ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Muzičar u USA » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 30.10.2012, 12:44
shonsi shonsi je offline
Član

Datum prijave: 26.10.2012
YU lokacija: NS
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vangelistexas Prikaz poruke
je li shonsi, u kom bendu iz NS sviras? Komsije smo
au promenio sam dva tri benda, trenutno u Ns Pink Panter, ima na YT nekih snimaka . Radimo samo svadbe i privatne svirke vec godinama...
Reply With Quote
Staro 07.11.2012, 15:46
dulobar's Avatar
dulobar dulobar je offline
Drug član

Datum prijave: 07.08.2012
US lokacija: Samo California i to neki grad u blizini Los Angelesa
YU lokacija: Vinkovci, Hrvatska
Nepromenjeno

I ja sam jedan od onih koji se bavi glazbom ako bi se tako moglo reći (sviram električnu i akustičnu gitaru), no za razliku od drugih na forumu koji su dugo godina u tome, imaju mnogo iskustva, promijenili su mnogo bendova...
ja sam u tome svemu 6 godina, odnosno da budem iskren: kao mali sam išao 3 godine u glazbenu školu koju sam napustio jer sam vidio da klasična glazba nije za mene, ostavio gitaru da stoji u prašini sve do 15. godine
kad sam krenuo na instrukcije u jednu privatnu školu kod jednog lika (na što me mama nagovorila) gdje sam krenuo u svijet bluesa, rocka, pop... (kako akustična tako i električna gitara), zavolio glazbu 50-ih, 60-ih,70-ih... - što domaće to i strano da bi na kraju nakon nešto manje od godinu dana se skompao sa dva lika koji su isto bili sa mnom učili svirati te smo formirali bend koji je trajao nažalost par mjeseci, nakon toga sam znao na školskim priredbama kod sebe u školi te rođendanima zasvirati da bi na kraju to sve spalo samo na sviranje kod kuće za svoju dušu (jedan lik mi obećao da bi mogao me ubaciti u jedan bend koji svira po svatovima kao i jedan drugi lik što mi rekao da će formirati jedan bend te da će mene pozvati u njega no nikad ništa od takvih stvari). Ako me izvuku volio bi se baviti glazbom kao hobijem naravno (da imam redovan posao, te da ovo dođe kao zabava, opuštanje i hobi) - ništa više od toga. Kalifornija me općenito pali zbog klime, ljudi, života... a uz sve to glazbe ima posvuda tako da, nikad se ne zna.
Staro 20.12.2012, 13:41
Mister-no Mister-no je offline
Član

Datum prijave: 20.12.2012
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno Muzicka viza

Pozdrav svima,
Da li je neko od vas dosao u USA na muzicku vizu i sta o tome moze da mi kaze

Pozdrav
Reply With Quote
Staro 20.12.2012, 18:50
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Mislis na P3 vizu?

Ima gomila tih "muzicara" ovde u CHGO, nego nesto se svi prestrojili na trucking cim su sleteli na O'Hare
Reply With Quote
Staro 20.12.2012, 20:21
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

He, he....i ja se nesto mislim da ako bi bio selektovan u maju da se
pomucim max. da preko neta ostvarim kontakte sa muzicarima bilo kojeg pravca u USA. Prednost mi je Austin ili Houson. Naravno sa profesionalcima. (sad bar moze to raditi preko skype, f.b i slicnih mreza.) a ako ne upali (a cisto sumnjam), onda se "prebaciti" na trucking posto sam i tome sklon i nije mi strano (cak sam sa kumom i nekih godinu dana vozio slepera po bivsoj Jugi...a kad samo par puta proteras 26tona slepera kroz Bosnu ili C.Goru imas iskustva na pretek). U slucaju truckinga isao bih za Chikago posto sam vec negde procitao da je lakse kod "nasih" voziti nego u stranim kompanijama. Ideju o zavrsavanju nekih kompj. kurseva sam napustio zato sto...jednostavno treba imati vremena za pripremu (kao i pare) a sam krajnji ucinak ne moze biti toliko bolji od sviranja ili truckinga. Opusteno samo. Da docekamo maj pa da vidimo sta cemo planirati. Za sada se moze samo mastati...a i uciti engleski, ne moze skoditi.
Staro 20.12.2012, 21:14
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Covek je ocito pitao za P3 umetnicku ("muzikantsku" vizu), a tu dolazi sve i svasta, a najmanje pravih muzicara. Zato i jesam stavio navodnike na "muzicar" u prethodnom postu. Totalno deseta konotacija, to sto vizu zovu muzikantska, s muzikom veze nema... To je nacin da ljudi dodju u USA, a da pri tom 99% njih nikad nisu ni bili muzicari... Jednom recju - TRIK za infiltriranje na americko tlo
Reply With Quote
Staro 20.12.2012, 21:51
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Ideju o zavrsavanju nekih kompj. kurseva sam napustio zato sto...jednostavno treba imati vremena za pripremu (kao i pare) a sam krajnji ucinak ne moze biti toliko bolji od sviranja ili truckinga.

