![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » New York City, New York » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ma da, toga se i bojim, tih-da crkne krava..
![]() Sad, koliko lako do papira-hm.. Nismo dobili na lutriji, otvaramo firmu, tj muz dogovara s gazdom da otvore podruznicu,pa nama L1 i L2 viza. Vidjet cemo kako ce to ici, posto sam ja nezaposlena, mislila sam na b1/2 ili f1 tamo, za pocetak kao sustanar nekome ili temorary, pa za to vrijeme da sredim otvaranje firme, ugovaranje poslovnog prostora (za pocetak najvjerojatnije samo onaj radni stol sa tel brojem), naci neki smjestaj za duzi period itd. A inace smo opusteni, volimo se vikendima zabaviti uz gitaru i pivo pa me zanima malo kakvi su ti nasi ljudi tamo. ![]() Imam osjecaj da se ovi nasi "bogatiji" generalno vise distanciraju, manje su spremni uletiti jedni drugima itd... To je samo neko moje iskustvo, koje ne mora biti pravilo, pa zato i pitam.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mislim da to "distanciranje" ne zavisi od toga ko koliko novca ima, prosto od karaktera coveka i to u onom aspektu koliko voli taj novac. Ima ljudi koji stvarno imaju mnogo a ne ponasaju se tako, a tu je i obrnutih slucajeva. Ima svega i svacega ali svako na kraju nadje kakva mu sredina odgovara i tu se polako uklapa(e sad veliku mudrost rekoh ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Da da, dobijam, ali moramo prvo otvoriti firmu tamo. Znaci ja bi trebala na B vizu u ny, otvoriti firmu, naci prostor za ured (telefon itd), onda sve to dam advokatu da aplicira njemu za L1,kad on dobije, ako se ne varam, ispunim obrazac, uzmem njegov pasos i potvrdu da smo vjencani i tek onda dobijam svoju L2.
Caka je sta ako cu ostati u NY (a ne isplati mi se ici vamo-tamo) moram imati kakav-takav legalan status za raditi,meni bi osobno bilo bolje da se sto prije pocnem osjecati korisno+vjezbam jezik. Imam SSN jos od W&T, doduse ima onu napomenu da je za ograniceni rad, mogla bi se par mjeseci presvercati na to,ali se nekako bojim da ne zaj** nesto pa da izgubimo i taj L. Da ne govorim da zelim sto prije poceti zaradivati jer sve to kosta,a i imala bi vise vremena za naci neki dobar stan. Sto se ljudi tice, zato sam i rekla kako je to moje osobno misljenje, imam dosta poznanika od tamo i nekako mi se cini da su ovi koji kubure nekako normalniji, ima doduse jedna osoba koju znam da stvano dobro radi i zivi ali on je nazalost vise izuzetak. Ono sto mi je bas zao je da se nasi ljudi ne drze skupa, koliko cujem, cak ni nasa crkva u dijaspori nije od neke pomoci, dok se recimo albanci, azijati ... (opet moje skromno misljenje+iskustvo) drze skupa, po principu-svi za jednoga jedan za sve. Zato mi je ovaj forum osvjezenje, imam osjecaj da je nekako najopusteniji i najdobrocudniji od svih na koje sam nabasala... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ćao Njujorcani
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Yonkers je vec "suburb" koji MTA ne pokriva... Ono sto NYC cini jedinstvenim je taj Subway (MTA) koji radi 24/7, a Yonkers je malo izvan granica tog sistema - drugim recima oslonjen si na commuter-e koji ne idu tako cesto...
Ako dodje momenat selidbe u NYC, to ce biti jedan od belackih delova Bronx-a - Riverdale (line 1) ili Woodlawn (line 4). Te delove grada sam odmerio vec par puta, i meni se svidjaju. Stanarine su pristupacnije nego na Menhetnu, a subway ide u oba kraja ![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
kakva je situacija trenutno u njujorku? koliko je dovoljno za dvoje da zarađuju mesečno i pokriju troškove svega i žive normalno?
|
|
||||
|
||||
![]()
Da nije loše osvežiti temu, kako je za posao, smeštaj i ostali troškovi života u NY?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam da li sam postovao na pravom mestu ali da li ima neko ko bi zeleo da iznajmi samnom neki dvosoban stan u NYC da zajedno delimo rentu i troskove? Trenutno sam kod prijatelja, mozda bude neki stan na vidiku ali nije jos sigurno ali ako je neko voljan za tu opciju ili opciju da zajedno trazimo moze da me kontaktira na PM pa da se ukombinujemo.
|
|
|||
|
|||
![]()
Zaboravih da dodam, trenutno sam u Njujorku, znaci sad da se kombinujemo za novebar ili ranije. Posao sam nasao fultime, jos samo smestaj normalan da sredim, al jake su cene ovde tako da bi mnogo lakse bilo sa nekim da se dele troskovi.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kansas City, Missouri | sile2302 | Lokacije u USA | 0 | 24.12.2014 20:19 |
New York State, potom Florida | tiberije | Lokacije u USA | 5 | 03.11.2014 19:35 |
White Plains, New York | SRBghost | Lokacije u USA | 4 | 28.08.2014 07:14 |
City Data | xeg | Lokacije u USA | 0 | 17.07.2008 15:47 |
![]() |