![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Nisam uspeo da nadjem odgovor na jedno pitanje.
Kad i ako vas izvuku i dobijete prvu kovertu, da li svi na kraju postupka i dobiju Green Card ili ne i koji je to procenat ? Od cega zavisi, da li od tog broja koji dobijete u prvoj koverti ? Novi sam na ovom forumu, mozda negde vec ima odgovor... |
|
||||
|
||||
![]()
Kvota za Evropu je 20000. Teoretski, ako ti je Case Number ispod tog broja, a sve drugo je u redu (ispunjavas uslove, sva dokumentacija i sl.), gotovo je sigurno da ides. Ako ti je broj preko ovoga, cekas da vidis da li ce oni koji imaju manji broj odustati. Izvlaci se duplo vise brojeva, a svi preko kvote cekaju na nerasporedjene vize koje su preostale od prvih 20000 (ne znam da li tu i dalje vazi podela po drzavama i kako se dalje dele). Poenta je da se na kraju ciklusa sve vize podele i da predvidjenih 50000 udje u USA sa GC
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
jel mozes malo blize to da objasnis sta to znaci broj iznad ili ispod, to znaci da ako ne dobijes kovertu imas sanse u tom drugom krugu(ne iskoriscenih viza) ???
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da je covjek mislio da ako ti je broj manji od 20000 ( valjda broj koji dobijes u prvoj koverti ) da najvjerovatnije prolazis , a ako je veci da zavisis od drugih i da li ce neko od njih odustati.
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=miki_s1986;12158]jel mozes malo blize to da objasnis sta to znaci broj iznad ili ispod, to znaci da ako ne dobijes kovertu imas sanse u tom drugom krugu(ne iskoriscenih viza) ???[/QUOTE]
Svakog meseca na sajtu [url]http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin/bulletin_1360.html[/url] izlazi visa bulletin u kome svi dobitnici prve koverte mogu videti da li je njihov dobitni broj (case number) dosao na red, da li treba jos da cekaju ili do njihovog broja nece ni doci (u proteklih nekoliko godina svi brojevi su dosli na red iliti postali su current).
|
|||
|
|||
![]()
aha kapiram salju vise koverti nego sto bi trebalo... ali su opet sanse ogromne ako dobijes prvu kovertu.. nadam se da sam dobro razumeo...
|
|||
|
|||
![]()
Jeste dobro si razumio. Znači, svako dobije prvu kovertu i više od 20 hiljada ljudi predviđenih za Evropu, ali oni čiji je broj pod kojim su ga izvuli preko 20 hiljada [U]možda[/U] neće dobiti drugu kovertu. To ti je to.
|
|
||||
|
||||
![]()
Upravo to sam zeleo da kazem. Svi budu obavesteni da su selektovani. Vecina posalje popunjene formulare iz prve koverte nazad. Formulari se obrade redom, navodno po prispecu, ali mislim pre svega po rednom broju i salju se druge koverte i zakazuje intervju. Neko u medjuvremenu odustane, ne pojavi se na intervjuu, ni ne posalje formulare iz prva koverte. Umesto njega pozivaju na intervju nekog drugog ko je "preko crte". Ako pogledas dejancicev post, videces da je broj onih koji odustanu prilican, pa svi izvuceni imaju dobre sanse da odu.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
krajnji rok za slanje prve koverte za DV2010 | pekka | Prva koverta | 16 | 17.11.2009 09:06 |
DV-2010 Prve koverte | landlord | Prva koverta | 144 | 05.05.2009 17:59 |
Odluka posle prve koverte | asmiki | Prva koverta | 4 | 09.05.2008 21:03 |
Popunjeni formulari iz prve koverte - PRIMER | srdjevic | Prva koverta | 0 | 20.04.2008 07:05 |
Formulari iz prve koverte! | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 12.05.2007 21:54 |
![]() |