ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Dog grooming business » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 07.12.2014, 00:23
Sima's Avatar
Sima Sima je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Ovaj forum je super, uvek se pojavi neki novi lik koji je zanimljiviji od onog prthodnog.

Tvoju temu sam, Miloše, čačnuo jer ovo još nisam video na ovom forumu – Antropomorfizam kao biznis, wow! Davanje specifično ljudskih karakteristika životinjama: Oblačenje, šišanje, osiguranje, pogreb... To uglavnom vidjamo kod socijalo neadaptiranih, usamljenih ljudi koji u potrazi za adekvatnom zamenom za ljudsko duruštvo pokušavaju da "humanizuju" svog kućnog ljubimca na sve ove načine što ste gore opisali. S obzirom da je otuđenost ovde sveprisutna, tako ni ova pojava nije retka i čitave firme su razvile biznis na tome.

Meni je bilo interesantno da provalim da li si to na taj način prepoznao kao mogućnost za biznis (što bi me iskreno prijatno iznenadilo da neko odande tako razmišlja), ili se stvarno primas na te rituale humanizacije životinja. Na žalost, ipak je ono drugo – neinenađujiće, zar ne? Dobro, bar ćeš biti ubedljiviji sa svojim pacijentima, pardon: mušterjama.

I onda kad sam pomislio: Dobro, toliko o tome! – pojavio se novi lik da te "brani". Zar to nije super? Noki će sada nemušto da mi objasni kako stvari stoje ovde u Americi i kako je to "sve stvar izbora" baš kao izbor da neko bude gej ili strejt, ili da zivi u New York-u ili na farmi u Arizoni. Hvala na objašnjenju – urnebesno je, samo što jedna od te dve stvari nije izbor. Šta misliš koja (razmisli prvo)?

Nego, jel imaš još neku ideju za poslovne poduhvate, ova je bila stvarno vrh?
Staro 07.12.2014, 00:35
bmilos bmilos je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2008
Nepromenjeno

Brate mili, sta reci na ovakav post koji si ti napisao?! nije cudno sto neko odavde razmislja o POSLU na nacin na koji ja razmisljam, vec je cudno da je neko ko zivi u USA, jos je i profesor, toliko prepun stereotipa i predrasuda. iz svakog tvog posta kulja nevidjena kolicina besa, zlobe i nezadovoljstva, a da ne kazem neznanja. ne mislim da to treba da te zanima, ali proguglaj malo pre nego sto lupetas gluposti koje si napisao. biznis sa kucnim ljubimcima, psima, i zivotinjama uopste je vrlo ozbiljna stvar i nije zasnovana ni na kakvoj zameni za ljude?!
ne treba mene niko da brani ovde, ja sam ovde da prikupljam informacije, a ne da trosim vreme dokazujuci nekome bilo sta.
sudeci po avataru mogu da pretpostavim kojoj "manjini" pripadas, u mom poslu ih ima mnogo, da ne kazem 90%, i bas su takvi: besni, cinicni, prepuni sebe, a zeleli bi da svi budu tolerantni prema njima i njihovom opredeljenju.
tuzno stvarno.
25.02.2015. - Intervju
Reply With Quote
Staro 07.12.2014, 01:03
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sima Prikaz poruke
Ovaj forum je super, uvek se pojavi neki novi lik koji je zanimljiviji od onog prthodnog.

Tvoju temu sam, Miloše, čačnuo jer ovo još nisam video na ovom forumu – Antropomorfizam kao biznis, wow! Davanje specifično ljudskih karakteristika životinjama: Oblačenje, šišanje, osiguranje, pogreb... To uglavnom vidjamo kod socijalo neadaptiranih, usamljenih ljudi koji u potrazi za adekvatnom zamenom za ljudsko duruštvo pokušavaju da "humanizuju" svog kućnog ljubimca na sve ove načine što ste gore opisali. S obzirom da je otuđenost ovde sveprisutna, tako ni ova pojava nije retka i čitave firme su razvile biznis na tome.

