![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Ja cu vam ponoviti sto puta, nema leba da taj zakon prodje (a ja licno mislim nema sanse da prodje mada se ja nadam evo vec 7 godina suprotno). Prost razlog je sto bi 99.99% ljudi koji bi dobilo zelenu kartu bili iz Indije ili iz Kine. Njih je i najvise na H1B vizi svake godine i njih je i najvise medju studentima poslediplomcima u prirodno-tehnickim naukama (STEM). Nema sanse. Zato i imaju taj "diveristy" da balansiraju populaciju da bude sto sarenija sto veci "melting pot'". Kao sto smo culi jednom na dodeli drzavljanstava ljudima da je to jedan jako veliki socioloski eksperiment na duze staze. Za sto godina bi ovo postala Indo-Kina 2 po zakonima ciste matematike.
|
|
|
||||
|
||||
|
Glasanje u Senatu je sutra (prolazi 100%), pa onda ide u Kongres. Tamo je pauza do 8. jula pa onda rade 16 dana pa raspust. Ako u tih 16 dana ne usvoje lako moze da se desi da propadne (do iduceg puta, posto kompanije maksimalno "guraju" celu pricu).
@ vuxanne: Mnogo je to mali broj da bi USA postala Indo-Kina 2. Daleko vise ce (i posle reforme) stizati iz Mexica pa moze jedino da postane U.S. of Latin America
|
|||
|
|||
|
Citat:
U SAD trenutno studira oko 300 000 studenata iz Kine i Indije. 55 000 DV viza je mala maca koliko ima ovde ljudi iz Indo-Kine. Mnogo vise na H1B vizi. klikni |
|
|
|||
|
|||
|
Svali put kad vidim da ova tema dobije neki novi post zeludac mi se podigne i okrene od muke. Odmah pomislim da je objavljena ta vest da je prosao zakon.
|
|
|
|||
|
|||
|
Hajde onda ko prati to glasanje ko prvi dobije vijest šta je bilo neka javi!
|
|
|
|||
|
|||
|
US Senate votes to pass immigration reform bill, 68-32
|
|
|
|||
|
|||
|
US Senate votes to pass immigration reform bill, 68-32
To je to sto se s gorcinom cekalo i nazalost docekalo. Goodbye Ameriko, vidimo se mozda u nekom drugom zivotu. |
|
|
||||
|
||||
|
Kako mislis "docekalo"? Pitanje je kako ce House da glasa.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ja sam se nadao da zakon nece stupiti na snagu prije ovogodisnje lutrije. Ukalkulisao sam tu i potpis Obame i sl. Cini se da od toga nema nista
.http://www.washingtontimes.com/news/...-visa-lottery/ Opet ostavljam mogucnost da do oktobra zakon ne stupi na snagu. |
|
|
||||
|
||||
|
Na morskome plavom zaluuuu
gdje carlija vjetric mioooo zelenu sam kartu sniooooo o kako sam sretan bioooo...
|
|