ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Najplaćeniji poslovi u Americi - without college degree » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.01.2013, 20:07
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik minimaxus Prikaz poruke
Ako jos ima neki sertifikat, gdje mu je kraj?
Nebo je granica!!

Ako nije tajna, na kojoj poziciji ti konkretno radis i koja su ti zaduzenja?
Naravno da kod mene nema tajni.

Prvo kad sam dosao radio sam u datacentru kao IT Administrator (sa srednjom skolom) sad su me unapredili u IT Engineera (takodje sa srednjom skolom) i dobio sam konkretnu ponudu da budem Sr.IT Engineer i to da budem na salary tj perm ako opstanem na toj poziciji vise od 3 meseca ali vec sad vidim sta rade ti Sr.IT Engineeri pa se malo dvoumim tj prevazilaze em moje znanje engleskog em sve ostalo a i pritisak na toj poziciji je veci.

Zaduzenja su mi trenutno smesna. Restartujem servere po potrebi, reinstaliram linuxe i resavam neke tikete kad nekome nesto ne radi.(ova prva pozicija je bila smesna samo IT admin gde sam bukvalno restartovao servere i to je sve.)
Od svojih 8 sati dnevnog rada 3 sata provedem kuci gledajuci serije. Jedan sat provedem pricajuci na poslu tako o nekim zivotnim temama, pola sata se glupiram tipa pikado ili vozim trotinet, a ostalo odradim ako ima nesto. Svodi se na to da ne moram ni da budem tamo ako necu ali kad se zaglavi neki server da ga restartujem ili da reinstaliram linux eto to je bukvalno to.

A Opis posla kad bi covek gledao pomislio bi da traze nekog za rocket science. Trazili su Bachelor + 6 godina iskustva kao zahtev.
Reply With Quote
Staro 08.01.2013, 20:10
Proteran

Nepromenjeno

Citat:
I da, ako imas neku lokalnu berzu poslova okaci nam ovdje . Thanks
ma poslovi ovde traze tebe a ne ti posao sve sto treba jeste da okacis resume koji valja na dice.com a ako ipak zelis da pogledas kakvi se poslovi vrte onda www.indeed.com
Reply With Quote
Staro 08.01.2013, 20:48
minimaxus minimaxus je offline
Drug član

Datum prijave: 29.10.2012
YU lokacija: Banja Luka, RS-BiH
Nepromenjeno

Svaka cast. Hvala ti na informacijama iz prve ruke.

Procitao sam na blogu da si vec radio u SAD na osnovu radne vize, da li je isto IT posao i da li je ista firma/grad u pitanju? Da li je moguce na dice.com ostaviti biografiju ako nisi u SAD, i ako da, postoji li mogucnost da te kontaktiraju?
Reply With Quote
Staro 08.01.2013, 21:19
vele vele je offline
Drug član

Datum prijave: 04.10.2012
US lokacija: chicago
YU lokacija: beograd
Nepromenjeno

VRHUNSKI, cestitam na kupovini stana i na skorom useljenju.
Reply With Quote
Staro 08.01.2013, 21:53
Proteran

Nepromenjeno

Citat:
Svaka cast. Hvala ti na informacijama iz prve ruke.

Procitao sam na blogu da si vec radio u SAD na osnovu radne vize, da li je isto IT posao i da li je ista firma/grad u pitanju? Da li je moguce na dice.com ostaviti biografiju ako nisi u SAD, i ako da, postoji li mogucnost da te kontaktiraju?
Nisam radio na osnovu radne H1B vize i mnogoooo je teze tako se zaposliti
znam neke koji su uspeli ali ja ne znam ili su oni mega sposobni ili ne znam sta je u pitanju.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vele Prikaz poruke

VRHUNSKI, cestitam na kupovini stana i na skorom useljenju.
Hvala! I ja se nadam skorom useljenju!
ja sam verovatno jedan od retkih koji je prvo resio stambeno pitanje a kola jos uvek rentiiramo
Reply With Quote
Staro 08.01.2013, 22:15
Danero Danero je offline
Drug član

