![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Ulazak u SAD » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Sup.Mod. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Jako se teško snalazim sa tim, moram da budem iskren. A šta me je sve snašlo u poslednje vreme, dobro i funkcionišem ![]() A što se tiče ovog drugog linka (od vuxanne) - defitivno nova stvar za mene. Nisam do sada nailazio na slično.
|
|||
|
|||
![]()
Returning Resident Visa je za nosioce GC koji su ostali van USA duze od godinu dana, a da pri tom nisu izvadili Re-entry Permit - na intervju za ovu vizu treba poneti dokaze o razlozima ostanka van USA. Ukoliko postoji dobar dokaz o razlozima - sve to moze da se odradi i ovde, ukoliko prave probleme po ulasku (u vasem slucaju za odsustvo krace od godinu dana): osobe za koje imigraciono smatra da su "abandoned USA" sve jedno moraju izaci pred imigracionog sudiju i u tom slucaju mogu podneti svoje dokaze. Niko nikoga ne moze da stavi u avion i tek tako vrati nazad. Napomena: ovo je moguca situacija za one koji veoma dobro pricaju engleski jezik i imaju dobre razloge. U suprotnom, pomenuta viza je bolje resenje.
Sup.Mod. |
|
|||
|
|||
![]()
Thanks SEEUSAIC
Ovo poslednje što si napisao mi dosta znači. U krajnjem, brzo će 26. pa čim dođem do interneta nakon toga, pišem kako sam prošao.
|
|||
|
|||
![]()
Dakle, kada drugi put ulazim u USA, pre isteka punih 12 meseci od dana prvog izlaska iz USA... (dakle ako bih proveo van Amerike- u Srbiji 10-11 meseci)... a u prvom ulasku u americi sam bio 1,5 mesec, tek da bih aktivirao GC i podneo za SSN...
Da li bih trebao da ocekujem neke probleme, ispitivanje, da zahtevaju da im nesto objasnjavam ili sl... ? I ako da, sta bih npr mogao ocekivati, kada drugi put ulazim u USA, nakon 10 ili 11 meseci u Srbiji? koja bi to mogla biti pitanja ili problemi... zna li neko iz iskustva? postoje li nacini da se ti potencijalni problemi i pitanja sprece, da ne dodje do njih? |
|
|||
|
|||
![]()
Ne bih ti znala reci, ali mislim da bi te mogli pitati sto si tako dugo ostao van US, i mozda da pokazes veze sa US (ono stan/lease, racun od banke, vozacku dozvolu iz US).
Javi kako prodje.
|
|||
|
|||
![]()
Bukvalno nema pravila, i bukvalno zavisi od sluzbenika kojo radi na salteru.
Ja znam primer gde je troclana porodica 3 meseca godisnje bila u USA a 9 van, i tako godinama ih niko nije dirao niti pravio problem. Imaju gc |
|
|||
|
|||
![]()
Jeste,ali moguce da ce im to praviti problem kada budu podnosili za americko drzavljanstvo.
|
|
|||
|
|||
![]()
A kakva bi bila situacija ako je nosilac zelene karte npr. 5 ili 5,5 meseci van US proveo (npr. u Srbiji) tokom prvog napustanja Amerike (znaci manje od 6 meseci), a da je pre toga ukupno u Americi proveo 1 ili 2 meseca, tek da bi aktivirao postupak izdavanja zelene karte?
Da li i on treba da "strepi" i ocekuje ispitivanje, probleme, da nesto dokazuje i sl.. I koja su npr. ta neka pitanja koja se mogu ocekivati u ovom slucaju, da li bi neko ko je to doziveo ili prisustvovao tome, naveo ta neka pitanja, kao i sta treba odgovoriti a sta nikako ne treba odgovoriti na ta pitanja... |
![]() |
|
|
![]() |