![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Dog grooming business » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Ovaj forum je super, uvek se pojavi neki novi lik koji je zanimljiviji od onog prthodnog.
Tvoju temu sam, Miloše, čačnuo jer ovo još nisam video na ovom forumu – Antropomorfizam kao biznis, wow! Davanje specifično ljudskih karakteristika životinjama: Oblačenje, šišanje, osiguranje, pogreb... To uglavnom vidjamo kod socijalo neadaptiranih, usamljenih ljudi koji u potrazi za adekvatnom zamenom za ljudsko duruštvo pokušavaju da "humanizuju" svog kućnog ljubimca na sve ove načine što ste gore opisali. S obzirom da je otuđenost ovde sveprisutna, tako ni ova pojava nije retka i čitave firme su razvile biznis na tome. Meni je bilo interesantno da provalim da li si to na taj način prepoznao kao mogućnost za biznis (što bi me iskreno prijatno iznenadilo da neko odande tako razmišlja), ili se stvarno primas na te rituale humanizacije životinja. Na žalost, ipak je ono drugo – neinenađujiće, zar ne? Dobro, bar ćeš biti ubedljiviji sa svojim pacijentima, pardon: mušterjama. I onda kad sam pomislio: Dobro, toliko o tome! – pojavio se novi lik da te "brani". Zar to nije super? Noki će sada nemušto da mi objasni kako stvari stoje ovde u Americi i kako je to "sve stvar izbora" baš kao izbor da neko bude gej ili strejt, ili da zivi u New York-u ili na farmi u Arizoni. Hvala na objašnjenju – urnebesno je, samo što jedna od te dve stvari nije izbor. Šta misliš koja (razmisli prvo)? Nego, jel imaš još neku ideju za poslovne poduhvate, ova je bila stvarno vrh?
|
|||
|
|||
|
Brate mili, sta reci na ovakav post koji si ti napisao?! nije cudno sto neko odavde razmislja o POSLU na nacin na koji ja razmisljam, vec je cudno da je neko ko zivi u USA, jos je i profesor, toliko prepun stereotipa i predrasuda. iz svakog tvog posta kulja nevidjena kolicina besa, zlobe i nezadovoljstva, a da ne kazem neznanja. ne mislim da to treba da te zanima, ali proguglaj malo pre nego sto lupetas gluposti koje si napisao. biznis sa kucnim ljubimcima, psima, i zivotinjama uopste je vrlo ozbiljna stvar i nije zasnovana ni na kakvoj zameni za ljude?!
ne treba mene niko da brani ovde, ja sam ovde da prikupljam informacije, a ne da trosim vreme dokazujuci nekome bilo sta. sudeci po avataru mogu da pretpostavim kojoj "manjini" pripadas, u mom poslu ih ima mnogo, da ne kazem 90%, i bas su takvi: besni, cinicni, prepuni sebe, a zeleli bi da svi budu tolerantni prema njima i njihovom opredeljenju. tuzno stvarno. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ja mogu sad na primer da kazem da je izuzetno glupa stvar biti profesor, to znaci da nisi uspeo da se dokazes kao strucnjak jer si "teoreticar" ali nesposoban da primenis to u praksi pa si se odlucio da ponavljas kao papagaj jedne te iste stvari iz semestra u semestar i glumis pamet... Ovo naravno ne mislim, ali tebe bih uvredio na taj nacin jer vidim da ti volis da vredjas ljude bez ikakvog razloga za tim.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
IgorMAD: Mislim da je ovo drugo što si naveo u pitanju
|
|||
|
|||
|
Ništa me ne nervira osim agresije i nekulture. Puštam svakoga da živi kako mu odgovara dokle god mene ne ugrožava. A pošto već osećam da me tvoje ponašanje iritira jako, sa zadovoljstvom ću preskakati tvoje postove i teme.
|
||||
|
||||
|
Bmilos, vidim da si upravo dobio priliku za svoj zeleni karton, a kada odes gore, vjerujem da ces ukoliko si dobar u svom poslu da napravis cudo. Naime, grumeri koji znaju svoj zanat uvijek nadju i dobar salon za raditi. Gdje planiras da ides? U koju drzavu? Koji grad?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
A da i da dodam o tome sto ti mislis da zivot u Arizoni nije izbor. Oped predrasuda, ja zivim na 20 milja od Nju Jorka, mene iskreno ova frka ovde ubija. Vec mislim o kupovini kuce negde u unutrasnjosti Amerike, mi smo porodicni ljudi i meni treba priroda i mir a ne prevoz pun guzve bacila, policiske i vatrogasne sirene, i prostitutke na svakom cosku, najskuplje rate za zdrastveno osiguranje i osiguranje kola. Stvarno ne vidim zasto bi zivot u guzvi bio bolji negde negde u mirnom gradicu. Last edited by noki; 07.12.2014 at 15:27. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Danas su strucnjaci u SAD sve vise "disposable diapers" u ovom sistemu prestruktuiranja, otvaranja i zatvaranja firmi. A cesto su profesorski poslovi jedni od retkih zasticenih (nakon sto se dobije odgovarajuci chin). I ko jos mora da radi samo 9 meseci godisnje (takvi su nam ugovori u akademiji)? A svaki posao ima za i protiv razloge zasto da se izabere. Ne postoji najbolja varijanta za sve. Npr. ja nema leba ni da bi mogla da shisham kuchice (nemam strpljenja za to), a nema leba ni da bi mogla da radim u medicini (cim vidim krv poce da mi se manta). |
|
|
|||
|
|||
|
A na temu kuchicha, ovde kod mene ovi koji imaju pse kad putuju moraju da nadju "dogsittere", postoji "doggy daycare", to su im kao clanovi porodice. Cesto ko je single i ko nema decu ima jednog rasnog psa. I cuvaju ih kao da su im deca, kupaju, hrane kupovnom hranom, obavezno drze unutra u stanu/kuci, vode na shishanje, kod zubara i slicno. Putuju sa njima avionima (doduse drogiraju ih, uspavaju i stave u "crate"). Sto je moj drug jednom primetio u americkim samoposlugama su uvek Kids pa Pets sections jedna nakon drugih. Red pelena i potrepstina za bebe, iza njega red hrana i igracke za zivotinje...
|
|
|
||||
|
||||
|
Noki, jel moguće da baš uvek omašiš poentu svake teme? Verovatno je u pitanju jezička brijera, a možda devojka samo slabije kapra... otkud znam.
|