![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=cukoni;37594]snowflake980 koliko puta si igrao do sad,drago mi je vidjet da nas ima i iz Bosne koji su izvuceni:grin: lijepo sto si se javio i podijelio svoje iskustvo[/QUOTE]
ovo nam je bila druga prijava i eto, miljenici smo srece. :grin: |
|
|||
|
|||
![]()
Nisam do sada procitao da je neko pored uverenja nosio i vojnu knjizicu na razgovor u ambasadu. Da li si ti to poneo "na svoju ruku" ili su ti to trazili kao obavezan dokument?
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=aspirin;37597]Nisam do sada procitao da je neko pored uverenja nosio i vojnu knjizicu na razgovor u ambasadu. Da li si ti to poneo "na svoju ruku" ili su ti to trazili kao obavezan dokument?[/QUOTE]
mislim da se negdje ranije na forumu spominjala i vojna knjizica pa sam i nju ponio. sto kazu, od viska glava ne boli. pozz... |
|
|||
|
|||
![]()
Vojnu knjizicu bas ne bi smeo da nosis nigde, a kamo li u ambasadu.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=cape011;37600]Vojnu knjizicu bas ne bi smeo da nosis nigde, a kamo li u ambasadu.[/QUOTE]
zavisi od drzave do drzave. evo sta pise za BiH na oficijelnoj stranici [url]http://www.travel.state.gov/visa/fees/fees_5455.html?cid=8996[/url] (country reciprocity schedule): Military Records As of January 1, 2006, obligatory military service in BiH has been discontinued (BiH now has only a professional army). All men who in the past completed their obligatory military service (including the service in the former Yugoslav People's Army, "JNA") are in possession of so-called "military record books" ([B]"vojna knjižica"[/B]), which lists the dates of their mandatory service, reserve duty, participation in wars, etc. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=snowflake980;37590][B]Za suprugu su takodje trazili i uvjerenje o nekaznjavanju iz njemacke jer je tamo zivjela duze od 6 mjeseci u periodu kad je vec bila napunila 16 godina zivota.[/B] [B]to nismo imali pa su nam rekli da to moramo naknadno nabaviti preko njemacke ambasade.[/B] supruga se bila malo 'prepala' ali joj je sluzbenica rekla da se nista ne brine i da ta procedura traje nekoliko sedmica.
... a vize ce biti u pasosu cim donesemo [B]uvjerenje iz njemacke[/B]. to mogu ja sam obaviti, a supruga i sin ne moraju ni dolaziti. eto toliko, ako je neko slucajno zivio u inostranstvu duze od 6 mjeseci a bio stariji od 16, neka se zna da ce mu i to traziti. [/QUOTE] Hvala @snowflake980 za ovo obaveštenje. Nisam znao za taj uslov. Interesuje me koja vrsta boravka u inostranstvu se mora prijaviti? Pored toga, da li to znači da ako je neko živeo do 18 godine npr. u Hrvatskoj a od 18 u Srbiji mora na razgovor poneti dva uverenja o nekažnavanju?
|
||||
|
||||
![]()
Moja supruga je do 5. godine zivela u CG i morala je da vadi potvrdu o nekaznjavanju iz CG. Mislim da to ide po mestu rodjenja jer je tamo rodjena.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=lafayette;37606]Hvala @snowflake980 za ovo obaveštenje. Nisam znao za taj uslov. Interesuje me koja vrsta boravka u inostranstvu se mora prijaviti?
Pored toga, da li to znači da ako je neko živeo do 18 godine npr. u Hrvatskoj a od 18 u Srbiji mora na razgovor poneti dva uverenja o nekažnavanju?[/QUOTE] nismo ni mi znali za to do odlaska na intervju. zanimljivo pitanje druze, ali ja nazalost ne znam odgovor na njega. najbolje je nazvati ambasadu pa pitati. |
|
||||
|
||||
![]()
Važno za sve one koji imaju Intervju u Ambasadi posle 22.04. , naime ambasada se seli na novu lokaciju.