Meni je bilo interesantno da provalim da li si to na taj način prepoznao kao mogućnost za biznis (što bi me iskreno prijatno iznenadilo da neko odande tako razmišlja), ili se stvarno primas na te rituale humanizacije životinja. Na žalost, ipak je ono drugo – neinenađujiće, zar ne? Dobro, bar ćeš biti ubedljiviji sa svojim pacijentima, pardon: mušterjama.

I onda kad sam pomislio: Dobro, toliko o tome! – pojavio se novi lik da te "brani". Zar to nije super? Noki će sada nemušto da mi objasni kako stvari stoje ovde u Americi i kako je to "sve stvar izbora" baš kao izbor da neko bude gej ili strejt, ili da zivi u New York-u ili na farmi u Arizoni. Hvala na objašnjenju – urnebesno je, samo što jedna od te dve stvari nije izbor. Šta misliš koja (razmisli prvo)?

A izvini sto si ti nervozan? Sta je to sto ti toliko smeta u njegovom postu i na ovom svetu? To je njegovo zanimanje i nesto sto on voli, covek je samo pitao nesto vezano za to, ne tebe direktno. Ako se neko nalazi u tome to je njegova stvar, ne znaci da je "otudjen", kakav glup izraz inace.

Ja mogu sad na primer da kazem da je izuzetno glupa stvar biti profesor, to znaci da nisi uspeo da se dokazes kao strucnjak jer si "teoreticar" ali nesposoban da primenis to u praksi pa si se odlucio da ponavljas kao papagaj jedne te iste stvari iz semestra u semestar i glumis pamet...
Ovo naravno ne mislim, ali tebe bih uvredio na taj nacin jer vidim da ti volis da vredjas ljude bez ikakvog razloga za tim.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 07.12.2014, 01:33
Sima's Avatar
Sima Sima je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bmilos Prikaz poruke
Brate mili, sta reci na ovakav post koji si ti napisao?! nije cudno sto neko odavde razmislja o POSLU na nacin na koji ja razmisljam, vec je cudno da je neko ko zivi u USA, jos je i profesor, toliko prepun stereotipa i predrasuda. iz svakog tvog posta kulja nevidjena kolicina besa, zlobe i nezadovoljstva, a da ne kazem neznanja. ne mislim da to treba da te zanima, ali proguglaj malo pre nego sto lupetas gluposti koje si napisao. biznis sa kucnim ljubimcima, psima, i zivotinjama uopste je vrlo ozbiljna stvar i nije zasnovana ni na kakvoj zameni za ljude?!
ne treba mene niko da brani ovde, ja sam ovde da prikupljam informacije, a ne da trosim vreme dokazujuci nekome bilo sta.
sudeci po avataru mogu da pretpostavim kojoj "manjini" pripadas, u mom poslu ih ima mnogo, da ne kazem 90%, i bas su takvi: besni, cinicni, prepuni sebe, a zeleli bi da svi budu tolerantni prema njima i njihovom opredeljenju.
tuzno stvarno.
Hvala, trudimo se da zadržimo imidž. Pozdravi mi tih 90% kolega i nemoj mnogo da mi te nerviraju – dobićeš bore od sekiracije, a to nikako ne želimo, zar ne?

IgorMAD: Mislim da je ovo drugo što si naveo u pitanju
Staro 07.12.2014, 08:21
bmilos bmilos je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2008
Nepromenjeno

Citat:

Hvala, trudimo se da zadržimo imidž. Pozdravi mi tih 90% kolega i nemoj mnogo da mi te nerviraju – dobićeš bore od sekiracije, a to nikako ne želimo, zar ne?

IgorMAD: Mislim da je ovo drugo što si naveo u pitanju
Ništa me ne nervira osim agresije i nekulture. Puštam svakoga da živi kako mu odgovara dokle god mene ne ugrožava. A pošto već osećam da me tvoje ponašanje iritira jako, sa zadovoljstvom ću preskakati tvoje postove i teme.
25.02.2015. - Intervju
Reply With Quote
Staro 07.12.2014, 12:44
Amona33's Avatar
Amona33 Amona33 je offline
Drug član

Datum prijave: 29.11.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Bmilos, vidim da si upravo dobio priliku za svoj zeleni karton, a kada odes gore, vjerujem da ces ukoliko si dobar u svom poslu da napravis cudo. Naime, grumeri koji znaju svoj zanat uvijek nadju i dobar salon za raditi. Gdje planiras da ides? U koju drzavu? Koji grad?
Reply With Quote
Staro 07.12.2014, 15:19
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
Nepromenjeno

