ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » DV-2014 Forme DSP-122 i DS-230 (dva dela) » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 17.05.2013, 14:49
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Boki_Bg Prikaz poruke
Cao ljudi, imam jedno pitanje vezano za popunjavanje DS-230 formulara za dete. Naime na pitanje 43a vezano za SSN da li se osgovara sa yes ili no?
Na pitanje Have you ever app.for SSN... odgovaraš no (pretpostavljam da niste ranije bili u USA i podnosili takav zahtjev)

Do you want the Soc.Sec.Adm. to assign you... odgovaraš yes i onda na 43b yes.

U USA svi morate imati SSN, nevezano za dob. Ja sam ovako ispunila za djecu, ako griješim neka me netko ispravi.
Staro 18.05.2013, 14:34
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik via Prikaz poruke
Vezano za pitanje 30. DS-230. List below all places you have lived for at least six month...

Znam da postoji tema na forumu vezano za adrese prebivališta, čak i sa iskustvima onih koji su prijavljeni na dvije adrese SRB/HRV, BIH/HRV, i čitala sam je, ali sad ne mogu naći, nema šanse, ako netko može da stavi link odlijepit ću tražeći.

Dakle, nedoumica oko pitanja 30 je sljedeća, suprug je živio i radio u N. Sadu oko 2,5 god., a od toga je tamo bio prijavljen svega 3mj. (stalno mjesto boravka). Također ima u radnoj knjižici upisano 2,5 god radnog staža u firmi u N. Sadu. Ja bih navela te 2.5 god provedene tamo, a sa druge strane na listingu svih odjava/prijava prebivališta dobijenom u MUP-u BL, stoji odjava u trajanju od 3mj. za N. Sad. Ne pitajte kako i zašto, ni on sam se ne sjeća

Kao što rekoh, ja bih navela te 2,5 god., obzirom da stoje u r. knjižici, ne bih voljela da pomisle da nešto krijemo, bez obzira što je bio prijavljen samo 3mj. Tražit će mu sigurno potvrdu o nekažnjavanju, što nije problem, ali ne znam stoje li datumi boravka u državi na tim potvrdama, svi smo ih vadili, ali sad nemam pojma kako izgledaju. Ako stoje, onda će to biti 3mj. confused...

Može savjet, jel' imao netko ovakav "slučaj" ?

anyone??? ...
Zna li itko odgovor na moje pitanje?

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Staro 19.05.2013, 01:12
Daliborable Daliborable je offline
Drug član

Datum prijave: 05.05.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik via Prikaz poruke
anyone??? ...
Zna li itko odgovor na moje pitanje?
Ne ne treba da navodis ako nije duze od 6 mjeseci. Vi mozete da izvadite potvrde samo za tih 3 mjeseca tako da podaci boravka i podaci gdje ste radili ne moraju da budi isti.

Ja sam naveo da radim za njemacku firmu, samo su me pitali da li budem tamo. Slucaj je da radim od kuce i ne budem tamo.

Dalje, bio sam vani na turisticku par godina, izlazio i ulazio svaka 3 mjeseca. Rekli su mi da sam pogresno naveo da sam bio tamo. U principu nisam bio tamo duze od 6 mjeseci u komadu i prepravili su mi podatke.
Da su mi trazili potvrde iz vani ja ih nebi mogao dati i propala bi mi aplikacija.
xx.03.2013. godine: Ljekrski pregled
05.04.2013. godine: Interview
xx.04.2013. godine: Viza u pasosu!!!
Staro 19.05.2013, 07:50
pedjolino pedjolino je offline
Drug član

Datum prijave: 12.10.2012
US lokacija: Milwaukee ili bili gde u USA
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Dali neko moze da okaci primer kako treba da se popuni obrazac DS-230 za decu...
Staro 19.05.2013, 10:10
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Daliborable Prikaz poruke
Ne ne treba da navodis ako nije duze od 6 mjeseci. Vi mozete da izvadite potvrde samo za tih 3 mjeseca tako da podaci boravka i podaci gdje ste radili ne moraju da budi isti.

Ja sam naveo da radim za njemacku firmu, samo su me pitali da li budem tamo. Slucaj je da radim od kuce i ne budem tamo.

