ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv-2017 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 10.10.2015, 17:48
popNS popNS je offline
Član

Datum prijave: 09.10.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica Prikaz poruke
U 8.d pišeš Novi Sad
U 8.e piši samo Vojvodina (tako su pisali ljudi ranijih godina, imaš u starijim temama)
Onda na kraju iz padajućeg menija 8.g za državu biraš Srbija
Hvala Tikica na odgovoru!
Poslata aplikacija! :fingers crossed:
Reply With Quote
Staro 10.10.2015, 18:16
NatalySr NatalySr je offline
Član

Datum prijave: 28.06.2015
Nepromenjeno

....da li moze da bude problem,ako u dve razlicite prijave,jedna na ime supruga,jedna na moje ime,stavim isti mail?
Reply With Quote
Staro 10.10.2015, 18:37
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NatalySr Prikaz poruke
....da li moze da bude problem,ako u dve razlicite prijave,jedna na ime supruga,jedna na moje ime,stavim isti mail?
Mislio sam da ne postoji pitanje na koje nije odgovoreno na ovom forumu ali mislim da imamo upravo jedno
Sasvim nebitna stvar......svejedno cete zajedno sve da radite ukoliko vas izvuku tako da to nece biti problem.
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 10.10.2015, 22:04
NatalySr NatalySr je offline
Član

Datum prijave: 28.06.2015
Nepromenjeno

...hvala puno ...ja ipak da pitam za svaki slucaj,da ne pomisle da sam dva puta istu prijavu poslala zbog istog mejla,pa da me u startu 'izbace'...
Reply With Quote
Staro 10.10.2015, 23:29
ztp ztp je offline
Drug član

Datum prijave: 28.09.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kemis1991 Prikaz poruke
Pozdrav svima, zanima me sta da cekiram pod highest level of education posto sam zavrsio osnovne studije na geografiji, citao sam po forumu da za osnovne studije po bolonji treba da se izabere Batchelor Degree ali u ovom formularu to nema , ima samo :
Primary school only University Degree
High School, no degree Some Graduate Level Courses
High School degree Master's Degree
Vocational School Some Doctorate Level Courses
Some University Courses Doctorate Degree
ako moze neko da mi kaze sta da cekiram?
hvala
Ja sam završila trogodišnji studij i u diplomi mi stoji ''Diplomirani ekonomista - smjer ....''

Postavila sam upit ovdje na forumu šta upisati u aplikaciji kao najviši nivo obrazovanja i u medjuvremenu poslala mejl Američkoj ambasadi.

Odgovor američke ambasade je University degree pa eto ukoliko Vam ova informacija nešto znači ...
Reply With Quote
Staro 10.10.2015, 23:42
ztp ztp je offline
Drug član

Datum prijave: 28.09.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edaxxx Prikaz poruke
Čitam ovaj forum već 10ak meseci, prvi put sam se sad prijavio za zelenu kartu. Čitajući vaše postove svih ovih meseci o prijavi, o vašim cimanjima kako ovo kako ono ja sam očekivao da je prijavljivanje mnogo ozbiljnije, komplikovanije i nejasnije.
Kad sam ispunio prvu stranicu i kliknuo za dalje totalno sam se zbunio kad sam dobio svoj broj i kad su mi se zahvalili. Ja sam očekivao da je stvar mnogo opširnija i da me čeka bar još 3-4 stranice sa ko zna kakvim pitanjima.
Sad čitam sve vas koji ovde pravite ovoliku famu oko svega ovoga i pitam se - znate li vi ljudi gde idete i šta ćete da radite tamo gde ste krenuli ako ne znate da unesete svoje osnovne podatke u sistem i da okačite jednu sliku.
A ne znam ko više i detaljnije objašnjava svaku proceduru od Amerikanaca.
Zapitajte se malo sunce mu poljubim.
Vi ste dobro zaključili da sama prijava nije nešto komplikovana. Prvobitno i ja sam mislila da je mnoogooo komplikovanije.
No, tu ipak ima nekih detalja oko kojih ima dilema... Za mene najviše nedoumica je bilo oko toga šta upisati u najviši nivo obrazovanja jer američki i naš sistem (koji je u tzv tranziciji) nisu uskladjeni.
Kao primjer navešću da sam pitala dvije osobe koje rade i žive u USA i nisu znali dati odgovor šta da upišem (jedna od tih osoba studira u USA).
Prema tome, slažem se da sama aplikacija nije komplikovana ali ipak ima nedoumica.
Ja znam gdje želim da idem i želim sreću svima nama (svako zaslužuje priliku).

