![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Zaboravio sam pitat jedno važno pitanje. Znam da za radnu dozvolu i GC treba bachelor's a da li to važi isto i za zelenu lutriju? Znači ako dobijem zelenu kartu da li trebam da imam neko fakultetsko obrazovanje ili to nije uslov kad je u pitanju lutrija?
|
|
||||
|
||||
![]()
Za lutriju je uslov da imas diplomu zavrsene srednje skole ili 2 godine radnog iskustva (za to imaju neki poduslovi, ne znam detalje). To je minimum uslova koji njih zanima.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=steficacvek;7479]Za lutriju je uslov da imas diplomu zavrsene srednje skole ili 2 godine radnog iskustva (za to imaju neki poduslovi, ne znam detalje). To je minimum uslova koji njih zanima.[/QUOTE]
Samo da naglaim da srednja skola mora biti zavrsena redovno, a ako je vanredno onda te odbiju na razgovoru.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
E pa dobro je onda. Hvala puno.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne odbiju te na razgovoru ako imas zavrseno vanredno. Nas primer - moj suprug je zavrsio srednju vanredno. Ako je diploma dated pre aplikacije nema nikakvih problema sa tim. Na kraju - uvek postoji i drugi nacin da se ispostuju uslovi a to je dve godine radnog iskustva. Ne znam ni sta bi amerikancima znacilo nase redovno i vanredno jer je po njima ispit - ispit i diploma - diploma, isto se odnosi i na nase poslove "za stalno" i ono drugo - po njima, ako radis ti si radio, bas ih ne zanima pravni status rada. Iskustvo je iskustvo.
Znaci, podvlacim ponovo - zavrsiti na primer cetvrti stepen vanredno je ok i bice priznato [B]ako je zavrseno pre dana aplikacije[/B] za zelenu lutriju. |
|
||||
|
||||
![]()
evo i moj prvi post . . . .
znam da se je uslov za apliciranje zavrsena srednja skola. ja sam srednjoskolac i mislim da se prijavim odmah posto zavrsim srednju (upisem studije), e sad iteresuje me da li neko zna koliko je njima bitan zavrsen fax, imaju li ljudi sa fax-om vecu prolaznost (jer je veca vjerovatnoca da nadju posao u SAD). Ima li nekih studenata da ih znate koji su dobili GC?? |
|
||||
|
||||
![]()
Mislim da to zaista ne igra neku ulogu. Ja sam se prijavila sa srednjom skolom jer u tom trenutku nisam imala zavrsen fax i izvukli su me. Medju forumasima ima i onih sa faxom i onih bez njega. Zaista mislim da ne trebas previse razmisljati o tome, ako si odlucio, prijavi se odmah kad zavrsis skolu.
Pozdrav i dobrodosao!
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Moj muz je student koji je dobio GC! A i ja sam s njim student. Nismo stigli da zavrsimo, a dosli smo u USA. Tako da, to nema veze...
|
|
||||
|
||||
![]()
Prvo bih pitao vas dvoje studenata, da li planirate nastavak studija u USA ili ste jednostavno digli ruke od toga? (jer, sudeci po pisanjima sa vaseg bloga, vi ste se bacili na trazenje posla)
A dodao bih i moje skromno misljenje u vezi "GC requirements". Smatram da ameri imaju vrlo precizan plan, koji se svake godine koriguje i kojeg se striktno pridrzavaju. A to znaci da imaju precizno utvrdjene brojke: koliko ljudi iz koje zemlje bi primili u tekucoj godini, a u okviru toga koliko ljudi po nivou obrazovanja, starosnoj dobi i slicno. To sada sve odradjuju kompjuteri i samo im izbace spisak rangiranih aplikanata. Bas zbog ispostovanja godisnjih planova, salje se skoro duplo veci broj “prvih koverti” od planiranog konacnog broja. Tesko da se tu mnogo toga prepusta slucaju. Ipak, nas kao ljude koji smo se prijavili na DV, to sve ne mora da se mnogo tice.
|
||||
|
||||
![]()
Hehe. Pa ovako.. definitivno planiramo da zavrsimo fakultet u Americi, bili bismo tupavi da to ne uradimo. Ali da bi isao na fakultet ovde, treba ti dosta para. Tako da za pocetak, moras raditi. Onda, mi smo vec isli na par koledza da vidimo koliko bi nam priznali i koja je procedura. moj fax verovatno macku o rep, no nije to tema, rado cu promeniti bransu. Da bismo dobili manje cene skolovanja (tj manju cenu credit hours) moramo biti residenti godinu dana, inace placamo kao international students. Tako da, godinu dana cekanja nam ne gine... taman da smislim sta cu novo da studiram :D
Last edited by wrath:of:the:lich:king; 24.04.2009 at 14:47. Razlog: stamparske greske:) |
|
|
![]() |