![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.workpermit.com/canada/points_calculator.htm |
|
|||
|
|||
![]()
A ovo prvo,vezano za sudjenje???
|
|
||||
|
||||
![]()
Moj savet ti je da probas sada da izvadis te potvrde i proveris da li ti nesto pise , da li si u postupku sudjenja. Sto se tice policije mislim da ti je to vezano za to da li si bio u zatvoru.
Obe potvrde ne bih trebale da kostaju vise od 1000 din, ako si iz Srbije.Potvrde inace vaze 6 meseci, ako ti je mali broj mozes da ih iskoristis za interviju.
Case Number: 21xxy Prva koverta: 14.05.2008. Poslati obrasci i slike:26.05.2008. U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008. Zakazan interviju: 15.05.2009. Druga koverta:26.03.2009. Viza u pasosu: 22.05.2009. U Americi od 20.08.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Nisam pravnik, ali mislim da i kod njih kao i kod nas postoji razlika izmedju prekrsaja i krivicnih dela. Koliko se razumem i koliko mi se cini, pitaju samo za krivicna dela, a prekrsaji su toliko redovna stvar, posebno za vozace, da to nikoga i nije rpevise briga.
Nek me ispravi neki pravnik, ako ih ima, ali za prekrsaj obicno platis kaznu (ako nemas para - u zatvor), a za krivicna dela su ugl. predvidjene kazne zatvora. |
|
||||
|
||||
![]()
Inace u Americi postoji tzv Misdemeanor, pod cime se podrazumijevaju kazne koje idu i do 1 god. zatvora, mada uglavnom ide novcana kazna i one se ne smatraju toliko ozbiljnim prestupom i evo nasao sam na netu sta sta potpada pod Misdemeanor: petty theft, prostitution, public intoxication, simple assault, disorderly conduct, trespass, vandalism, drug possession . . . opet nije isto kad te optuze za tucu i kad te optuze za koriscenje droge.
hope this helps ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Zna li neko koliko se ceka potvrda policije u Beogradu u SUPu na Paliluli? U Valjevu je gotovo istog dana.
|
||||
|
||||
![]()
@ imarkovic
trebalo bi istog dana ili sutra, ako si rodjen u nekom drugom gradu onda je malo duze jer sve provere idu od mesta rodjenja, ja sam cekao mesec dana jer sam rodjen u niksic a zivim ceo zivot u nis |
|
||||
|
||||
![]()
moja gospodja je cekala 10 radnih dana dok joj nisu rekli da je potvrda gotova (MUP N. Beograd), a onda je na njoj videla da je bila uradjena tri dana nakon predaje zahteva... pa sad vidi...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
Ma ne brini ako nisi robijao.
|
|
|||
|
|||
![]()
Postoji razlika izmedju prekrsajnog i krivicnog dela. Prekrsajno delo je se kvalifikuje kao delo manje drustvene opasnosti. Ako ste napravili saobracajni prekrsaj i za to ste platili kaznu tu se cela prica zavrsava. Ako ste izazvali tezu povredu zakona, npr. izazvali ste udes u kome je stradalo lice, i za to ste lezali u zatvoru, to sigurno ostaje zapisano u vasoj Kaznenoj evidenciji koja se nalazi u Policijskoj upravi mesta na kome vam se nalazi prebivaliste(npr. Policijska Uprava Bor ima kaznenu evidenciju lica koja imaju prebivaliste u Majdanpeku (btw. ja sam iz Majdanpeka)). Ako ste odsuzili kaznu zatvora to sigurno ostaje zapisano u podacima iz kaznene evidencije gde se tacno navodi od kada do kada ste sluzili kaznu, u kojoj kaznenoj ustanovi i za koje krivicno delo. U sudu (osnovnom ili visem, ranije opstinski i okruzni sud), dobijate samo potvrde da se protiv vas ne vode postupci pred ovim sudovima i da protiv vas nije podignuta optuznica.
Ja radim na poslovima promene licnog imena u opstinskoj upravi Majdanpek pa mi je ova potvrda koju izdaje Kaznena evidencije iz mesta rodjenja stranaka koje menjaju licno ime ili deo licnog imena poznata. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potvrda | mvp977 | Druga koverta | 4 | 12.09.2008 10:32 |
![]() |