[B]Od 22. aprila, Ambasada SAD će se nalaziti u Bulevaru Kneza Aleksandra Karađorđevića 92, a novi broj telefona će biti 381-11-706-4000.[/B] iz teksta: " U cilju efikasnog prenosa službi, ambasada u Kneza Miloša će biti zatvorena za posetioce nakon redovnog radnog vremena u četvrtak, 18. aprila, do ponedeljka 22. aprila. Kako je precizirano, sve sekcije ambasade neće raditi u petak 19. aprila, uključujući i Konzulat, a ambasada će ponovo biti otvorena za rad na novoj lokaciji na Dedinju u ponedeljak 22. aprila. " [URL="http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/377803/Pogledajte-slike-nove-ambasade-SAD-pocinje-s-radom-22-aprila"]NOVA AMBASADA USA u Srbiji od 22.04.[/URL]
DV-2014 - first application for GC ! ![]() DV-2014 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2015 - second application for GC ! ![]() DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2016 - third application for GC. Never give Up! |
|
||||
|
||||
![]()
Evo i ja da se javim sa malim zakasnjenjem.
Intervju je bio zakazan za 17/04 u 8.30. Prozvana sam oko 8.20, standardna sigurnosna provera i odlazak u cekaonicu. Ubrzo su me pozvali u kabinu 8, ljubazan sluzbenik me je prvo pitao kako sam i imam li tremu, a treme bas i nije bilo. Postavio mi je par pitanja vezano za podatke koje sam unela u formular (da li sam diplomirala posto sam bila navela da imam 2 ispita do kraja i cestitao mi na diplomiranju, pitao odkud to da znam i francuski i grcki, pogledao papire koje sam mu preadala i vratio ono sto mu ne treba). Od papira sam ponela sledece: - pasos - 2 fotografije koje mi je vratio jer vise odgovaraju standardima one koje sam poslala u Kentaki - uverenje iz SUP-a - uverenje iz SUD-a - diploma iz srednje skole i kopija - uverenje o diplomiranju i kopija - lekarski pregled Nakon predaje ovih dokumenata sacekala sam oko 30-45 min i pozvali su me na salter 5 da platim 330$ i nakon jos sat vremena na salter 2 da dam otiske prstiju. U medjuvremenu me je opet pozvao onaj prvi sluzbenik u kabinu 8 da me pita posto sam diplomirala da li radim ili sam nezaposlena. Oko 11.00 pozvana sam na salter 7 na razgovor sa konzulom crncem. Razgovor je zapoceo na srpskom, a onda nakon sto je ustanovio da znam i francuski i grcki nastavio je na engleskom. Klasicna pitanja: - znam li nekog u Americi i zna li taj da dolazim - da li cu na pocetku biti smestena kod te osobe - da mu kazem nesto o mom skolovanju (sve sto sam rekla bilo je da sam diolomirala 2 nedelje ranije i cestitao mi je i presao na sledece pitanje) - planiram li nesto da radim u USA i sta Nakon toga ono klasicno: "Cestitam, vasa viza je odobrena. Dodjite sutra u 9.00 po pasos". Svi su bili ljubazni i nema potrebe ni za kakvom tremom i panikom. :grin:
2013EU00017xxx 24.05.2012. - Videla na sajtu "You are among those randomly selected..." ![]() ![]() 07.07.2012. - poslata koverta u KCC 16.07.2012. - stigla koverta u Kentaki 12.04.2013. - obavljen lekarski pregled 17.04.2013. - INTERVJU: Viza odobrena ![]() 18.04.2013. - Viza u pasosu 27.05.2013. - Kupljena karta za 24.09.2013. Sofia - Amsterdam - Chicago 25.09.2013. - USA tlo je pod nogama ![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Dv 2013 izvuceni maj-oktobar | Milosdv | Prva koverta | 716 | 13.04.2013 18:46 |
Prijava za lutriju DV-2013 | jovke | Stare teme | 1006 | 08.08.2012 11:04 |
Rezultati 2013 pomoc | alen.su | Stare teme | 3 | 04.05.2012 15:45 |
Lista Dobitnika DV 2013 | Milosdv | Prva koverta | 0 | 04.05.2012 00:16 |
Intervijui dv2010 - Iskustva | Bane | Stare teme | 366 | 26.07.2010 15:17 |
![]() |