![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Najplaćeniji poslovi u Americi - without college degree » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prvo kad sam dosao radio sam u datacentru kao IT Administrator (sa srednjom skolom) sad su me unapredili u IT Engineera (takodje sa srednjom skolom) i dobio sam konkretnu ponudu da budem Sr.IT Engineer i to da budem na salary tj perm ako opstanem na toj poziciji vise od 3 meseca ali vec sad vidim sta rade ti Sr.IT Engineeri pa se malo dvoumim tj prevazilaze em moje znanje engleskog em sve ostalo a i pritisak na toj poziciji je veci. Zaduzenja su mi trenutno smesna. Restartujem servere po potrebi, reinstaliram linuxe i resavam neke tikete kad nekome nesto ne radi.(ova prva pozicija je bila smesna samo IT admin gde sam bukvalno restartovao servere i to je sve.) Od svojih 8 sati dnevnog rada 3 sata provedem kuci gledajuci serije. Jedan sat provedem pricajuci na poslu tako o nekim zivotnim temama, pola sata se glupiram tipa pikado ili vozim trotinet, a ostalo odradim ako ima nesto. Svodi se na to da ne moram ni da budem tamo ako necu ali kad se zaglavi neki server da ga restartujem ili da reinstaliram linux eto to je bukvalno to. A Opis posla kad bi covek gledao pomislio bi da traze nekog za rocket science. Trazili su Bachelor + 6 godina iskustva kao zahtev. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Svaka cast. Hvala ti na informacijama iz prve ruke.
Procitao sam na blogu da si vec radio u SAD na osnovu radne vize, da li je isto IT posao i da li je ista firma/grad u pitanju? Da li je moguce na dice.com ostaviti biografiju ako nisi u SAD, i ako da, postoji li mogucnost da te kontaktiraju? |
|
|||
|
|||
![]() ![]() VRHUNSKI, cestitam na kupovini stana i na skorom useljenju. ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() znam neke koji su uspeli ali ja ne znam ili su oni mega sposobni ili ne znam sta je u pitanju. Hvala! I ja se nadam skorom useljenju! ja sam verovatno jedan od retkih koji je prvo resio stambeno pitanje a kola jos uvek rentiiramo ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo kad već svi pitaju, a Vrhunski odgovara, imam i ja jedno pitanje ili možda dva. Razmišljam o polaganju za PMP certifikat. Elem, nemam ja iskustvo s nekim opipljivim projektima, ali recimo da sam radila na nekim projektima u medijima i da imam iskustva na rukovodećoj poziciji. Da li bi se to moglo tretirati kao dobra referenca uz PMP (ako položim)? Da li je tvoja supruga imala prethodno iskustvo prije dobijanja certifikata (ako nije previše lično postavljati ovakvo pitanje)? Hvala!
|
|
||||
|
||||
![]()
@vrhunski
citao sam tvoj blog nisam znao za hsbc bank otici cu do njih ovih dana na razgovor posto imamo u planu kupovinu kuce ove godine nadam se.Mi se sve muvamo oko chase ali oni nisu nesto darezljivi ![]() Ali brate jedno me buni kako si na blogu napisao da ce te stan kostati 800$ mesecno ,stan koji je 300K, taxa 3100 i asesment 330 mesecno ne racunajuci struju,grejanje i ostalo ? taman da si ga za kesh kupio pa bi bilo oko 900$ mesecno ![]() jos kazes treba 40000$ za rehab inace i mi isto zevamo svakog dana u redfin,trulia i remax |
|
|||
|
|||
![]()
ah da sad vidim i ja ispravicu :-) dobro racuni nisu $900 to je mnogo. Realno racuni su oko 550$. a taxa ti se
odbija ako zivis u svojoj nekretnini + imas odbitak i za income. Sve cekam da udjemo u stan pa da dobijemo prve racune da bih video tacno. ![]() Gde gledate nekretnine? mislim koji deo? Evo ga preliminarno poslednji racun iz title kompanije. http://www.basepic.com/upload/images/72WC.jpg a ovo za rehab ce morati od income-a posto nemamo dovoljno ![]() Last edited by vrhunski; 08.01.2013 at 22:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vrhunski te sledam otkako dojdov na ovoj forum. Retko pisuvam no redovno citam. Da ti kazam deka ti se voshutuvam kako cekoris hrabro napred. Samo taka prodolzi.Sega sakam sovet od tebe ako moze? Ima ccna obuka za sertifikat od 14 januari pocnuva jas inaku rabotam veke 2 godini kako odrzuvac na mreza i postavuvanje na mreza tuka vo makedonoija no nemam ni eden sertifikat. Nie sega sme na intervju na 29 januari pa mislam deka ke imam vreme da polozam tuka za ccna. Nas ni bese vo plan cikago za pocetok no kako sto te sledam tebe a i zelba ni e i na mene i na zena mi za vo kalifornija sto mislis da go odlozam malku zaminuvanjeto za amerika a tuka da si polozam ccna gore dolu bi me cinelo okolu 2000 evra. Sto mislis dali se isplaka ? Blagodaram
Last edited by Dimitar; 08.01.2013 at 23:04. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
Poslovi i prevare | dreamerns | Vaša strana | 23 | 15.12.2014 01:14 |
College informacija | lah11 | Vaša strana | 18 | 22.11.2014 13:03 |
Koji poslovi su traženi u Americi? | kizo101 | Vodič za emigrante | 13 | 12.07.2014 20:00 |
Poslovi za žene! | macodlak | Stare teme | 6 | 12.02.2014 13:10 |
![]() |