Takodje, mišljenja sam da svi postavljaju pitanja iz opreza i straha da eventualno ne naprave neku grešku. Zamisli, neko aplicira, posreći mu se i izvuku ga na lutriji a tek naknadno utvrde da su podaci iz aplikacije netačani (ne što je neko imao namjeru lagati već što nije imao dovoljno informacija)...

Zato ljudi, pomozimo jedni drugima koliko možemo. Nismo svi isti. Neko je bolji u nečemu od onog drugog ali svakako svi imamo kvalitete i mane.

Nemojte shvatiti da Vas kritikujem, samo želim da pokažemo razumijevanja jedni prema drugima jer svi koji su ovdje na forumu imaju želju da jednog dana odu iz ovog haosa ovdje.
Reply With Quote
Staro 11.10.2015, 01:43
bordi888's Avatar
bordi888 bordi888 je offline
Član

Datum prijave: 14.09.2015
YU lokacija: Makedonija
Pošalji Skype™ poruku korisniku bordi888
Nepromenjeno

Zdravo,
Ja sam relativno nov na forumu, vidim da ovde mogu da se dobiju svakakve informacije vezane za DV lotarju, ja sam aplicirao i zeleo bi da pitam nesto, a da mi odgovore stariji clanovi ili admin?
Sta znaci Moja prijava na Lutriju?
Jel to znaci kad apliciras, da uneses podatke u ta prazna polja radi proveru ili kad uneses podatke onda pravis novu aplikaciju?
Reply With Quote
Staro 11.10.2015, 02:05
serceg serceg je offline
Član

Datum prijave: 09.09.2015
US lokacija: LA
Nepromenjeno

Da se nadovezem.Da li kada ispunimo ovo na odeljku sajta ''moja prijava'' je samo provera ili se salje na lutriju odnosno aplicira umesto nas?Ne bih da se prijavim 2 puta
Reply With Quote
Staro 11.10.2015, 04:00
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bordi888 Prikaz poruke
Zdravo,
Ja sam relativno nov na forumu, vidim da ovde mogu da se dobiju svakakve informacije vezane za DV lotarju, ja sam aplicirao i zeleo bi da pitam nesto, a da mi odgovore stariji clanovi ili admin?
Sta znaci Moja prijava na Lutriju?
Jel to znaci kad apliciras, da uneses podatke u ta prazna polja radi proveru ili kad uneses podatke onda pravis novu aplikaciju?
Citat:
Prvobitno poslao korisnik serceg Prikaz poruke
Da se nadovezem.Da li kada ispunimo ovo na odeljku sajta ''moja prijava'' je samo provera ili se salje na lutriju odnosno aplicira umesto nas?Ne bih da se prijavim 2 puta
Na ovom sajtu nije prijavljivanje za DV lutriju.
Prijavljivanje je samo i iskljucivo na https://www.dvlottery.state.gov/
Reply With Quote
Staro 11.10.2015, 04:18
bordi888's Avatar
bordi888 bordi888 je offline
Član

Datum prijave: 14.09.2015
YU lokacija: Makedonija
Pošalji Skype™ poruku korisniku bordi888
Nepromenjeno

Hvala Tomislav1970,
Ja sam aplicirao na oficijalnom sajtu na DV lottery, ali nakon moje prijave video sam na forumu odjeljak MOJA PRIJAVA, pa sam uneo iste podatke u te polja radi potvrdu dali sam uspesno aplicirao (nesto kao drugo misljenje), ali izgledalo mi je da ce tu proveru poslati i na oficijalnom sajtu dv lutrije, zato sam uspanicio jer ne zelim da dupliram prijavu i namesto 1 da posaljem 2 prijave, a time se diskfalifikujem u samom startu...
Reply With Quote
Odgovori

Tags
dv 2017 - 02.10.2015

Pravila pisanja