ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Ulazak u SAD » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.09.2016, 06:02
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik elefteros Prikaz poruke
Pa ja bih sada u Americi (ako me puste ponovo u zemlju ) aplicirao za to za naredni period.

Mada je glupo sada da se "pravdam", kada sam izašao u oktobru, prvobitni plan je bio da se vratim posle dva, tri meseca.

U međuvremenu sam uspeo da iskombinujem školovanje o kojem nisam ni sanjao da ću moći da ga iznesem finansijski i sve se okrenulo naopačke... da ne pričam o drugim stvarima

Zato sam pitao gde se to radi... da li onaj obrazac sa interneta da popunim pa da pošaljem, ili postoje posebne kancelarije za to?
Fo real? OK, izgleda da smo previse ocekivali od urednika sajta koji se izmedju ostalog bavi i snalazenjem po Amerikama Klikni na Where to File, pa na Filing Adresses, pa pronadji svoju drzavu na spisku. Filing Fee je $360 plus $85 za biometrics, koji moras da uradis ovde... svi ostali podaci, instrukcije i sama forma su na istoj strani.

Sup.Mod.
Reply With Quote
Staro 02.09.2016, 17:10
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC Prikaz poruke
Za I-131 se aplicira pre nego sto se izadje iz USA. Re-entry Permit, izmedju ostalih namena, sluzi i kao garancija nosiocima Zelene Karte da im ista nece biti oduzeta ukoliko ostanu van zemlje duze od godinu dana a krace od dve godine.

Sup.Mod.
Meni pre zvuci da bi trebalo da prouci ovo Returning Resident Visa ako je to slucaj da za Reentry Permit moze da se priavljuje samo pre nego sto napusti SAD.
Reply With Quote
Staro 03.09.2016, 18:53
elefteros elefteros je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku elefteros
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC Prikaz poruke
Fo real? OK, izgleda da smo previse ocekivali od urednika sajta koji se izmedju ostalog bavi i snalazenjem po Amerikama Klikni na Where to File, pa na Filing Adresses, pa pronadji svoju drzavu na spisku. Filing Fee je $360 plus $85 za biometrics, koji moras da uradis ovde... svi ostali podaci, instrukcije i sama forma su na istoj strani.

Sup.Mod.
Pitaj me o traženju smeštaja, pitaj me o traženju posla, pitaj me o generalnom snalaženju, samo NE o ovim imigracionim stvarima

Jako se teško snalazim sa tim, moram da budem iskren.

A šta me je sve snašlo u poslednje vreme, dobro i funkcionišem

A što se tiče ovog drugog linka (od vuxanne) - defitivno nova stvar za mene. Nisam do sada nailazio na slično.
Staro 03.09.2016, 23:48
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Returning Resident Visa je za nosioce GC koji su ostali van USA duze od godinu dana, a da pri tom nisu izvadili Re-entry Permit - na intervju za ovu vizu treba poneti dokaze o razlozima ostanka van USA. Ukoliko postoji dobar dokaz o razlozima - sve to moze da se odradi i ovde, ukoliko prave probleme po ulasku (u vasem slucaju za odsustvo krace od godinu dana): osobe za koje imigraciono smatra da su "abandoned USA" sve jedno moraju izaci pred imigracionog sudiju i u tom slucaju mogu podneti svoje dokaze. Niko nikoga ne moze da stavi u avion i tek tako vrati nazad. Napomena: ovo je moguca situacija za one koji veoma dobro pricaju engleski jezik i imaju dobre razloge. U suprotnom, pomenuta viza je bolje resenje.

Sup.Mod.
Reply With Quote
Staro 06.09.2016, 19:18
elefteros elefteros je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku elefteros
Nepromenjeno

Thanks SEEUSAIC

Ovo poslednje što si napisao mi dosta znači.

U krajnjem, brzo će 26. pa čim dođem do interneta nakon toga, pišem kako sam prošao.
Staro 23.12.2016, 15:43
markoni markoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 12.10.2014
Nepromenjeno Pitanje u vezi drugog ulaska u USA

Dakle, kada drugi put ulazim u USA, pre isteka punih 12 meseci od dana prvog izlaska iz USA... (dakle ako bih proveo van Amerike- u Srbiji 10-11 meseci)... a u prvom ulasku u americi sam bio 1,5 mesec, tek da bih aktivirao GC i podneo za SSN...

Da li bih trebao da ocekujem neke probleme, ispitivanje, da zahtevaju da im nesto objasnjavam ili sl... ?

I ako da, sta bih npr mogao ocekivati, kada drugi put ulazim u USA, nakon 10 ili 11 meseci u Srbiji? koja bi to mogla biti pitanja ili problemi... zna li neko iz iskustva? postoje li nacini da se ti potencijalni problemi i pitanja sprece, da ne dodje do njih?
Reply With Quote
Staro 23.12.2016, 17:01
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Ne bih ti znala reci, ali mislim da bi te mogli pitati sto si tako dugo ostao van US, i mozda da pokazes veze sa US (ono stan/lease, racun od banke, vozacku dozvolu iz US).
Javi kako prodje.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 24.12.2016, 03:29
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Bukvalno nema pravila, i bukvalno zavisi od sluzbenika kojo radi na salteru.

Ja znam primer gde je troclana porodica 3 meseca godisnje bila u USA a 9 van, i tako godinama ih niko nije dirao niti pravio problem. Imaju gc
Reply With Quote
Staro 24.12.2016, 12:02
Markonato Markonato je offline
Drug član

Datum prijave: 26.04.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
Bukvalno nema pravila, i bukvalno zavisi od sluzbenika kojo radi na salteru.

Ja znam primer gde je troclana porodica 3 meseca godisnje bila u USA a 9 van, i tako godinama ih niko nije dirao niti pravio problem. Imaju gc
Jeste,ali moguce da ce im to praviti problem kada budu podnosili za americko drzavljanstvo.
Reply With Quote
Staro 24.12.2016, 20:38
kuki kuki je offline
Drug član

Datum prijave: 28.06.2015
Nepromenjeno

A kakva bi bila situacija ako je nosilac zelene karte npr. 5 ili 5,5 meseci van US proveo (npr. u Srbiji) tokom prvog napustanja Amerike (znaci manje od 6 meseci), a da je pre toga ukupno u Americi proveo 1 ili 2 meseca, tek da bi aktivirao postupak izdavanja zelene karte?

Da li i on treba da "strepi" i ocekuje ispitivanje, probleme, da nesto dokazuje i sl..

I koja su npr. ta neka pitanja koja se mogu ocekivati u ovom slucaju, da li bi neko ko je to doziveo ili prisustvovao tome, naveo ta neka pitanja, kao i sta treba odgovoriti a sta nikako ne treba odgovoriti na ta pitanja...
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja