![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » New York City, New York » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hrana, sećam se da sam 3 lepinje plaćao $1, nasečena salama oko 200gr - $2, nasečen tvrdi sir oko 200gr - $3. Samo jednom sam kupio vodu i ne sećam se koliko je koštala, pošto je NYC voda odlična za piće ![]() Ako planiraš konkretno u NYC, mreža metroa (subway, kako god ko voli) je odlično razvijena. U špicevima bukvalno svaki minut imaš voz. A unutra milina, klimatizovano, imaš signal na mobilnom 4 sprata ispod zemlje... ![]() Sedmodnevna MetroCard je koštala $29 i sa njom se vozaš neograničeno za tih sedam dana. Što je odlično, jer u početku se svakom desi da upadne slučajno u brzi voz koji staje samo na nekoliko stanica umesto u "lokalni" koji staje na svakoj. Što će reći - nema potrebe za kolima u NYC. Čovek kod kog sam spavao, živi u Queens-u, 74 godine je bez auta, po potrebi kada nešto veće kupuje ili putuje negde, iznajmi auto/kamionče.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Zavisi gde sletis, sa La Guardia mi izasao taxi - 20$. Dobro je pozicionirano i za JFK, jedino je Newark dalje. Samo predlazem ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Zeljko,
mozes li napisati ime hotela? Hvala. i dopuna od 50 karaktera...
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Quality Inn Long Island City
30-03 40th Avenue, Long Island City, NY 11101 Na TripAdvisor-u imas samo 20-ak hotela u Long Island City-ju pa mozes pogledati i neke druge. Od ovog je metro stanica 50-100 metara. Slobodno pitaj jos nesto sto te zanima..., uzivaj u NYC ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ako neko izdaje sobu ili stan u NYC ili zna nekog ko izdaje, molim vas da mi javite, dolazimo pocetkom septembra pa bi nam puno znacilo kad bi uspeli dok smo jos ovde da organizujemo bar smestaj
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam prosle godine bio u NYC... Uh kako blesav grad, ali opet ja sam bio smesten na Manhattanu, pa je neralno pricati o zivotu kada si tamo... Zivot je poprilicno skup pa je bolje neko okolno naselje... Troskovi mesecni za odrzavanje stana su oko 1000$, plus sto je pranje vesa 1.75$ i susenje istog 1.75$ u masini u podrumu zgrade... Nakupi se toga... Klopa... Hmmm ima toga koliko hoces, najcesce sam uzimao gotovu klopu u velikim marketima, gde su za rucak znali davati 50% popusta pa se za 5$ moze najesti 2-3 ljudi... Supe su im odvratne, kao da je neko noge oprao u vodi i to posluzio, mada se i to moze naci kao OKi, ali moras setati po blokovima...
Odjeca i obuca jeste jeftinija, ali ako kupujes domace marke, evropske su skupe, ali dobro, imas CK Hilfiger i sl, koje su povoljne... Dobar je 21st century, robna kuca sa brendiranom odecom koja je poprilicno jeftina... U svakom slucaju nije to toliko jeftino kao sto smo/sam zamisljao... Verovatno ljudi imaju retku priliku da odu, pa ili su puni para ili kroz price zamisljaju da je to kao pre 20-30 godina... Eto onako u par crta moje iskustvo sa velikom jabukom ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
NYC nije jeftin grad. Odeca je daleko jeftinija van gradskih zona u premium outlets i sl. Takodje, imas te prodavnice tipa TJMaxx, Marshals i sl...ali tu treba kopati da se nadje nesto sto ti se svidja, a da ti pri tom i velicina odgovara. Jako je tesko kao turista otkriti sve te stvari, jedino ako imas nekog ko zivi tamo da ti pokaze.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ćao svima.
Ja se odavno nisam javljao...meseci su već prošli. Uglavnom je bio paklen tempo otkad smo došli u NYC. U svakom slučaju tu smo i ok smo (makar do ponedeljka dok nas ne poseti Sandy ![]() Iznajmili smo stan u Queens-u. Zdravi smo i za sada zadovoljni...Još da makar jedno od nas dvoje nađe posao i sve je na mestu. Istina, ja sam posle mesec i po dana bio počeo da radim u struci (IT revizija), ali sam posle jednog meseca rada dao otkaz (rećićete verovatno da sam lud, al nije baš tako...nadam se) i sada tražim drugi posao ili da se vraćam na programiranje...videćemo. Nadam se da ću biti češće na forumu, pa ću preneti svoje utiske i potruditi se da odgovorim na pitanja - koga šta interesuje. So...shoot ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ne znam ako će kome pomoći, ali evo blog jedne žene iz Čakovca koja je otišla kao au-pair u New York prije 15 godina, tamo je i završila faks i izgradila si život... http://newyorcanka.com/
|
|||
|
|||
![]()
A kakva je situacija trenutno u Njujorku zbog ovog uragana? Gledam earthcam i ljudi na ulici ne deluju zabrinuto ili nama u Srbiji pogresno prenose?
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kansas City, Missouri | sile2302 | Lokacije u USA | 0 | 24.12.2014 20:19 |
New York State, potom Florida | tiberije | Lokacije u USA | 5 | 03.11.2014 19:35 |
White Plains, New York | SRBghost | Lokacije u USA | 4 | 28.08.2014 07:14 |
City Data | xeg | Lokacije u USA | 0 | 17.07.2008 15:47 |
![]() |