![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Ne učestvuju zemlje koje imaju godišnje više od 50.000 legalnih emigranata u USA.
|
|||
|
|||
![]()
hvala na ohrabrujucem odgovoru....pozdravljam sve...:bigkiss:
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=spectra;17559]Sto se tice Photo Validatora, on kontrolise samo dvije stvari, [B]a to su dimenzije slike (600 x 600), i velicina file-a (ne vise od 240 kb). [/B]
Ako ubacite bilo kakvu sliku koja zadovoljava ta dva zahtjeva, reci ce vam da je ok.[/QUOTE] Sad sam u nedoumici pa bih vas molila da mi pomognete. Na ovom site-u: [url]http://bosnian.sarajevo.usembassy.gov/viza-lutrija.html[/url] pročitah da slika slikana digitalnim foto-aparatom, mora biti rezolucije 320 X 240 px sa brojem boja od 24 bita ili 8 bita ili 8 bita u sivim nijansama, a maksimalna veličina koja će biti prihvaćena je 62,500 bajta (bytes).Koje je sad tačno? |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=farfarah;17757]Sad sam u nedoumici pa bih vas molila da mi pomognete. Na ovom site-u: [url]http://bosnian.sarajevo.usembassy.gov/viza-lutrija.html[/url] pročitah da slika slikana digitalnim foto-aparatom, mora biti rezolucije 320 X 240 px sa brojem boja od 24 bita ili 8 bita ili 8 bita u sivim nijansama, a maksimalna veličina koja će biti prihvaćena je 62,500 bajta (bytes).Koje je sad tačno?[/QUOTE]
Opet da se ponovim po ko zna koji put (jer novi clanovi ne citaju forum i ne traze na njemu vec postojece informacije nego stalno iznova postavljaju ista pitanja na koja je odgovoreno do u sitna crevca). Ne trebate gledati nigdje drugo nego na zvanicnom vladinom sajtu za DV 2012 sta treba i kako. Evo, ovaj dolje link su instrukcije za prijavu od DV 2011 posto instrukcije za DV 2012 jos nisu izasle ali ih ocekujte svaki dan. Obicno izadju krajem avgusta ili pocetkom septembra. Ovdje sve lijepo pise sta i kako treba i tu nema dileme sta je tacno a sta ne, a posebno je do u sitne detalje objasnjeno kakva slika ce da bude prihvacena, pa procitajte (PDF file u prilogu - stranica br 3). Prostudirajte dobro ovo uputstvo a kad uskoro izadje novo, samo uporedite da vidite da nema slucajno kakvih sitnih izmjena za DV 2012. [url]http://www.travel.state.gov/pdf/DV-2011instructions.pdf[/url] Srecno:grin: |
|
|||
|
|||
![]()
'' Minimalno prihvatljive dimenzije su 600 piksela (širina) x 600 piksela (visina). Pikseli slike moraju biti u kvadratnom osnovu (što znači da visina mora biti jednaka širini, ili prosto receno slika mora da bude kockasta a ne pravougaona). ''
'' Maksimalna velicina slike iznosi 240KB'' Sto Vam kao zakljucak mogu reci da slika mora biti rezolucije minimalno od 600x600 pixela pa navise i nema ogranicenja (s tim da sto slika ima vise pixela sve je veca a samim tim ima vise KB), dakle mora biti kockasta i nesme da bude veca od 240KB. A za ostalo pise (bela pozadina, sta nesmete da imate na slici, zamucenje i ostalo). Pozz svima. |
|
|||
|
|||
![]()
Nekada je slika bila dimenzija 320x240, pa pošto po ambasadama nisu ažurni da mijenjaju na našim jezicima upustva, onda stoji još uvijek taj podatak!
Ispade da su oni ti koji zbunjuju ljude jer je ispravno razišljanje potražiti na zvaničnim sajtovima, ali šta je tu je. Samo zvanično upustvo na engleskom za dv-2012 koje će se pojaviti je tačno! |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala svima na odgovorima!
|
|
||||
|
||||
![]()
nemojte da vam slika bude kockasta, jer je kocka trodimenzionalna, a za sada jos uvek ne primaju 3D fotke. Neka bude kvadratasta... :-))))))
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dreadnot;17805]nemojte da vam slika bude kockasta, jer je kocka trodimenzionalna, a za sada jos uvek ne primaju 3D fotke. Neka bude kvadratasta... :-))))))[/QUOTE]
Xaxaxaxa e jesi me z...o :grin: tako mi i treba :woohoo: Za početak neka slika bude kvadratasta, a kockastu tj trodimenzionalnu će te odneti lično kad vas izvuku, xexexe :==D: Pozz |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo ljudi. Eto prijavio bih se na ovu lutriju :) Moze mala pomoc oko sledecih stvari?
1. Da li u prezimenu ide ic ili ić? 2. Moze li malo objasnjenje oko upisivanja adrese ? Tj u koje tacno polje trebaju podaci... NPR. adresa je ''dr. Petra Celovica 10/b''. Skinuo sam onaj primer kako se sve popunjava i oko ovoga imam nedoumica. Npr oko broja ulice...u koje polje ide tacno. I jel' mora i adresa u USA, gde bih ziveo? 3. Zip/Postal code. Jel mora? |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da li moze da se dobije viza ako je osoba osudjivana | Visitors | Vaša strana | 39 | 26.05.2025 22:00 |
kada se moze ocekivati prva koverta ? | ivkodrg | Prva koverta | 54 | 07.05.2010 08:11 |
Da li moze ovako? | srboljub89 | Vaša strana | 11 | 05.08.2009 21:22 |
![]() |