ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » New York City, New York » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 05.08.2013, 20:15
shljivovica shljivovica je offline
Drug član

Datum prijave: 08.07.2013
US lokacija: nyc
Nepromenjeno

Ma da, toga se i bojim, tih-da crkne krava..

Sad, koliko lako do papira-hm.. Nismo dobili na lutriji, otvaramo firmu, tj muz dogovara s gazdom da otvore podruznicu,pa nama L1 i L2 viza. Vidjet cemo kako ce to ici, posto sam ja nezaposlena, mislila sam na b1/2 ili f1 tamo, za pocetak kao sustanar nekome ili temorary, pa za to vrijeme da sredim otvaranje firme, ugovaranje poslovnog prostora (za pocetak najvjerojatnije samo onaj radni stol sa tel brojem), naci neki smjestaj za duzi period itd.

A inace smo opusteni, volimo se vikendima zabaviti uz gitaru i pivo pa me zanima malo kakvi su ti nasi ljudi tamo.
Imam osjecaj da se ovi nasi "bogatiji" generalno vise distanciraju, manje su spremni uletiti jedni drugima itd... To je samo neko moje iskustvo, koje ne mora biti pravilo, pa zato i pitam..
Reply With Quote
Staro 06.08.2013, 18:36
dd983 dd983 je offline
Član

Datum prijave: 21.05.2013
US lokacija: NY
YU lokacija: Niš
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik shljivovica Prikaz poruke
Ma da, toga se i bojim, tih-da crkne krava..

Sad, koliko lako do papira-hm.. Nismo dobili na lutriji, otvaramo firmu, tj muz dogovara s gazdom da otvore podruznicu,pa nama L1 i L2 viza. Vidjet cemo kako ce to ici, posto sam ja nezaposlena, mislila sam na b1/2 ili f1 tamo, za pocetak kao sustanar nekome ili temorary, pa za to vrijeme da sredim otvaranje firme, ugovaranje poslovnog prostora (za pocetak najvjerojatnije samo onaj radni stol sa tel brojem), naci neki smjestaj za duzi period itd.

A inace smo opusteni, volimo se vikendima zabaviti uz gitaru i pivo pa me zanima malo kakvi su ti nasi ljudi tamo.
Imam osjecaj da se ovi nasi "bogatiji" generalno vise distanciraju, manje su spremni uletiti jedni drugima itd... To je samo neko moje iskustvo, koje ne mora biti pravilo, pa zato i pitam..
Zar ti ne dobijas automatski L-2 ako on dobije L-1, cemu onda b1/2 f1..? Sa tom vizom posle ovde mozes potpuno legalno traziti posao.

Mislim da to "distanciranje" ne zavisi od toga ko koliko novca ima, prosto od karaktera coveka i to u onom aspektu koliko voli taj novac. Ima ljudi koji stvarno imaju mnogo a ne ponasaju se tako, a tu je i obrnutih slucajeva. Ima svega i svacega ali svako na kraju nadje kakva mu sredina odgovara i tu se polako uklapa(e sad veliku mudrost rekoh )
Reply With Quote
Staro 06.08.2013, 20:05
Drug član

Nepromenjeno

Da da, dobijam, ali moramo prvo otvoriti firmu tamo. Znaci ja bi trebala na B vizu u ny, otvoriti firmu, naci prostor za ured (telefon itd), onda sve to dam advokatu da aplicira njemu za L1,kad on dobije, ako se ne varam, ispunim obrazac, uzmem njegov pasos i potvrdu da smo vjencani i tek onda dobijam svoju L2.

Caka je sta ako cu ostati u NY (a ne isplati mi se ici vamo-tamo) moram imati kakav-takav legalan status za raditi,meni bi osobno bilo bolje da se sto prije pocnem osjecati korisno+vjezbam jezik. Imam SSN jos od W&T, doduse ima onu napomenu da je za ograniceni rad, mogla bi se par mjeseci presvercati na to,ali se nekako bojim da ne zaj** nesto pa da izgubimo i taj L. Da ne govorim da zelim sto prije poceti zaradivati jer sve to kosta,a i imala bi vise vremena za naci neki dobar stan.

