ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Školovanje u USA - lični primer » Bitni linkovi
Uspešan početak Školovanje u USA Vrste školi Stipendije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 20.08.2014, 14:04
ladolcevita ladolcevita je offline
Član

Datum prijave: 20.08.2014
Nepromenjeno

Da li neko studira u Chicagu?
Ja bih krenula tamo sa Bachelor Degree, ali mi treba neka mala pomoc.
Interesuje me isto i San Diego.
Reply With Quote
Staro 21.08.2014, 08:40
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ladolcevita Prikaz poruke
Da li neko studira u Chicagu?
Ja bih krenula tamo sa Bachelor Degree, ali mi treba neka mala pomoc.
Interesuje me isto i San Diego.
Ostavio sam odgovor na drugor temi gde si postavila pitanje o prelasku sa B1 na F1.

Ima nas koji studiramo ili smo studirali u Cikagu.

Bachelor Degree je malo sirok pojam... Koja oblast?
Reply With Quote
Staro 21.08.2014, 10:57
ladolcevita ladolcevita je offline
Član

Datum prijave: 20.08.2014
Nepromenjeno

Zanima me Arhitektura ili neki Design. Mada, stvarno mogu uvek naci nesto sto me interesuje na bilo kom Uniu. Moze i psihologija, ili neki drugi jezik. Raspitala bih se sve do detalja tamo na licu mesta, ali ono sto sam htela da pitam jeste da li vrede Community koledzi? imali su lepe smerove, jeftiniji su dosta, a mogu posle prebaciti unite na pravi university. Pa se pitam da li tako nesto da uradim za pocetak, ili ne. Koji je vas savet? I koji biste mi Uni predlozili da upisem?
Reply With Quote
Staro 22.08.2014, 07:55
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

City Colleges of Chicago (CCC) imaju dosta raznih programa koji vode do associate degree-ja, dobri su za start i moze se sa njih prebaciti na druge univerzitete kako bi se doslo do bachelor degree-ja.

Cena kredita za strance poslednji put kada sam gledao je bila $309, a da bi se odrzavao full time status koji je neophodan za F1 vizu, potrebno je u semestru pohadjati minimum 12 kredita...

Kolike su skolarine po univerzitetima - zavisi. Uglavnom su informacije dostupne na web-u. Pitanje je sta te tacno interesuje.
Reply With Quote
Staro 17.09.2014, 12:52
mytweety.com mytweety.com je offline
Drug član

Datum prijave: 21.10.2013
Nepromenjeno

Zdravo svima,
Ja sam iz Makedonije . Imam jedno pitanje i sam u dilemi u pogledu završetka mr , MBA pravcu. Prešla sam sve svoje ispite i ostavio samo Master odbrane , a u oktobru planiramo da idemo u SAD. Imam vremena da branim magistraturu do tada , ali ne znam kako će me služiti u SAD . Da li neko ima iskustva da li je pritrebalo diplomu u Sjedinjenim Državama i da li oni priznaju tu diplomu , da znam da ne trošim svoj novac i živce pre odlaska u SAD za dzabe Inace sam za Green Card.
Hvala unapred
Reply With Quote
Staro 09.12.2014, 15:16
aladarinho aladarinho je offline
Član

Datum prijave: 22.03.2013
Nepromenjeno

Pozdrav svima!
Dugo pratim forum i zaista se može pronaći obilje korisnih informacija, pa verujem da će i meni neko pomoći savetom..

Naime, već tri godine bezuspešno pokušavam da dobijem GC, a planiram da definitivno probam da pronađem sreću u USA, pa sam istraživao druge mogućnosti (legalnog) ulaska. Ukratko,moja situacija je sledeća: imam 35 godina, oženjen sam i imam ćerku od 14 meseci. Završio sam političke nauke (novinarstvo) po starom programu, a do juna bi trebalo da završim i visoku školu strukovnih studija iz IT oblasti.

Moja ideja je sledeća - da upišem neki od community college-a koji traju 2 godine (iz oblasti IT), sa mogućnošću da posle produžim na bachelor još 2 godine. Ovo bih uradio jer su mnogo jeftiniji od "regularnih" koledža, a mislim i da bih mnogo lakše mogao da ih završim, jer mi je prevashodno cilj da dobijem vizu i na legalan način uđem u USA. E sad, jasna su mi ograničenja koja bih imao sa F1 vizom što se tiče mogućnosti rada samo u kampusu, ali verujem da bih na licu mesta, tj na terenu, uspeo da pronađem neki posao i ostanem nakon što završim školovanje. Naravno, supruga i ćerka bi u početku ostali u Srbiji, a nakon određenog vremena, kad se sredim i snađem, one bi mi se pridružile.

Svaki savet je dobrodošao - pod jedan, da li mislite da se vredi upuštati u tako nešto, tj da li je realno da nađem neki (bilo kakav) posao dok sam na F1 vizi tamo (makar i posao na crno).

Izdvojio sam neke koledže koji su me na prvi pogled privukli programima i cenama, pa bih zamolio članove koji žive u ovim državama za neki savet, u smislu koliko je jeftin/skup život, kakve su mogućnosti da se nađe posao i slično.

Svima se najiskrenije zahvaljujem unapred.

http://www.kbcc.cuny.edu
http://net1.valenciacollege.edu/futu...onal-students/
http://www.austincc.edu
http://cabrillo.edu

P.S. Samo da napomenem da u pasošu imam važeću turističku vizu za USA, ako je to uopšte bitno.
Reply With Quote
Staro 09.12.2014, 15:34
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Imas uvek i ovakve opcije:
MS Political Sciences klikni za primer
MS Communications klikni za primer

Navodim primer gde znam kako da nadjem informacije, na ovom univerzitetu koji sam ja zavrsila obicno ako te prime, iams funding kao TA ili RA - ima cela tema o tome na drugom mestu.

Moj komentar bi bio - ako imas jedan BS i uskoro dobijas neku novu diplomu, sta ce ti onda visa skola? Pogledaj malo i ove opcije, ne znam kako znas jezik i kakav ti je bio prosek...

Sta ti je zenina struka?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja