Citat:
Prvobitno poslao korisnik vladimir123
Pozdrav za sve clanove foruma i nadam se da ima nekoga ko je bio u mojoj situaciji ili poznaje ovaj problem pa moze da daje savete. Naime ja sam master student na gradjevinskom fakultetu u Srbiji i dobio sam J1 vizu i voleo bih posle toga da ostanem i da radim u svojoj struci u Americi. Da li je ova moja zelja ostvariva i da li je moguce upisati neke jeftinije studije ili bilo sta drugo da ostvarim ovu nameru?
Hvala za svaki dobro nameran savet...
|
J1 viza ima restrikciju da moras da odes posle u svoju zemlju, cini mi se da li jedna ili dve godine... Moja jedna drugarica je dosla sa J1 vizom. Ali posto je nakon M.S. upisala PhD pa kasnije isla na Post Doc - dok je bila post doc isla je u svoju zemlju i nekako nakupila godinu dana. Fora je nakon zavrsavanja da treba da boravis u zemlji odredjeni broj dana. Sad radi na fakultetu na H1B vizi. (sve mi se nekako cini da gubim pismenost na maternjem jeziku i da sve vise gramaticki gresim dok pisem, vidim da nije dobro a ne mogu u momentu da se setim kako nesto treba da se napise - prim.aut.)