ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » New York City, New York » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 15.06.2012, 12:50
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik natural Prikaz poruke
Ima li ko svjezih informacija o New York-u,kao naprimjer
-Hrana(dati neki primjer za kruh,mlijeko,meso,jaja itd..)
-Dali se moze zivjeti bez auta(koliko je gradski promet razvijen)

Hrana, sećam se da sam 3 lepinje plaćao $1, nasečena salama oko 200gr - $2, nasečen tvrdi sir oko 200gr - $3. Samo jednom sam kupio vodu i ne sećam se koliko je koštala, pošto je NYC voda odlična za piće Mleko sam pio samo u kafi, pa se ne sećam koliko košta...

Ako planiraš konkretno u NYC, mreža metroa (subway, kako god ko voli) je odlično razvijena. U špicevima bukvalno svaki minut imaš voz. A unutra milina, klimatizovano, imaš signal na mobilnom 4 sprata ispod zemlje...
Sedmodnevna MetroCard je koštala $29 i sa njom se vozaš neograničeno za tih sedam dana. Što je odlično, jer u početku se svakom desi da upadne slučajno u brzi voz koji staje samo na nekoliko stanica umesto u "lokalni" koji staje na svakoj.
Što će reći - nema potrebe za kolima u NYC. Čovek kod kog sam spavao, živi u Queens-u, 74 godine je bez auta, po potrebi kada nešto veće kupuje ili putuje negde, iznajmi auto/kamionče.
Već dugo samo turista.
Reply With Quote
Staro 15.06.2012, 13:08
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord Prikaz poruke
Planiramo da posjetimo NYC za ove prazniek 4 jula. Ima li neko prijedlog za ok hotel, a koji nije pretjerano skup u downtownu.

Hvala.
Da razmislis mozda o varijanti da nije Manhattan. Ja sam nasao vrlo pristojan hotel, mnogostruko jeftiniji u Long Island City-ju. Cim se predje Queensboro Bridge u visini 59-te ulice, DVE stanice do Manhattan-a. Hotel sagradjen par meseci pre moje posete, CIST (sto je ovamo luksuz), sa vrlo ljubaznim osobljem...

Zavisi gde sletis, sa La Guardia mi izasao taxi - 20$. Dobro je pozicionirano i za JFK, jedino je Newark dalje.

Samo predlazem
Reply With Quote
Staro 15.06.2012, 13:27
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Zeljko,

mozes li napisati ime hotela?

Hvala.

i dopuna od 50 karaktera...
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 15.06.2012, 13:58
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
Nepromenjeno

Quality Inn Long Island City
30-03 40th Avenue, Long Island City, NY 11101

Na TripAdvisor-u imas samo 20-ak hotela u Long Island City-ju pa mozes pogledati i neke druge. Od ovog je metro stanica 50-100 metara.

Slobodno pitaj jos nesto sto te zanima..., uzivaj u NYC
Reply With Quote
Staro 09.08.2012, 22:00
Tamara85 Tamara85 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2011
Nepromenjeno

Ako neko izdaje sobu ili stan u NYC ili zna nekog ko izdaje, molim vas da mi javite, dolazimo pocetkom septembra pa bi nam puno znacilo kad bi uspeli dok smo jos ovde da organizujemo bar smestaj
Reply With Quote
Staro 25.10.2012, 15:41
Hertzog's Avatar
Hertzog Hertzog je offline
Drug član

Datum prijave: 21.10.2012
YU lokacija: Banja Luka
Nepromenjeno

Ja sam prosle godine bio u NYC... Uh kako blesav grad, ali opet ja sam bio smesten na Manhattanu, pa je neralno pricati o zivotu kada si tamo... Zivot je poprilicno skup pa je bolje neko okolno naselje... Troskovi mesecni za odrzavanje stana su oko 1000$, plus sto je pranje vesa 1.75$ i susenje istog 1.75$ u masini u podrumu zgrade... Nakupi se toga... Klopa... Hmmm ima toga koliko hoces, najcesce sam uzimao gotovu klopu u velikim marketima, gde su za rucak znali davati 50% popusta pa se za 5$ moze najesti 2-3 ljudi... Supe su im odvratne, kao da je neko noge oprao u vodi i to posluzio, mada se i to moze naci kao OKi, ali moras setati po blokovima...

Odjeca i obuca jeste jeftinija, ali ako kupujes domace marke, evropske su skupe, ali dobro, imas CK Hilfiger i sl, koje su povoljne... Dobar je 21st century, robna kuca sa brendiranom odecom koja je poprilicno jeftina...

U svakom slucaju nije to toliko jeftino kao sto smo/sam zamisljao... Verovatno ljudi imaju retku priliku da odu, pa ili su puni para ili kroz price zamisljaju da je to kao pre 20-30 godina...

Eto onako u par crta moje iskustvo sa velikom jabukom
Reply With Quote
Staro 26.10.2012, 16:47
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

NYC nije jeftin grad. Odeca je daleko jeftinija van gradskih zona u premium outlets i sl. Takodje, imas te prodavnice tipa TJMaxx, Marshals i sl...ali tu treba kopati da se nadje nesto sto ti se svidja, a da ti pri tom i velicina odgovara. Jako je tesko kao turista otkriti sve te stvari, jedino ako imas nekog ko zivi tamo da ti pokaze.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 28.10.2012, 07:31
Mr.Marzik's Avatar
Mr.Marzik Mr.Marzik je offline
Drug član

Datum prijave: 19.07.2011
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Ćao svima.
Ja se odavno nisam javljao...meseci su već prošli. Uglavnom je bio paklen tempo otkad smo došli u NYC.
U svakom slučaju tu smo i ok smo (makar do ponedeljka dok nas ne poseti Sandy ).
Iznajmili smo stan u Queens-u. Zdravi smo i za sada zadovoljni...Još da makar jedno od nas dvoje nađe posao i sve je na mestu. Istina, ja sam posle mesec i po dana bio počeo da radim u struci (IT revizija), ali sam posle jednog meseca rada dao otkaz (rećićete verovatno da sam lud, al nije baš tako...nadam se) i sada tražim drugi posao ili da se vraćam na programiranje...videćemo.
Nadam se da ću biti češće na forumu, pa ću preneti svoje utiske i potruditi se da odgovorim na pitanja - koga šta interesuje. So...shoot !
Reply With Quote
Staro 28.10.2012, 09:13
nives1103's Avatar
nives1103 nives1103 je offline
Član

Datum prijave: 30.09.2012
US lokacija: Los Angeles, CA - hopefully :)
YU lokacija: Pula, Croatia
Nepromenjeno

Ne znam ako će kome pomoći, ali evo blog jedne žene iz Čakovca koja je otišla kao au-pair u New York prije 15 godina, tamo je i završila faks i izgradila si život... http://newyorcanka.com/
Staro 28.10.2012, 10:08
strale016 strale016 je offline
Član

Datum prijave: 13.10.2012
YU lokacija: Leskovac
Pošalji Skype™ poruku korisniku strale016
Nepromenjeno

A kakva je situacija trenutno u Njujorku zbog ovog uragana? Gledam earthcam i ljudi na ulici ne deluju zabrinuto ili nama u Srbiji pogresno prenose?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja