![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() sisanje, feniranje ![]() Gym? pregled kod ginekologa, zubar? Imate li vremena za sebe pored takvog (ubrzanog) tempa zivota? |
|
||||
|
||||
![]()
1. kad stigneš, prvo ćeš ići u Walgreens, jer su na svaka 3 bloka... izbegavaj 7-eleven, white hen, pumpe, market stores i slično.... kasnije ćeš balansirati, pa ćeš videti... nešto će nekad biti jeftinije u Target-u, nekad u Walgreens-u, nekad u Jewel-Osco-u (ako ideš u Chi), itd... svi ovi veliki lanci imaju sniženja, i ako nije hića, kupuj takve stvari samo kada su na sniženju... 2/5.00 znači da je jedan 2.5, ne moraš uzeti dva, i tako...
2. ovo ti zavisi od toga gde ćeš živeti, ako hoćeš da ti neko predloži neko ime... u suprotnom, nađeš najbliži Hair Cuttery, isto lanac... 3. isto zavisi od toga gde ćeš živeti. Odeš na GoogleMaps i ukucaš "gym near 21000" (to ti, je li, zip code kad dođeš) i nađeš ih k'o pleve... ima i tu lanaca, ali mislim da to zavisi od regiona, nema svih svuda... 4. kod ginekologa najbolje je da ideš kod dr. ........... ![]() 5. za zubara isto moraš prvo reći gde ideš... pa onda u priču ulazi imaš li osiguranje ili ne. tek onda idu predlozi... ![]() 6. nemamo... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
1. Za ovo prvo (garderoba) nisam prava osoba da odgovorim... cisto zbog stava "jedan je zivot" te ovo bolje da skip
![]() 2. Ja koristim Clinique make up i Neutrogena ostalo, sampon Nioxin... nemam pojma zavisi sta koristis... Kazi ti bolje sta konkretno pa cu da ti nadjem cene. 2. Frizeri - vecina su losi, jer zavrsavaju kurseve od 3 meseca. Oni naplacuju od $15 do $30. Ako hoces dobar hair cut: ako imas straight kosu kao ja ides kod asian hair stylist (avarage hair cut $65, relaxer pakovanje $50 phyto anti frizz - traje pakovanje oko 8 meseci na srednju duzinu, japanese termal ironing traje do 6 meseci na srednju duzinu $250 - za CA vrlo bitno zbog vazduha i vode koji malo promene kosu). Sunce mu, izgleda da je trebalo i ovo da skip ![]() 3. Manikir i pedikir $20, uglavnom dva puta mesecno, ako radis silk jednom nedeljno - pls don't do acrylic ![]() 4. Kozmeticki tretman - ja idem strogo chinese $65 ili jeftinije ako kupis paket 5. Tanning - Sunset tan, extra usluga pa i extra cena hahah level 4 tanning sa 1.5 UV $20 po tretmanu, level 5 sa 0.5 UV je $66 po tretmanu plus mystic tan (spray) dolazi besplatno, odrzavanje tan na ovim levelima je jednom mesecno (sto po meni opravdava cenu). Ostalo - moze mesecno unlimited za $49 zimi, $29 leti ali moras da ides 3-4 puta nedeljno za odrzavanje, kreveti su 1 i 2 level sa 5-7 UV (poredjenja radi, u LA na plazi je UV 9-11 zavisno od godisnjeg doba i doba dana). Mozda je i ovo trebalo da skip... 6. Depilacija - eto ubacih ti ja i ekstra ![]() ![]() ![]() ![]() 7. Gym - biras u komsiluku ili blizu posla. Obrati paznju da li imaju programe (casove) jer samo sa spravama i ne mozes bas nesto da uradis... Meni je bitno i da je cisto i da imaju dobre trenere... Ja idem u Bodies in Motion, $55 mesecno, ugovor na godinu dana. 8. Kod ginekologa - kad dobijes osiguranje ako je HMO jednom godisnje imas placen pregled na svoj zahtev u okviru godisnjeg redovnog pregleda (plus PAP smear i HPV test included), ako ne daj Boze imas problema i to je sve pokriveno naravno ali ne mozes bez razloga da trazis pregled vise od jednom godisnje. Tvoj lekar radi pregled a ako nesto nije u redu onda salje kod specijaliste; ako imas PPO osiguranje mozes kad hoces i kod koga hoces. Ako nemas osiguranje onda opet ides gde hoces ali sama sve placas. 9. Isto kao gore - zavisi od osiguranja. Ja biram PPO i placam sa Deltom 20% od svega do $2500 godisnje. HMO malo drugacije radi ali svakako imas ciscenje zuba besplatno jednom godisnje i uglavnom se nista ne placa za plombiranja i sitnije intervencije. Ako ga nemas, onda sve placas - dobra varijanta je da onda ides na univerzitetsku kliniku jer je jeftinije i do 50% ali rade residents koji imaju mentore sa strane. 10. Naravno - mogu da nemam vremena za druge ljude, pranje sudova il pranje prozora ![]() ![]() Ijuuuu - pa koliko ja sad brojeva imam ovde ![]() Strasno, sta da ti kazem... Ma, jesam li ja to pogresno razumela da je ova tema za cice samo????? Last edited by Zana; 04.12.2008 at 10:17. Razlog: hahah - ispravila sisanje u shishanje |