Citat:

Jaoj, Simo zar vakvo misljenje da dodje bas od profesora? "Socijalno neadaptirani ljudi" - tako ih nazivas samo sto su sposobni da ponude paznju i ljubav jadnim zivotinjama. Ja licno nemam ljubimca,tek smo kupili kucu proslog proleca,a izmedju mojih i sestrinih decaka vec imam brdo posla, tako i da ne misim o tome u skoro vreme. Ali moja baka je bila u pravu, mi nismo nosili nase pse ni na sisanje ni na manikir, ali jos pre 30 godina ona mene ucila kako ljudi koji ne vole zivotinje ne vole ni druge ljude. Kad samo pomislim kakvi hladni ljudi uce nasu decu o zivotu...

A da i da dodam o tome sto ti mislis da zivot u Arizoni nije izbor. Oped predrasuda, ja zivim na 20 milja od Nju Jorka, mene iskreno ova frka ovde ubija. Vec mislim o kupovini kuce negde u unutrasnjosti Amerike, mi smo porodicni ljudi i meni treba priroda i mir a ne prevoz pun guzve bacila, policiske i vatrogasne sirene, i prostitutke na svakom cosku, najskuplje rate za zdrastveno osiguranje i osiguranje kola. Stvarno ne vidim zasto bi zivot u guzvi bio bolji negde negde u mirnom gradicu.

Last edited by noki; 07.12.2014 at 15:27.
Reply With Quote
Staro 07.12.2014, 18:02
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD Prikaz poruke
Ja mogu sad na primer da kazem da je izuzetno glupa stvar biti profesor, to znaci da nisi uspeo da se dokazes kao strucnjak jer si "teoreticar" ali nesposoban da primenis to u praksi pa si se odlucio da ponavljas kao papagaj jedne te iste stvari iz semestra u semestar i glumis pamet...
Dobar primer, mada vazi samo za "teaching insitutions". Ovo vazilo nekad za Srbiju, danas vise ne. Sad umesto da si samo papagaj moras da znas kako da doneses univerzitetu pare. Npr. ja moram da im donesem min oko 250 000 dolara u projektima za pet godina u kojima imam rok da postanem vanredni profesor.

Danas su strucnjaci u SAD sve vise "disposable diapers" u ovom sistemu prestruktuiranja, otvaranja i zatvaranja firmi. A cesto su profesorski poslovi jedni od retkih zasticenih (nakon sto se dobije odgovarajuci chin).

I ko jos mora da radi samo 9 meseci godisnje (takvi su nam ugovori u akademiji)?

A svaki posao ima za i protiv razloge zasto da se izabere. Ne postoji najbolja varijanta za sve. Npr. ja nema leba ni da bi mogla da shisham kuchice (nemam strpljenja za to), a nema leba ni da bi mogla da radim u medicini (cim vidim krv poce da mi se manta).
Reply With Quote
Staro 07.12.2014, 18:07
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

A na temu kuchicha, ovde kod mene ovi koji imaju pse kad putuju moraju da nadju "dogsittere", postoji "doggy daycare", to su im kao clanovi porodice. Cesto ko je single i ko nema decu ima jednog rasnog psa. I cuvaju ih kao da su im deca, kupaju, hrane kupovnom hranom, obavezno drze unutra u stanu/kuci, vode na shishanje, kod zubara i slicno. Putuju sa njima avionima (doduse drogiraju ih, uspavaju i stave u "crate"). Sto je moj drug jednom primetio u americkim samoposlugama su uvek Kids pa Pets sections jedna nakon drugih. Red pelena i potrepstina za bebe, iza njega red hrana i igracke za zivotinje...
Reply With Quote
Staro 07.12.2014, 21:33
Sima's Avatar
Sima Sima je offline
Drug član

Nepromenjeno

Noki, jel moguće da baš uvek omašiš poentu svake teme? Verovatno je u pitanju jezička brijera, a možda devojka samo slabije kapra... otkud znam.
Odgovori

Pravila pisanja