Dalje, bio sam vani na turisticku par godina, izlazio i ulazio svaka 3 mjeseca. Rekli su mi da sam pogresno naveo da sam bio tamo. U principu nisam bio tamo duze od 6 mjeseci u komadu i prepravili su mi podatke.
Da su mi trazili potvrde iz vani ja ih nebi mogao dati i propala bi mi aplikacija.
Moram priznati da nam je ovo pitanje stvarno zadalo glavobolje. ok, jasno mi je i znam da ne moraš po default-u živjeti tamo gdje je sjedište firme u kojoj radiš, u takvom slučaju (kao kod tebe sa njem.firmom) mislim da nema dileme. Ali činjenica je da je on stvarno živio i radio u N. Sadu 2.5 god. Problem je što je po službenim podacima MUP-a to u stvari 3 mj. Teoretski, ako dođe do pitanja gdje ste živjeli u vrijeme dok ste bili zaposleni u toj i toj firmi, šta reći? Ne može reći da je živio u B.Luci, mislim može, ali čemu komplikovati stvari laganjem. A sa druge strane šta odgovoriti na pitanje kako ste živjeli tamo 2.5 god., a u službenoj evidenciji stoji 3 mj. Kako objasniti podatke koji su kontradikorni, a da ne pomisle da nešto muljamo?
Mislim da ću svakako nazvati ambasadu sutra, ali ako je još netko imao ovakav ili sličan slučaj, help please...

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Staro 19.05.2013, 11:09
free's Avatar
free free je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2011
US lokacija: Schaumburg, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku free
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik pedjolino Prikaz poruke
Dali neko moze da okaci primer kako treba da se popuni obrazac DS-230 za decu...
Sta te muci da pomognemo mi smo popunjavali za bebu ali nemogu sada ga nadjem pa pitaj sta ti nije jasno.
Staro 19.05.2013, 18:57
pedjolino pedjolino je offline
Drug član

Datum prijave: 12.10.2012
US lokacija: Milwaukee ili bili gde u USA
Nepromenjeno

interesuje me bas kako se popunjava DS-230 za dece bas primer kako se popunjava za dvoje ako moderator moze da okaci....
Staro 20.05.2013, 17:16
ZukotheCat ZukotheCat je offline
Drug član

Datum prijave: 29.08.2012
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno bitne ili štamparske greške, adresa, CN i dr. sa ovog thread-a

ADRESA: U DS-230 može se navesti adresa, ali može se navesti i da će biti naknadno dostavljena, da nije odlučeno. P.O. box adresa u pitanju 10 u DS-230 nije dozvojena i P.O. box adresa čak ni na intervjuu sama za sebe nije moguća, mora se priložiti još i stvarna rezidencijalna adresa.

CN: CN ili bilo šta drugo pisano rukom u uglovima nije preporučljivo (CN se upisuje na pozadinu fotki skupa sa imenom i prezimenom, na suplementarne stranice i na DS-122 tamo gdje se zahtijeva. DS-122 već sadrži CN. Pisanje rukom preporučuje se samo za potpis.

BITNE GREŠKE: Štamparske i druge bitne greške u popunjavanju obrazaca (koje mogu uticati na eliminaciju) niko u KCC neće ispravljati, potrebno je obavijestiti KCC e-mailom o greškama + popuniti ponovo obrasce i ponovo ih poslati.

Sve što ima timeframe, dakle ima neki vremenski obrazac, ne smije se upisivati N/A
Staro 20.05.2013, 18:59
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
Nepromenjeno

Imam par pitanja

Izvucen sam prvog maja i tek sad sam sve sredio da mogu da saljem papire...
Posto sam se vencao sa devojkom juce, sad popunjavam obrasce i saljem za nju i za mene. Nisam slao papire sam dok nismo to obavili.

1. Da li treba da saljem i vencani list ili ne?
2. Da li ce predstavljati problem to sto se ne vodimo na istoj adresi, to cemo promeniti ovih dana ali za sad je tako?
3. Vidim ovde pisu svi da mora da se dokaze dugogodisnja veza, mi smo u vezi tek nesto manje od godinu dana, nismo putovali zajedno, nismo ziveli zajedno, imamo nekoliko slika, jedini dokaz mozda mogu da budu dopisivanja preko gmail-a i FB-a i slike sa vencanja. Da li je to dovoljno?

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Staro 21.05.2013, 07:48
holmes holmes je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2013
US lokacija: Ispod palmi
Nepromenjeno

1) Nigdje u instrukcijama ne pise da treba. Dakle, to cete nositi na interview uz ostale dokumente koji su navedeni u instrukcijama.
2) Nema razloga da u DS-230 navodis razlicite adrese, narocito jer cete za koji dan zivjeti zajedno
3) Ne treba da dokazujes vezu nego brak, tome i sluzi vjencani list.

Pravila pisanja