Datum prijave: 14.11.2012
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Evo kad već svi pitaju, a Vrhunski odgovara, imam i ja jedno pitanje ili možda dva. Razmišljam o polaganju za PMP certifikat. Elem, nemam ja iskustvo s nekim opipljivim projektima, ali recimo da sam radila na nekim projektima u medijima i da imam iskustva na rukovodećoj poziciji. Da li bi se to moglo tretirati kao dobra referenca uz PMP (ako položim)? Da li je tvoja supruga imala prethodno iskustvo prije dobijanja certifikata (ako nije previše lično postavljati ovakvo pitanje)? Hvala!
Reply With Quote
Staro 08.01.2013, 22:25
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

@vrhunski

citao sam tvoj blog nisam znao za hsbc bank otici cu do njih ovih dana na razgovor posto imamo u planu kupovinu kuce ove godine nadam se.Mi se sve muvamo oko chase ali oni nisu nesto darezljivi
Ali brate jedno me buni kako si na blogu napisao da ce te stan kostati 800$ mesecno ,stan koji je 300K, taxa 3100 i asesment 330 mesecno ne racunajuci struju,grejanje i ostalo ? taman da si ga za kesh kupio pa bi bilo oko 900$ mesecno
jos kazes treba 40000$ za rehab
inace i mi isto zevamo svakog dana u redfin,trulia i remax
Reply With Quote
Staro 08.01.2013, 22:38
Proteran

Nepromenjeno

ah da sad vidim i ja ispravicu :-) dobro racuni nisu $900 to je mnogo. Realno racuni su oko 550$. a taxa ti se
odbija ako zivis u svojoj nekretnini + imas odbitak i za income.
Sve cekam da udjemo u stan pa da dobijemo prve racune da bih video tacno. posto mi je title kompanija vec dva puta promenila koliko treba sta da se plati.

Gde gledate nekretnine? mislim koji deo?

Evo ga preliminarno poslednji racun iz title kompanije.
http://www.basepic.com/upload/images/72WC.jpg

a ovo za rehab ce morati od income-a posto nemamo dovoljno

Last edited by vrhunski; 08.01.2013 at 22:49.
Reply With Quote
Staro 08.01.2013, 22:41
Proteran

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Danero Prikaz poruke
Evo kad već svi pitaju, a Vrhunski odgovara, imam i ja jedno pitanje ili možda dva. Razmišljam o polaganju za PMP certifikat. Elem, nemam ja iskustvo s nekim opipljivim projektima, ali recimo da sam radila na nekim projektima u medijima i da imam iskustva na rukovodećoj poziciji. Da li bi se to moglo tretirati kao dobra referenca uz PMP (ako položim)? Da li je tvoja supruga imala prethodno iskustvo prije dobijanja certifikata (ako nije previše lično postavljati ovakvo pitanje)? Hvala!
imala je mozda 2 godine radnog iskustva. To nista nije bitno. Jedino sto je bitno jeste da za PMP moras imati odredjen broj radnih sati koji se racunaju kao rad na projektima, njoj je malo falilo. Inace ako nemas dovoljno onda polazes CAPM sto mu dodje isto ili vrlo slicno.
Reply With Quote
Staro 08.01.2013, 22:54
Dimitar Dimitar je offline
Član

Datum prijave: 10.05.2012
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Makedonija Stip
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
.
Vrhunski te sledam otkako dojdov na ovoj forum. Retko pisuvam no redovno citam. Da ti kazam deka ti se voshutuvam kako cekoris hrabro napred. Samo taka prodolzi.Sega sakam sovet od tebe ako moze? Ima ccna obuka za sertifikat od 14 januari pocnuva jas inaku rabotam veke 2 godini kako odrzuvac na mreza i postavuvanje na mreza tuka vo makedonoija no nemam ni eden sertifikat. Nie sega sme na intervju na 29 januari pa mislam deka ke imam vreme da polozam tuka za ccna. Nas ni bese vo plan cikago za pocetok no kako sto te sledam tebe a i zelba ni e i na mene i na zena mi za vo kalifornija sto mislis da go odlozam malku zaminuvanjeto za amerika a tuka da si polozam ccna gore dolu bi me cinelo okolu 2000 evra. Sto mislis dali se isplaka ? Blagodaram

Last edited by Dimitar; 08.01.2013 at 23:04.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja