ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Dog grooming business » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.12.2014, 21:32
bmilos bmilos je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2008
Nepromenjeno

@Sima: svaka cast, uspeo si u zivotu, dokazao si. sad verovatno imas pravo i da budes takav kakav jesi. i svaka ti cast na tome kako si procenio i mene i jos nekoliko ljudi ovde. ne vidim kakva bolesna hrana za tebe jeste to da dolazis ovde i trujes, umesto da kao velika vecina ljudi ovde budes od pomoci. mda pametnom je i ovakavo ponasanje pomoc. pomoc da zna kakvih ljudi ima. valjda niko nema pravo da pokusa da se snadje osim tebe? kad vec pominjes razne sindrome, otudjenost i ostalo, jedini ko ovde ocigledno ima problema i to pre svega u ponasanju si ti.
Izvini sto svi nemamo tvoje sposobnosti/mogucnosti/finansije/gay lobi/veze i ostale kvalitete svojstvene samo tebi, pa necemo biti tako uspesni, i izvini sto neki od nas hoce da odu odavde i pokusaju da se izbore za bolji zivot. nikad nisam nista idealizovao u zivotu, pa tako necu ni Ameriku. ali imam priliku da odem, imam neki zanat u rukama, i sa njime mogu da prezivim za pocetak. ti ne znas da li ja, i koliko novca nosim, ne znas da li planiram da se doskolujem (sto je svakako slucaj); ja samo planiram realno, da od trenutka kada dodjem - radim sto pre.
tako da, shvatili smo, mnogo si bolji, najbolji si, nastavi da budes to. sigurno si jako srecan i i tvoji prijatelji jako vole kada im delis lekcije prepune cinizma i zlobe. ocekujem naravno jos koju "pametnu" od tebe, ali ja vise necu polemisati sa tobom, ni ovde niti na bilo kojoj temi.

Ostalima, svima hvala na dobronamernoj pomoci, i savetima. samo mi je zao sto je jedno obicno pitanje dalo poligon Simi da se razmase i omoguci da na temi od 4 strane nema 5-6 postova vezanih za temu, vec smo morali da citamo kako je on, eto uspeo u Americi.
25.02.2015. - Intervju
Reply With Quote
Staro 08.12.2014, 21:39
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sima Prikaz poruke
Zverčice, ne brini se teško da bi se i kvalifikovala da dodješ do mojih časova: Prvo treba da završiš pre-med, da položiš MCAT, prođeš rigorozne intervjuue i na kraju izdvojiš $250.000 za školarinu. Kao što vidiš bezbedna si u naredne tri reinkarnacije.

A ti ti bi kevo, Srećice, da me getoiziraš i držiš samo u okvirima "moje teme"? Prava srpska majka. Ja imam više takvih pitanja za tebe, kao na primer: Šta ćeš ti na ovom forumu, kad sin emigrira a ne ti? (Verovatno je forum ventil za prekid Edipovog odnosa: Prezaštitnička majka – nesposobni sin. Sad će mama sve to da ispita pa da mu sažvaće da se ne muči dete.) Ili: Jesi sigurna da je USA zelena lutrija pravi forum – mozda bi forum o majci Rusiji bio prikladniji za ovu majku koja bi da getoizira ljude? Mogu ovako do sutra, nego poenta je da je svaka tema otvorena za diskusiju svakome bez obzira na lične karakteristike članova. To ti je i univerzalno pravo države u kojoj želiš da ti sin živi. No, razumem te – taj nivo svesti još nije stigao do tamo, pa ti opraštam.
Ajde,ajde mozeš ti bolje...no necu da cepidlačim,nasmejao si me a to već pomak.Interesantno je kako ocas napraviš profil ljudi koji ovde pišu...pitam se, kome treba tvoja procena,m?Koliko znam to niko nije trazio,ali jeste pomoć u vezi života tamo,a ti ne pomažeš,naprotiv...što je prilično jadno za jednog profu.Verujem da bi se sam bolje osećao da počneš pozitivno da misliš...pozitivna energija je čudo,veruj mi na reč!
Reply With Quote
Staro 08.12.2014, 22:06
Sima's Avatar
Sima Sima je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Znam da bi ste sad svi pričali sa mnom, ali mora nešto i da se radi – ne mogu sad svima da poklanjam pažnju. Ali vidite kako smo oživeli forum koji je u poslednje vreme baš zamro, a onda se odjednom svi interesuju za trivijalnu temu kao što je "dog grooming", daju kao neke savete iako ništa ne znaju o tome, da se pokaže kako oni u stvari brinu i daju podršku jer ga je "zli Sima napao"... komedija. Dobro, neka, vazno je da se nešto interesantno dešava, nemojte opet da zamrete dok me nema.
Staro 08.12.2014, 23:32
bmilos bmilos je offline
Drug član

