![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » Formular I-864 » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Dobio sam koverat prije 2 dana , ali ne znam bukvalno nikog ko bi mi poslao
I-864 form. Znaci mrka kapa ? I drugo , sluzio sam regularnu vojsku, i kod eventualvog intervjua da li je potrebno nositi neki dokaz o sluzenju vojnog roka ? Hvala. |
|
||||
|
||||
![]()
I , da ove prve papire koje saljem , ako navedem na DS-230 Part I ,
permanent adress (10. , 11.) N/A , da li to predstavlja problem ? Mislim, mozda i nadjem nekog do intervjua. Hvala |
|
||||
|
||||
![]()
Pročitaj temu sa primerima formulara, koliko se sećam ja sam stavio N/A i prošlo je.
Formular I-864 ne znam ni šta je, ali ti trenutno ne treba. Samo ti popuni to iz koverte vrati im odmah, sve ostalo može i kasnije. Ako si bio u vojsci, treba ti uverenje iz vojske, kao iz suda što vadiš, da vide da si čist. Sva pitanja koja si postavio su za drugu kovertu, inače... :-)
|
||||
|
||||
![]()
na Interview preparation instructions for immigrant visa applicants. , kaze slijedece :
The following item is reqiuired for all visa types (including family-based and diversity visa), except employed-based visas : Evidence of support : Your petitioning relative in the United States must complete Form I-864 , Affadavit of Support , etc. Mozda se nesto promijenilo ? Naravno da cu poslati ove prve prve papire. |
|
||||
|
||||
![]()
To ti kaze da (kad ti dodje druga koverta sa uputstvom za intervju) za kasnije moras da spremis affidavit of support.
Zana je u nekoj od tema lepo napisala sta je (orijentaciono) potrebno za to. Pretrazi malo forum, naci ces njen post, od skoro je... Mislim da ona nije imala nikoga u SAD, tako da ces dobiti iskustvo iz prve ruke. ;-)
|
||||
|
||||
![]()
OPS! Sad sam skontao sta tacno pitas. Taj formular ti ne treba. To je pravni dokument gde se neko obavezuje da ce da brine o tebi (i placa tvoje socijalno ako padnes na isto) u iduce tri godine.
Meni je stric to popunio da bi sve bilo u redu, ali nije bilo obavezno! I Zana lepo kaze da si ti papire vec dobio, tako da je njima samo bitno da ti imas dovoljno da se snadjes, cak i u hotel mozes da ides. Ovaj formular ne treba da te brine, mozes dobiti vizu bez problema i bez njega. Svesni su oni da je velika sansa da nemas nikoga ovde, tako da ne bi trebao da imas problema bez bas tog formulara.... Cak i obicno pismo od prijatelja (odstampan email) prolazi!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ja sam takodje stavila N/A za adresu u obrascima i proslo je bez problema. Naravno da oni znaju da nemaju svi rodbinu i prijatelje po USA, tako da ces dok ne podjes da vidis vec gde ces i sta ces...Samo vracaj prvu kovertu i bez brige... Pozdrav! |
|
||||
|
||||
![]()
a kad stavis tacnu adresu, jel mozes da se predomislis kasnije i hoces da odes negdje drugo ili je to to?
|
|
||||
|
||||
![]()
Sve može. Adresu možeš kasnije promeniti i u ambasadi i na aerodromu, a verovatno i kasnije telefonom nekako (uz pismeni zahtev, ili šta ti ja znam).
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sto se tice Social security administracije, ako se prima socijalna pomoc, promena adrese se radi on line, preko sajta Social security services. Ako se ne prima socijalna pomoc, popunjava se obrazac za IRS - http://www.irs.gov/ - obrazac je 8822, salje se obicnom postom na adresu koja se nalazi u objasnjenjima prilikom popunjavanja obrasca. Ovo se naravno odnosi ako se adresa menja iz stata u state. Mislim da je isto i ako se radi promena iz grada u grad. Puno pozdrava i nadam se da je ovo pomoglo. ![]() |
|
|
![]() |