![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Medicinske sestre-tehničari u Americi - NURSES IN USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Kolege, treba mi pomoc.. malo sam zbunjena citavom procedurom oko dobijanja licence za RN.
Zavrsila sam Fakultet Zdravstvene Nege i polozila Drzavni ispit.. odmah nakon toga sam dosla u Chicago tako da nisam ni jedan dan radila u Srbiji.. Da li neko postavlja pitanje da li je licenca aktivna ili ne prilikom aplikacije za NCLEX? ili to nije bitno ako sam polozila drzavni ispit? I da li mogu da mi kazu da nemam uslov da izadjem na NCLEX, (recimo, da mi fale neki krediti ili nesto)? Hvala! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Koliko ja znam licenca u Srbiji apsolutno nije uslov, a ni drzavni ispit iz prostog razloga sto su one uslov za rad u Srbiji i nigde vise. Norvezani recimo to traze. Illinois board of nursing ne trazi CGFNS sto je olaksavajuca okolnost. Ono sto ce ti definitivno traziti to je TOEFL, a to ce ti vec reci kad ti vrate dokumenta sa informacijama sta je sve neophodno dodatno priloziti kako bi Illinois BON dao Authorization to Test. Za Toefl definitivno znam da na govornom delu imas 26 ili vise i na celom testu ukupno 83 ili vise. |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na brzom odgovoru
![]() Da li mora da se salje bas u Springfield? Negde sam procitala da Professional report treba da se dobije iz PA.. http://www.cgfns.org/ ova agencija. Da li si ti to radio? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ja sam nursing school zavrsio ovde i kao US graduate nije bilo potrebe za CGFNS koji je samo za foreign graduates. Naoruzaj se strpljenjem, proces moze da potraje par meseci. Ne znam nikog licno ko je iz Srbije radio proces, tako da je najbolje da porcesljas web site IL Board of Nursing i polako krenes da pripremas potrebnu dokumentaciju. |
|
|||
|
|||
![]()
Postovani pitanjce za vas.
Trenutno sam u NV na turistickoj vizi i pisala sam Nursing Board-u i dobila sve info o dobijanju licence za medicinsku sestru ovde, ali moje pitanje je- sta posle? Da li imate neke novije informacije, da li mogu uopste da apliciram za posao bez radne dozvole. Da li posto je zanimanje u deficitu, poslovac sredjuje papire ili ![]() Hvala sa brzom odgovoru. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Neophodno je da nam ostavis malo vise informacija? Koji stepen strucne spreme? Koja skola? Sa turistickom vizom ne mozes ni dobiti licencu jer nemas socijalni broj. |
|
|||
|
|||
![]()
Zavrsila sam srednju, cetvorogodisnju medicinsku u Srbiji, kontaktirala Nursing board, rekli da moram polagati taj zavrsni ispit za licencu u najboljem slucaju u najgorem 120 sati predavanja + ispit. 120 sati mogu i da odradim za 6 meseci boravka ovde, znaci dok sam na turistickoj vizi mogu da sredim licencu. Ali me zanima posle posao? Da li mogu da apliciram za posao bez work permit, da li je tvoje je da imas diplomu, a poslodavac sve ostalo zavrsava sa vizom?
|
|
|||
|
|||
![]()
Previdela sam ovaj poslednji deo poruke
![]() Pozdrav! |
|
||||
|
||||
![]()
Nije to nikakvo prevodjenje diplome, jer srednja medicinska ne moze da se prevede ni na kakvu nursing diplomu, to je pohadjanje CNA skole ispocetka, jer ona toliko i traje 120 sati + clinicals. Jedini uslov za upis je da si zavrsila bilo koju srednju skolu - znaci u istoj si poziji kao i onaj ko je zavrsio srednju poljoprivrednu, na primer. Da bi uopste upisala skolu i polagala drzavni treba ti SSN zbog background check-a, sto je obavezno za svako zdravstveno zanimanje. Cak i da uspes nekako i da zavrsis skolu i polozis drzavni bez SSN, sto nisam jos cuo da je neko uspeo, ni jedan poslodavac ne moze da ti radi papire za CNA posao. Ako hoces da budes nurse, moras da ides na koledz, da postanes RN, najbolje sa fakultetskom diplomom, tzv BSN (Bachelor of Science in Nursing), da bi bila pogodna za sredjivanje papira od strane poslodavca, ali nakon Visa Retrogression programa cekanje vize za sestre je oko 6 godina.
|
|||
|
|||
![]()
Nisi dobro obavesten apsolutno i ne bi trebalo da pises sa takvom sigurnoscu.
Samo jedan od primera, copy/pasted sa sajta Nursing board I don't have a Social Security number. When will I receive my Nevada license? Under Nevada law, the Board cannot issue you a temporary or permanent license/certificate without a US Social Security number (SSN). If you have passed the NCLEX but do not have a SSN, your exam results are retained indefinitely. You may be required to submit a new application if your previous application has expired. Applications are valid for one year, after which you will need to submit a new application, fee, and fingerprints. Pa onda da dobio licencu u nekim drzavama SSN ti uoste ne treba (da,da postoji i spisak zemalja negde na internetu). Uglavnom - ne pisi. Pozz |
![]() |
Tags |
medicinske sestre, nurse |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pitanje vezano za tehničke stvari... | Smith6000 | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 69 | 07.05.2021 14:59 |
Hotelijersko-turistički tehničar(HITNO) | Volf | Vodič za emigrante | 4 | 28.06.2014 02:11 |
Medicinske sestra | zanesena | Vaša strana | 16 | 24.07.2013 17:12 |
Kako do zvanja sestre ili lekara u USA | makijana | Stare teme | 1 | 18.01.2011 02:35 |
![]() |