![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Poslediplomske studije u Americi (Graduate studies) » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Kažete za internacionalne studente se konkuriše u decembru, a da li ću ja kao greencard holder biti smatrana internacionalnim studentom ili domaćim (s obzirom na to da sam diplome sa osnovnih i mastera stekla na srpskom univerzitetu)? Kada su prijave za doktorske za domaće studente?
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Moj univerzitet na kome sam doktorirala ima razlicite rokove od fakulteta do fakulteta, od departmana do departmana. klikni na link pa izaberi koji hoces smer pa ces naci odgovor na pitanje bar na ovom univerzitetu. Nadji nesto slicno ovome na onom na koji pikiras da se prijavis. Npr. jedan od smerova ima ove rokove klikni. Neki drugi moze da ima druge, sve zavisi od navale i od raspolozivih resursa na departmanu. Citat:
- Neka mesta tretiraju nosioce stalne dozvole boravka u SAD kao internacionalce npr - Neki ih tretiraju kao drzavljane npr |
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav za sve clanove foruma i nadam se da ima nekoga ko je bio u mojoj situaciji ili poznaje ovaj problem pa moze da daje savete. Naime ja sam master student na gradjevinskom fakultetu u Srbiji i dobio sam J1 vizu i voleo bih posle toga da ostanem i da radim u svojoj struci u Americi. Da li je ova moja zelja ostvariva i da li je moguce upisati neke jeftinije studije ili bilo sta drugo da ostvarim ovu nameru?
Hvala za svaki dobro nameran savet... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
A da li je moguce prebaciti na studentsku F vizu i upisati skolu tamo? Koje su okvirno cene master studija jeftinija varijanta? Ima li ovakvih iskustava...
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nemam informacije o cenovniku Master/Phd programa po semestru, ali sam siguran da to mozes lako da nadjes na zvanicnim stranicama univerziteta koji te interesuju.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mozes li malo blize da objasnis ESL program (mislim na cene,lokacije skola)? Da li ima jos zainteresovanih za takvo ucenje jezika? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Najbolje je da se raspitas u agenciji preko koje ides u US koji tip J1 se izdaje za taj program preko kog ti ides. Sto se ESL-a i F1 vize tice, pretrazi temu "Potreban savet u vezi US vize". Tamo sve pise i pravila igre se u medjuvremenu nisu menjala.
|
|||
|
|||
|
Pitanje za Vuxanne
Sta je trenutno najatraktivnije/perspektivnije za studiranje u oblasti Renewable energy? |
![]() |
|
|