![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
| Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
normalno odes u USBank i trazis da otvoris checking account i pitas za secure credit card naravno ako hoces i saving sve to zavrsis u istom danu. US bank imas u LA a imas i Chase meni je chase daleko bolja banka mada i njih ne volim jer nista oni meni ne pomazu i nikakve benefite nemam sto su moje pare kod njih tako da banka je banka samo trazi neku koja ne naplacuje mesecno odrzavanje racuna. https://www.usbank.com/credit-cards/secured-card.html sa kreditne unije nemam nikakvo iskustvo. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
I ja bi da mi radije vrate tih 300 ili 500$ pologa, očito tih 100 poena manje ne igra neku ulogu za kredit kasnije. Sve je to isti lopovluk svuda na svijetu to se slažem. |
|
|
||||
|
||||
|
Nije poenta samo u cifri vezanoj za Credit Score. Prvu kreditnu karticu nikada ne treba zatvarati jer se na osnovu nje gleda duzina kreditne istorije. Mnogo je bolje imati "fair" credit score a dugu istoriju, nego 740 i istoriju od godinu dana...
Ako hoces neku pristupacnu Secured Credit Card, kod Capital One je minimalni security deposit $49, a kartica ima limit $200. Bank of America trazi minimalni depozit od $300, ali posle godinu dana ti vrate novac, podignu limit na $500 i kartica je prava - "non-secured" credit card. |
|
|
|||
|
|||
|
Magelan je dobro objasnio, i ja sam krenula sa Capital One Secured credit card (sad ce u martu godina kako je imam), a prije 15 dana sam otvorila sa US bank, REI Visa card normalnu kreditnu karticu, limit mi je $9000 , a danas je doslo da mi je credit score 708.
Evo sta se gleda: da placas racune na vrijeme, da otplacujes balance sa secured credit card na vrijeme, ja sam jos uzela i store card od Kohl's nekad u julu prosle godine (limit $300) i to otplacivati odmah sve. A ovo sa REI je ispalo da mi je kolegica amerikanka rekla da je ok kartica, a svakako cesto kupujem opremu kod njih, kod nje je limit bio $3000 a posto je bila i akcija u REI kad otvoris kreditnu karticu i preko nje kupis sta u roku od 60 dana dobijes jos REI gift card ($100 vrijednosti). Obzirom da sam uzimala avio kartu par dana nakon sto mi je dosla kartica, evo je danas stigla i gift card. Caka je da moras biti REI member prije nego mozes otvoriti kreditnu karticu kod njih (membership u REI je $20 i to je lifetime membership). Uh, ispisah se ja.
|
||||
|
||||
|
Citat:
jel to US bank nesto postala darezljiva pa su ti dali limit 9000$ ili si pogresila za jednu 0,da nije malo mnogo za nekog ko je pre ne punu godinu otvorio secured credit card? ja otplati 2 auta( isplacena kompletno) kupi kamion,kupi kucu ,credit score mi je pre 2 meseca bio 805 i imam limit 3200 ako se ne varam ili 3500 nisam siguran mrzi me da proveravam sad ,discover credit card je u pitanju |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
dosta toga si postigo pa čisto informativno pitam
|
|
|
||||
|
||||
|
иако је доста писано о томе, пуно људи не схвата како функционише кредитни скор. немам стан, ни камион, кола половна сам купио за кеш, а већ 10 месеци имам америкен експрес картицу са лимитом од $9.500 (није грешка, нема нуле вишка), а добио сам је у моменту када сам био незапослен. имам још три кредитне картице. моју жену сам додао на моје две чејс картице и када је први пут аплицирала у нашој чејс банци, одмах, још док смо били у пословници, одобрена јој је права кредитна картица на $4.000 лимита и одмах јој се појавила на стању у мобилној апликацији... а стигла поштом пар дана касније... а последњи пут када сам проверавао скор, био је 771
|
||||
|
||||
|
Pravila su vrlo jednostavna:
- minimum dve kreditne kartice - potrosnja u rasponu od 20-44% - ne preterivati sa brojem prijava za kreditne kartice - odrzavati u zivotu prvu kreditnu karticu bukvalno do kraja zivota jer se na osnovu nje gleda ukupna duzina kreditne istorije. Koliko god da su uslovi nepovoljni, sto rece landlord, kupis zvaku jednom mesecno cisto da ne ugase kreditnu liniju zbog nekoriscenja. - pametnije je dug placati na vise rata nego isplatiti ceo dug na kraju meseca - izbegavati placanje minimalnog iznosa Sve u svemu, malo istrazivanja i dovijanja i kreditni skor ce biti tip top. Moj credit score je 741, kreditna istorija duga 3.5 godine, a ukupan iznos po kreditnim linijama je malo vise od 32k (nekoliko je kreditnih kartica u pitanju)
|
|
|
|||
|
|||
|
Placas li odrzavanje svake kreditne kartice koju posedujes?
Citat:
Ili se u USA dug otplacuje po nekom drugom sistemu? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|