|
||||
|
||||
![]()
2. Moze npr max factor, clinique isto, revlon? Puder, maskara, sjaj za usta? Bas me zanimaju cene, koliko sam skontala nije jeftino biti negovann u Americi
![]() 2. 65 $ sisanje ![]() ![]() ![]() 4. kakav je to chinese kozmeticki tretman ![]() 5. Nije zdravo ![]() 6. Posto brijac ![]() 8. Moze li ukratko kakvo je to HMO i PPO osiguranje? Dovoljno je jednom godisnje ici kod ginekologa, ako nemas nikakve smetnje, ali ipak je 2x godisnje preporucljivo! Hahahha, nije procitao dobro natpis na vratima ![]() Hvala ti puno za opsiran odgovor!! |
|
||||
|
||||
![]()
2. max factor nisam skoro videla around - valjda ima po radnjama
![]() 2. hahahha - sad videh ima dva broja 2 ![]() 4. nemam pojma kakav je - ali je dobar... ako ja vidim lice bez koje kakvih cuda, i da izgleda 20 godina mladje nego sto jeste e ja idem tamo. mene je odvela koleginica (chinese) kod kozmeticarke na preporuku i super sam zadovoljna... 5. znas kako, pusenje nije zdravo, nije zdravo jesti hranu sa dodatkom pesticida, voda iz cesme nije zdrava, nije zdravo piti iz obojenih casa i solja, nije zdravo jesti masnu hranu.... pa sad ako krenemo gde bi nam bio kraj.... 6. nije mnogo - opet zavisi koji hoces ahahah extreme nesto-sto-ja-ne-mogu-da-izgovorim-a-prepoznam-u-radnji sa 3 blades i alojom je totally cool. 8. ne moze ukratko ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() A i vidim ceo dan nema odgovora a očekivao sam već pune 2 stranice, kad ono - ništa.... Pa ja reko' ajd' jedan bump da odradimo. ![]() U svakom slučaju, ja se odjavljujem, gave my 2c... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
jako mi se svidja ova tema
![]() zana, daj nam jos kakvih informacija ... sve sto ima veze sa iracionalnom stranom zenskog mozga ![]()
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Odlicna tema!
![]() ![]() ![]() Zana daj nam vise detalja o krpicama i cipelama a da pri tom zadrzis stav "jedan je zivot" ![]() ![]()
2009EU00010xxx Negde krajem Maja 2008- dobila sam prvu kovertu 24/5/2008- poslala prvu kovertu u KCC 17/07/2008-Dobila sam potvrdni mail iz KCC da su dobili moju kovertu 04/11/2008- Zakazan intervju u US Embassy - Skopje 15/10/2008- Stigla druga koverta 20/10/2008- Zakazan lekarski pregled u IOM 04/11/2008 - Uspesno zavrsen intervju, viza odobrena. ![]() 01/03/2010 - Prva stanica Williamsburg, VA 16/06/2010 - Selidba "za stalno" Scottsdale, AZ |
|
||||
|
||||
![]()
Eh moze onda!!!!! Ja taman htedoh da se ne javljam vise zbog stava "nek ide zivot" ali ako nije problem....
Nego, pisem posle vise - jer "domacica" mora da sredjuje kujnu (jer'bo nikad ne znas sta sve u kujni moze da se desi, te uvek treba da bude spremna ![]() Moja omiljena radnja za posle radnog vremena (ovo objasnjavam naknadno - ima dve Zane: jedna do pola pet a jedna posle) je Abercrombie & Fitch - skupo ali sexiiiiiiiiiii!!!!! Pa kad udjes a ceka te ovo: E i nije lutka - model, nego pravi cican (nije stvar u abs nego jeans je dobar, kunem se). Ovo pored je moja zaova koja prstom pipnula abs misleci nije ziv covek ahahahaha i sva se izvinjavajuci pravdala da ovako nesto nema po Austrijama! I sad nek neko meni kaze kako se onda ne ostavlja pola pay-check na krpice? Ah! Suknjice - extra (duzine 10cm), stoji ludilo $70; trenerka (bela - donji deo ispod piercing, a gornji iznad - i nije za gym nego za... ![]() Pisem posle do detalja! I muski - FAJRONT sa zenske strane!!!!! Kako poglednem, neki cican nam svrcka po strani!!!!!! Last edited by Zana; 05.12.2008 at 07:20. |
|
||||
|
||||
![]()
i liiike this
![]() |
![]() |
|
|
|
![]() |