Nadam se da se salis.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 20.12.2012, 22:26
wladinho's Avatar
wladinho wladinho je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2012
US lokacija: Anywhere in USA . . .
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord Prikaz poruke
Ideju o zavrsavanju nekih kompj. kurseva sam napustio zato sto...jednostavno treba imati vremena za pripremu (kao i pare) a sam krajnji ucinak ne moze biti toliko bolji od sviranja ili truckinga.

Nadam se da se salis.
Da li pod ovim mislis da je bolje u IT?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
01.05.2014 - HAS NOT BEEN SELECTED
21.10.2014 - Applied for DV-2016
Reply With Quote
Staro 20.12.2012, 22:40
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Pa ako imas priliku da udjes u IT polje i radis u istom, naravno da je bolje.
Na pocetku ti mozes bolje zaradjivati vozeci kamion, ali koliko to dugo mozes raditi? Sta za zdravstveno? Penziono?

Onda opet mozes postaviti pitanje sta ti je bitnije novac ili vrijeme?

Mislim da je bolje probati probiti se u IT-u pa ako ne bude islo uvijek se mozes prebaciti i voziti kamion.

Sto se tice muzike, to je nesto sto radis pretpostavljam iz ljubavi i to ne bi poredio sa IT-jem. Jer mislim da ces biti sretniji da radis nesto sto volis, pa i da manje zaradjujes nego da radis nesto samo radi novca. Cisto sumnajm da neko vozi kamion iz ljubavi.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 21.12.2012, 01:23
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

Cinjenice su jedno, mogucnosti su - drugo. Znam samo da kao muzicar, ako nekoliko meseci ili godina ne budem svirao, mogu svoje istrumente okaciti na klin jer posle se jaaako tesko vratiti u formu. (iz iskustva znam kako mi je bilo kad sam 6 godina imao pauzu). Zato sam negde i pisao da je bolje da se usavrsavam (i prilagodjavam), svojim istrumentima i muzici koju bih "tamo" svirao. A definiticno ovde na zalost, nema ni jednog profesionalnog muzicara da opise svoja iskustva u muzici ako od nje zivi u USA. Ako na nasim prostorima moze ziveti od tezgarenja i predavanja, zasto to u USA ne bi moglo? E sada, koliko zelis i koliko si sposoban je isto pitanje. Pokupio sam neke sajtove od menadzera kojima se javis, oni ti odrede kao neki "ispit sposobnosti" da vide za sta si i po tome te i zovu kad negde treba....bilo da je to za orkestre ozbiljne muzike (sa mogucnosti i solistickih nastupa), ili neke plesne, revijske, jazz ili sta ja znam, druge orkestre. Zasto da ne guram sebe u nesto sto mislim da mogu? Vrhunski je odlicne blogove napisao i u potpunosti se slazem sa njim da za uspeh ne mozes otici na neku periferiju u neki jeftin smestaj i ocekivati da ti se nesto DOOOOBRO desi, nego moras u startu imati dosta para, uzeti stan sto blize centru (u velikom gradu), i tako otpoceti svoje trazenje mesta pod suncem. A profesionalni muzicari se placaju dobro, to ne moze niko da ospori, da ne pricam o turnejama, pozorisnim ili plesnim trupama koji imaju svoje velike orkestre. Pa i orkestre koji sviraju u lokalima. Ako nas selektuju u maju onda cemo zenu upisati na kompj. kurseve pa nek nesto zavrsi sto moze raditi tamo a ja...mislim da cu se vec snaci. Zadnja solucija je voznja...ako bas nista ne bude na muzickom planu ili ako ne bude dosta novaca.
A ne salim se...mislim ozbiljno za sve sto napisem! Daj boze da to uspem i da dokazem. (zadnjih 6 godina je sve islo kako sam zamislio).

Pravila pisanja