![]() |
|
|
|||||||
| Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
| Lokacije u USA » Gde ko planira da ide i zašto? » Bitni linkovi | ||||
| O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Ukoliko ikada odemo u USA, prva destinacija bi nam bila Phoenix ili Chicago, jer u Phoenix-u imam jednog strica, a u Ch. drugog strica i jednog poznanika. Po nekoj mojoj zelji, krajnje destinacije bi bile NYC ili LA. LA najvise zbog mog posla, a i klime (zbog oboje), dok NYC zbog zeninog posla, a i moj se moze tamo naci, sto mnogi nasi koji tamo zive ne mogu povjerovati.
|
||||
|
||||
|
Mozda nekog zanima i ovaj podatak...posebno moze biti dobro za pocetnike na USA prostorima (jer nece odmah kupovati nekretnine).
Ja uveliko razmisljam da se preselim u TX. http://taxes.about.com/od/statetaxes...ree-states.htm |
|
|
|||
|
|||
|
Nisam znao za ovaj podatak, ali me raduje. Posto idem na Floridu, raduje me da vidim da je 1 od 7 drzava koje ne primjenjuju porez na dohodak. Hvala za link Taji
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Lijepo je svasta saznati i nauciti o zemlji u koju se neko planira preseliti
|
|
|
|||
|
|||
|
Apsolutno, ne samo o tome, volim da se informisem prije svake iole vaznije odluke. Ceo ovaj proces, a mislim da se odnosi na sve nas koji smo prosli na lutriji, je pomalo bajkovit. Utoliko je slican kupovini, a ona je vise emotivna nego racionalna kategorija. Racunao sam, sto da planiram svake godine troskove za odlazak na more za citavu porodicu, bolje da zivimo tamo
![]() Salim se naravno, bilo je drugih, jacih aduta, kao sto je pomoc prijatelja na samom pocetku. Medjutim, ima mnogo i toga da se meni dopada ta ideja. Zime i grejne sezone mi je dosta za bar 10 narednih godina. A posto sam bajker, ne smeta mi ni cinjenica da mogu da vozim motor citave godine Razumijem da postoji pro et contra za bilo koju drzavu. I mnogo toga je stvar individualne percepcije i sposobnosti. Ali i faktora srece, za koji sam naucio da je jako bitan u zivotu. Vjerovatno i najbitniji. U svakom slucaju, karte su kupljene
|
|
|
|||
|
|||
|
Mene zanima koliko je tesko otici od jednoj u drugoj drzavi?
Evo mi imamo prijatelje u Ohio pa planiramo otici tamo, al isto imamo i u New Jersey, pa sad ako se ne snagjemo dobro u Ohio jer mozemo otici na primer u New Jersey ili je to komplikuvanje? Jer ima neki ogranicenje i pravila? |
|
|
|||
|
|||
|
The Goddess, nema pravila nikakvih, mozes ici gdje god zelis. Ja ti predlazem da odes kod tih prvih dok ne dodje GC i SSN a onda idite dalje gdje se vama svidja.
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Tako smo i planirali, prvo idemo u Ohio pa onda čemo videti. |
|
|
|||
|
|||
|
Kad bi me uzvukli idem u Floridu, jer mi brat zivi tamo
On me nekoliko godina potsecivao da se prijavim na lutriji ali je trebalo da idem da ga posjetim pa da dobijem zelju da se odmah preselim! Florida je raj na zemlji ![]() Inace da budem iskrena, otisla bi jer je on vec tamo i dobro zaradzuje pa nam moze pomoci u pocetku, inace ne bi imala hrabrosti da sa dvoje malom decom sve ostavim i idem u nepoznato.. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
A sto se tice selidbe, kao sto Miki gore rece, nema tu nikakve velike nauke, samo imaj u vidu da ako planiras da se selis, to uradi pre nego sto potpises lease za stan koji je u velikom broju slucajeva na godinu dana. U tom scenariju - osudjen si na to mesto uslovno receno celu godinu, sigurno ces zapoceti da sredjujes zivot, stavljati polako stvari na svoje mesto. A onda, posle godinu dana, ukoliko se iole sredite tu gde ste, zapitacete se i te kako da li je pametno ponovo sve kretati iz pocetka i menjati "Gotovo za veresiju"... Ja sam u Cikagu vec vise od 4 godine, inicijalni plan nikako nije bio da se ovoliko dugo zadrzim na Midwest-u, ali vec posle godinu dana sam video da selidba u drugi state nece biti ni malo laka. Kad udjes u "comfort zone", nije ti bas sve jedno da sve to lepo napustis i krenes zivot po treci put iznova. Tu naravno izuzimam individue koje imaju dobro placena i trazena zanimanja pa zbog posla mogu da se sele bez gore navedenih propratnih glavobolja
|
![]() |
|
|
|