Nepromenjeno

Kažem ja, cilj je da budeš bitan. Ali si svima ovde postavio dijagnozu. Zato je za tebe naibolji lek - ignore.
25.02.2015. - Intervju
Reply With Quote
Staro 13.12.2014, 13:47
Srećko's Avatar
Srećko Srećko je offline
Član

Datum prijave: 08.10.2014
US lokacija: San Diego <3
YU lokacija: Niš
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bmilos Prikaz poruke
Kažem ja, cilj je da budeš bitan. Ali si svima ovde postavio dijagnozu. Zato je za tebe naibolji lek - ignore.
Ma pusti ga, ja ga teram da objasni kako je to Noki omašila temu i trazim mu dokaz za njegov argument, a on izvrće moje pitanje i piše šta njemu odgovara.
Reply With Quote
Staro 18.01.2015, 22:07
bmilos bmilos je offline
Drug član

Nepromenjeno

Najbolje svako pomogne samom sebi, pa sam našao ovaj tekst o poslu kojim se bavim, a koji kaže da možda to "šišanje kučića" ima budućnost, a i donosi zaradu... Mozda neko ko živi u USA može da mi kaže u kom su rangu ove zarade koje se pominju. Svakako ako još nekoga zanima ova tema tekst daje detaljan uvid u mogućnosti ove profesije u Americi...

http://www.sacbee.com/news/business/article7050701.html
25.02.2015. - Intervju
Reply With Quote
Staro 26.01.2015, 21:45
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Ako mene pitate ja znam za sada d e firme koje se bave dog grooming poslovima samo u mom kraju, a pitaj boga koliko ih ima po celome cikagu. jedna je tu odmah do mene a druga je u privatnom apartmanu. samo cu da kazem podatak da treba 4-5 dana unapred da se zakaze. pa sad vi vidite koliko je to ovde in.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 26.01.2015, 21:52
bmilos bmilos je offline
Drug član

Nepromenjeno

To je posao koji sam ovde u Bg pokrenuo u septembru. Prvi mesec pokrio troškove i ostala prosečna SRB plata. A sezona kreće od marta. Nije naivno, pogotovo za početak u USA...
25.02.2015. - Intervju
Reply With Quote
Staro 01.02.2015, 23:50
whitewater whitewater je offline
Član

Datum prijave: 29.11.2014
US lokacija: negde
YU lokacija: Zapadna Morava
Nepromenjeno Veruj

Radi ono sto najbolje umes i uspeces ! Veruj u sebe, i sto bi rekao Slavko Stimac / Svakog dana u svakom pogledu sve vise napreduj)..... i radi.
Reply With Quote
Staro 02.02.2015, 20:28
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bmilos Prikaz poruke
To je posao koji sam ovde u Bg pokrenuo u septembru. Prvi mesec pokrio troškove i ostala prosečna SRB plata. A sezona kreće od marta. Nije naivno, pogotovo za početak u USA...
Veruj mi uopste nije naivna ideja, jedina moja preporuka je sto trebas da ispitas trziste,(sto u ovome slucaju moze biti i deo grada) Ne moras da budes samo iskljucivo dog grooming business. Ljudi brdo para bacaju ovde na kucne ljubimce, ja sa mojim drugarom idem svake nedelje na druzenje pasa u jednoj diskoteci. Psi se igraju dok, da ne kazem plesu, na podijumu, dok vlasnici sede za bar i piijuckaju. Znaci mozes i to da organizujes. A sto najvise prolazi je god day care. Moj drugar placa jednom mesecno day care, gde ga osisaju, izfeniraju, srede nokte, dobija masazu i ti ga pokupis uvece. I to radi jedna zena, koja to radi u privatnom stanu. Dal je njen, ili je stan iznajmljen, ali treba da se zakaze bar nedelju dana ranije.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja