![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Atlanta, Georgia » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Cuo sam puno lepih stvari o ovom gradu,pa bi zeleo da mi kazete par stvari o njemu ako znate ili ako ste bili u njemu...Hvala unapred
|
|
||||
|
||||
![]()
dobrodosao na forum..
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() To mi rece kolega koji zivi tamo sa zenom ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ja imam strica tamo, a i upoznao sam par ljudi koji su tamo ziveli.....sta ja znam....niko mi nije bio bas nesto uzbudjen o tom gradu....kao..ok je ono, ali nista specijalno.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav Mare9 i dobrodošao na forum!
Moja bivša koleginica (sad u zatvoru - tako je to kad se u LA vozi pijan) je živela tamo godinama sa svojom devojkom i igrala softball. Pričala je da je ok živeti tamo, vrlo brzo je kupila kuću ali joj je bilo dosadno i nije volela odnose ljudi... šta znam, ja hoću da verujem da ne postoji loše mesto za življenje nego da samo treba da odaberemo koji mentalitet ljudi nam više odgovara i koja grana privrede pa po tome da se bira... čitala sam na netu o gradu - zvuči interesantno... |
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam živeo 6 meseci u Atlanti prošle godine. Ajde pitaj malo konkretnije šta te zanima, pa da probam da odgovorim iz mog malog iskustva.
Evo par subjektivnih stvari: Atlanta je najbrže rastuću grad u USA Atlanta je grad sa najviše "single" osoba ![]() Atlanta je grad mnogih velikih kompanija (Coca-Cola, CNN, itd ..) Što se tiče posla, mislim da ga nije preterano teško naći (mada mislim da to važi za sve veće gradove) Porezi nisu veliki; Ljudi su fenomenalni, gostoljubivi, spremni da pomognu. Mada možda to zavisi gde živiš (ja sam živeo u kraju Alpharetta, kao i u Sandy Springs) Bez auta u Atlanti ne možeš ništa. Mada imaju metro (4 linije), kao i sistem autobusa (MARTA), ali ne povezuju sve krajeve. Atlanta zauziva ogromnu površinu i zbog toga auto je obavezan. Troškovi života su veoma povoljni. Stan u kome sam ja živeo sa cimerom, Dve spavaće sobe, dnevna soba, dva kupatila, terasa, kuhinja ... ~800$ (komunalije su uključene). Noćni život im je sasvim ok. Ima super restorana, kao i klubova. Atlanta ima najveći akvarijum na svetu, jedini koji ima Beluga kitove u USA ![]() Takođe kao što reče Sloba_Kg postoji ogromna gay zajednica, mada ih ja nisam viđao po ulici ovako. Jedino sam to zaključio kada je bila parada, pa se skupilo u centru pola miliona ![]() Klima je po meni odlična, mada sam ja bio samo u periodu maj-oktobar. Veoma je toplo što meni ne smeta, malo je čudno što je uz velike temperature, leti npr. 40c bude i ogromna vlažnost, toga u Srbiji nema. Eto ukratko ... pitaj šta te baš interesuje ... PS. Naših ljudi ima, ali ne puno, bar koliko sam ja imao prilike da vidim ... poslednjih dve godine ja znam jedno 10-ljudi koji su otišli u Atlantu. PSS. Ono što bih zaključio, ja bih definitivno preporučio Atlantu za život i rad. Moj plan je i da se vratim tamo. Samo moram da se ogradim, da nisam bio u drugim većim gradovima, pa ne mogu da povučem neku paraleelu. Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]()
e hvala na odgovorima
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Šta znam, ja bi rekao da ni malo ne vuče na evropske. E sada pošto nisam bio u nekom drugom većem američkom gradu, ne mogu ni da ti kažem da li je američki
![]() Dosta je čudna Atlanta, amerikanci afričko-američkog porekla su uglavnom u centru, dok sva bolja i bogatija naselja su na periferiji (gde sam i ja živeo). ja sam bio nekih 25 milja ili kilometara sada ne mogu da se setim ![]() ![]() U centru grada su samo predstavništa mnogobrojnih firmi i ništa više. Nema klubova, restorana, prodavnica, itd ... Sve je po periferiji. Kroz centar prolazi Inter-State autoput, tako da je povezanost dobra. Što se tiče plata, nemam pojma, sve zavisi naravno koji posao, u kojoj firmi, gde ... ja sam radio sezonski posao, pošto sam bio na studentskom programu. Radio sam kao spasilac na bazenu i satnica mi je bila 9$ sat. Prekovremeno je bilo 50% od osnovne satnice, i sve preko 40 sati nedlejno se računa prekovremeno. Za ozbiljnije poslove ne mogu da ti kažem ništa specijalno. |
|
|||
|
|||
![]()
Ovo skoro pa da je pravilo u svakom gradu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da se upisem u ovu temu
![]() Pocetkom aprila letimo za Atlantu i tamo zabadamo zastavicu. Zivecemo u Sandy Springs, kako smo za sada saznali fin kraj. Rado cemo biti od pomoci svima koje Atlanta bude interesovala... samo da prvo odemo ![]()
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
![]() |
|
Tags |
atl, atlanta, dirty south, georgia, southside |
|
|
![]() |