![]() |
|
|
|||||||
| Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Sve je to individualno. Kako se ko i koliko brzo snadje za posao.
Sto vise to bolje. Moj savet je bar 4000$.
|
|||
|
|||
|
Hvala na odgovoru :) Ta cifra mi se taman uklapa u budzet :D
|
|
|
||||
|
||||
|
Poenta je da kada dodjes sto pre nadjes bilo kakav posao (nema mnogo biranja na pocetku).
U suprotnom nije dovoljno ni 10.000$.
|
|||
|
|||
|
Da to mi je jasno, ne planiram da biram, nego 'vatam sve sto naidje (ako naidje :smrc:)..Nego mi je trebala neka odokativna cifra, da znam da isplaniram do tad.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nije vazna cifra nego gde ides. Imas sela gde je 1BR $400 mesecno a imas i SF gde je to oko $1200 :)
Treba izracunati i poneti bar za 3-4 meseca. Dakle dovoljno novca da se zivi min 4 meseca bez posla... |
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=Molloh;29986]Pozdrav svima :D Da li moze neko onako odprilike da zaokruzi i kaze koliko para poneti sa sobom za zivot, ako se izuzme sve ovo navedeno (viza i troskovi lekarskog,avionske karte)? S obzirom da me ne ceka ni posao ni stan tamo, znaci koliko treba za neku "prvu ruku" poneti dok se ne snadjes? Da znam odprilike da isplaniram finansije. Hvala puno :)
P.S. Nadam se da ce ova snizena taksa za vizu i sledece godine ostati na 440$ :==D:[/QUOTE] Kao sto su ljudi rekli, sve zavisi gde ides. U velikim gradovima stanovi su skupi, ali ima mnogo vise posla, pa moze da se desi da ga brzo pronadjes. U manjim mestima verovatno mozes za iste pare da se duze skrpis, ali je teze naci posao. Takodje, sta trazis, koju vrstu posla, da li je dobra ponuda ili je nesto sto slabo prolazi. Poslove tipa "Daj sta das" neces moci da dobijes jer su rezervisani za nize slojeve koji ni pod razno nemaju skolu, nece koliko sutra da gledaju da zbrisu na bolji posao, jer ne mogu ni da ga dobiju. I mi smo imali tu ideju, pa je moja supruga konkurisala u targetu, Wallmartu i sl., i nigde je nisu pozvali na razgovor. Ona se grdno ubedacila, jer smo videli kakvi sve rade u tim prodavnicama, ali je poenta da gazde ni nece da zaposljavaju skolovane belce, jer to nije za njih. Sto se tice stana, moze da bude frka ako u medjuvremenu ne nadjes posao, moraces da das depozit od barem jedne do dve kirije, plus kiriju, sto u startu moze da bude i preko $2000. Cak i sa poslom, niko te ne zna, ne postojis za sistem, nemas kreditnu istoriju ni preporuke prethodnih stanodavaca, pa si u neku ruku rizicna grupa, nikakvi popusti, sve po najvisim cenama. Takodje, racunaj da iznajmljujes prazan stan, pa ce ti trebati barem osnovni namestaj i posteljina, ukoliko neces da spavas na podu ili duseku na naduvavanje ($20 - 30, ima gde oces). Velika je verovatnoca da ce ti odmah trebati kola, jer je inace jako tesko obilaziti i traziti posao ili ici na posao i vracati se, osim u par retkih izuzetaka (Chicago, New York i sl.), gde gradski prevoz zaista funkcionise. najcesce ga nema ili je los i ne vredi ti da se oslonis na njega. Dakle, to je jos par hiljada, recimo da za 2 - 4000 mozes da nadjes nesto sto ce te pristojno sluziti. Ako nemas nekog da ti bude garant, zaboravi na kredit i placaj u kesu. Ostali troskovi nisu tako strasni, ali se nakupi - klopa, racuni, ako ti zatreba sta od garderobe (mada uvek postoje jeftine varijante tipa Goodwill).
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|
|||
|
|||
|
Dreadnot, hvala na tako opsirnom odgovoru , sve sto si napisao je logicno i jasno. Sad samo treba skupiti sve te novce, s obzirom da idemo momak i ja, tako da bas i nemamo sta da prodamo i tako skupimo pare, al nace se valjda neki kredit il tako nesto, uglavnom ne odustajemo :grin:
|
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=Molloh;30004]Dreadnot, hvala na tako opsirnom odgovoru , sve sto si napisao je logicno i jasno. Sad samo treba skupiti sve te novce, s obzirom da idemo momak i ja, tako da bas i nemamo sta da prodamo i tako skupimo pare, al nace se valjda neki kredit il tako nesto, uglavnom ne odustajemo :grin:[/QUOTE]
Nema odustajanja. Inače svi su se cimali neki manje neki više, para nikad dosta. Aj upišite dobitak ovde [url]http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1071&page=22[/url]
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=Molloh;30004]Dreadnot, hvala na tako opsirnom odgovoru , sve sto si napisao je logicno i jasno. Sad samo treba skupiti sve te novce, s obzirom da idemo momak i ja, tako da bas i nemamo sta da prodamo i tako skupimo pare, al nace se valjda neki kredit il tako nesto, uglavnom ne odustajemo :grin:[/QUOTE]
A propos kredita, mi smo uzeli onaj Dinkicev kredit sa odlozenim vracanjem od godinu dana, 300.000 dinara u to vreme, i to nam je bas dobro doslo. Za godinu dana rada ovde, pored normalnog zivota, uspeli smo da posaljemo lovu u Srbiju, da nam uplate na racun, pa smo ga skoro celog otkacili. Ako ima neki tako povoljan kredit sa fiksnom i ne prevelikom kamatom, svakako treba uzeti tu opciju u razmatranje.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|
|||
|
|||
|
"ukupna cena dolaska u USA"
mnogo kume, mnogo... ;) |
|
|