![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Znaci prvo, po ulasku u USA sta gledaju ako ostajete mesec dana dal naplacuju porez na Laptop ako imate il tako slicnu tehnologiju, i kakva je situacija kad izlazite sve mi je to nejasno, ja bih hteo mom drugu da donese PS3 ovde je jeftiniji...
drugo kad neko odluci da se za stalno vrati kako ide carinjenje, cujem da moze do 5k evra roba da se uveze al ide 18%pdv, e sad sta a ko ja kazem te stvari nisu nove il slazem za cenu kako sve to ide, malo mi je nejasno.. hvala unapred |
|
||||
|
||||
![]()
Mene su recimo svaki put (od 3) pitali da li nosim neku tehniku kad sam dolazio na Teslu... Mlad, sam, nije ni čudo.. Verovatno je to sad trend neki.
![]() Skoro je neko odneo iPhone, ali kontam da je to ono od slučaja do slučaja; ako te ukebaju. Ja bih taj PS3 (to bi radilo na našoj struji i TVovima? PAL vs NTSC, voltaža i te fore...) nosio za "da se igram dok sam u Srbiji", dakle otpakovan, polovan... ![]() A ovo što se tiče uvoza/selidbe, to mislim da moraš da vidiš sa Upravom Carina. Ako ipak odlučiš da se vrćeš... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Radilo bi samo kupis onaj euro/us ulaz za utikac (ima u Balkanskoj nije vise od 100 dinzdzi) i igras samo NTSC igrice...
Hvala na utisku |
|
||||
|
||||
![]()
Ako uredjaji rade na 110-230V samo to a ako je samo za 110V onda ti treba i pretvarac (trafo) sa 220 na 110V
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
||||
|
||||
![]()
Upravo tako. Ti pricas o konverteru, a treba ti transformator. Treba da pogledas na spravi koji joj je ulaz struje: ako je 100-240, onda si safe i treba ti samo to malo cudo koje pominjes. U suprotnom: transformator.
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrv svima.Imam jedno pitanje,za one koji imaju iskustva sa slicnom situacijom.U slucaju turisticke vize za USA ,na aerodrumu carinik koji ti odredjuje duzinu boravka turisticki u USA,da li gleda avionsku kartu?Odnosno da li si u obavezi da kupis povratnu kartu?Ako gleda i ako imas u jednom pravcu da li bi mu to bilo sumnjivo?Hvala unapred.
|
|
||||
|
||||
![]()
Koliko sam ja cuo, vizu ni ne izdaju ako nemas povratnu kartu (to je, valjda, jedan od tih famoznih dokaza da ces da se vrnes).
Imigracioni sluzbenik ima pravo da ti smanji/poveca duzinu vize. Pretpostavljam da ce da te pita nesto o tome (kad se vracas, kako, i sl...)
|
|||
|
|||
![]()
Hvala Milose za informaciju,pozdrav.
|
|
||||
|
||||
![]()
Drustvance neki noviji update ovde
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS.- Da ozivimo temu ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
U svetu je normalno da sve to nosis sa sobom, i nema potrebe prijavljivati. Jedino sto treba prijaviti, ako se nosi neka profi oprema, odnosno skuplji fotoaparat sa dobrom izmenjivom optikom. To znaju nasi carinici kolika je realna cena, i tesko ih mozemo prevariti... Dok apple uredjaji nisu bili dostupni kod nas, teoretski je moglo biti problema prilikom ulaska u zemlju, jer su svi znali da se donosi iz usa tehnika. Uostalom, pre 10ak godina, bila je teorija "odes u usa, doneses laptop, aparat i iphone, prodas u srbiji i isplatio si put" Rucni sat ako nosis, obavezno na ruku, jer to je sto su najvise trazili kada sam ja ulazio u srbiju... Decku ispred mene su naplatili carinu za g-shock, koji je nosio drugaru, i ubacio sa kutijom u torbu...
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
![]() |
|
|
![]() |