![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Najplaćeniji poslovi u Americi - without college degree » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Postavio sam bio linkove ovde sa torentima sa tutorialima i knjigom za CCNA.
Pretpostavljam da je neko obrisao moj post. Pa ako jeste koji je razlog ? |
|
|||
|
|||
![]()
Pa ilegalno je to sto si postavio. Torenti? Kapiras?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da se nadovezem na Mirka, obe ove knjige za pripremu CCNA imaju po 800 strana! Dakle 1600 strana strucne literature na engleskom. Ako narucite ovu knjigu, 100 stranica manje (u njoj je sadrzana literatura za cijeli ispit) http://www.ciscopress.com/store/ccna...-9781587204388
Iskreno govoreci, ako je neko totalni pocetnik, nije iz IT struke, ili nije imao iskustva sa racunarskim mrezama, ovo je za njega previse. Last edited by minimaxus; 10.01.2013 at 13:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Mozda bolje reci da je obeshrabrujuce obimna kao i da je materija takva da oni koji ne znaju nista, ne znaju ama bas nista. Dok ja iako ne znam nista o kolima, znam kako izgledaju, koji su delovi i da se u njih sipa gorivo.
Ne bih rekao da je nemoguce ali je definitivno veliki zalogaj i trazice puno vremena. Mozda je onda najbolje ko ima nameru za to da upise Cisco akademiju. Ide se oko 1.5 godinu dva puta nedeljno po 4 casa i od ljudi koji su isli i ozbiljno to radili samo najbolja iskustva sam cuo. |
|
|||
|
|||
![]()
Koga se saka se se moze
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ok, vidim da ste se vi raspisali sa mreznim administracijama i cisco fazonima
![]() ![]() Pre neki dan sam cisto pogledao koliko se krecu plate za html strucnjake i bogami ima lepih cifara. za senior-e ide i do 70$/h, za entry level ima i od 40.000/y. Pitam iz konkretnog razloga jer mene web design interesuje od davnih dana, i u vreme kada sam otkrio da na razne nacine moze to sve da se nauci, poceo sam i ja. Razume se, nisam expert niti sam se nesto previ zdao na ucenje svega toga, ali znam da ispisem html stranicu. Html i CSS i photoshop mi ide od ruke, jedino java i jquery nije najjasnije, u php nisam ni proviro ![]() ![]() A drugo pitanje je koja je razlika izmedju ovoga gore pomenutog i recimo Ruby, Pithon, ili su to bas programski jezici? Jel vrednije da se uhodam za html,css ?
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
||||
|
||||
![]()
Ovo i mene interesuje
Mislim da HTML i CSS bez php + MySQL ne ide (možda grešim)?
|
|||
|
|||
![]()
Nisam u tim vodama ali pratim pomno tako da moje misljenje uzmi sa zadrskom. u Web dizajn sferi lokacija je davno prestala da igra ulogu, dobar broj timova je restrkan po svetu i odatle radi.
Da bi se prodao moras da imas dobar portfolio makar i "mock" radova kojim prikazujes svoje mogucnosti. Cak i kad ides na intervju za tako neku poziciju trazice ti da vide sta umes tako da mora to da se upegla. Nemam pojma kako bi izgledala pocetnicka pozicija web dizajnera tako da tu ne bih da sudim. HTML/CSS/PS/JS/JQuery mogu bez PHP/SQL kombinacije jer jedno je viwer a drugo je model/controler iz MVC patterna ako se dobro secam. Podeljenost slojeva omogucava da se radi jedno bez drugog. http://en.wikipedia.org/wiki/Model%E...0%93controller Ruby/Python/PHP/Java/C# su sve programski jezici koji se obicno koriste za "back-end" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ja se snalazim sa ovim, ali ga mrzim, ne lezi mi jednostavno. Kad vidim tagove, meni mrak na oci. Jos treba sa mreznim slojevima da se zajebavam... haos ![]() Generalno ne volim programiranje, jer mrzim da sedim satima za kompom, ali mislim da od jave ili C# pobeci necu. Videcemo kad odemo. |
|
|||
|
|||
![]()
Vezano za CCNA, evo mog savjeta za totalne pocetnike, koji se nikada nisu susreli sa mrezama. Ja sam na Visoj imao ispit iz racunarskih mreza, suva teorija koja nije bila potkovana praksom, rezultat je bio sati i sati bubanja suve teorije i na kraju svega jedna velika crna rupa, sto se znanja tice i nikakva predstava o onome sto sam ucio. Cim sam se zaposlio i odradio svoju prvu mrezu mnoge stvari su legle na svoje mjesto.
Moj savjet je svakom pocetniku da ne sprema sam, nego da uplati komplet obuku, ako je vec odlucio da je to to. Jer koliko sam bio u prilici da procitam sve sto se prodje u teoriji radi se i prakticno u laboratorijama sa svom potrebnom opremom. Mislim da je veoma tesko otici na ispit i rijesiti zadati zadatak, a da prethodno to negdje nisi vec prakticno odradio. (ovo je samo moje misljenje, ne mora znaciti da je ispravno). I sam ukoliko se odlucim za CCNA ici cu na kompletnu obuku, jer iako sam se prije par godina susreo sa mrezama i u praksi to radio, sve su to bili manji sistemi koje je bilo moguce i s brda s dola odraditi. Mislim da kurs nudi mnogo vise informacija i nekih finesa |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
Poslovi i prevare | dreamerns | Vaša strana | 23 | 15.12.2014 01:14 |
College informacija | lah11 | Vaša strana | 18 | 22.11.2014 13:03 |
Koji poslovi su traženi u Americi? | kizo101 | Vodič za emigrante | 13 | 12.07.2014 20:00 |
Poslovi za žene! | macodlak | Stare teme | 6 | 12.02.2014 13:10 |
![]() |