Sto se ljudi tice, zato sam i rekla kako je to moje osobno misljenje, imam dosta poznanika od tamo i nekako mi se cini da su ovi koji kubure nekako normalniji, ima doduse jedna osoba koju znam da stvano dobro radi i zivi ali on je nazalost vise izuzetak.

Ono sto mi je bas zao je da se nasi ljudi ne drze skupa, koliko cujem, cak ni nasa crkva u dijaspori nije od neke pomoci, dok se recimo albanci, azijati ... (opet moje skromno misljenje+iskustvo) drze skupa, po principu-svi za jednoga jedan za sve. Zato mi je ovaj forum osvjezenje, imam osjecaj da je nekako najopusteniji i najdobrocudniji od svih na koje sam nabasala...
Reply With Quote
Staro 04.09.2013, 19:16
babes babes je offline
Član

Datum prijave: 21.07.2013
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Ćao Njujorcani Interesuje me šta mislite o Yonkers-u kao opciji za pronalaženje stana? Koliko je "safe neighborhood"? Rekla bih da Manhattan nije mnogo daleko odatle? Šta vi kažete? hvala
Reply With Quote
Staro 04.09.2013, 23:59
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Yonkers je vec "suburb" koji MTA ne pokriva... Ono sto NYC cini jedinstvenim je taj Subway (MTA) koji radi 24/7, a Yonkers je malo izvan granica tog sistema - drugim recima oslonjen si na commuter-e koji ne idu tako cesto...

Ako dodje momenat selidbe u NYC, to ce biti jedan od belackih delova Bronx-a - Riverdale (line 1) ili Woodlawn (line 4). Te delove grada sam odmerio vec par puta, i meni se svidjaju. Stanarine su pristupacnije nego na Menhetnu, a subway ide u oba kraja
Reply With Quote
Staro 07.09.2013, 15:45
Drug član

Nepromenjeno

Kalendar besplatnih ulaza u muzeje

http://www.museumfreedays.com/calend...k%20City&keys=
Reply With Quote
Staro 12.09.2013, 01:47
sova sova je offline
Član

Datum prijave: 08.09.2013
Nepromenjeno

kakva je situacija trenutno u njujorku? koliko je dovoljno za dvoje da zarađuju mesečno i pokriju troškove svega i žive normalno?
Reply With Quote
Staro 12.09.2013, 20:11
MIRO's Avatar
MIRO MIRO je offline
Drug član

Datum prijave: 26.06.2013
US lokacija: Bilo gde..
Nepromenjeno

Da nije loše osvežiti temu, kako je za posao, smeštaj i ostali troškovi života u NY?
Reply With Quote
Staro 02.10.2013, 03:46
KeyMaker369 KeyMaker369 je offline
Član

Datum prijave: 10.11.2009
Nepromenjeno Cimer za New York

Ne znam da li sam postovao na pravom mestu ali da li ima neko ko bi zeleo da iznajmi samnom neki dvosoban stan u NYC da zajedno delimo rentu i troskove? Trenutno sam kod prijatelja, mozda bude neki stan na vidiku ali nije jos sigurno ali ako je neko voljan za tu opciju ili opciju da zajedno trazimo moze da me kontaktira na PM pa da se ukombinujemo.
Reply With Quote
Staro 03.10.2013, 16:26
KeyMaker369 KeyMaker369 je offline
Član

Datum prijave: 10.11.2009
Nepromenjeno

Zaboravih da dodam, trenutno sam u Njujorku, znaci sad da se kombinujemo za novebar ili ranije. Posao sam nasao fultime, jos samo smestaj normalan da sredim, al jake su cene ovde tako da bi mnogo lakse bilo sa nekim da se dele troskovi.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja