ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 16.12.2016, 08:53
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bojan1981 Prikaz poruke
...Juce sam za svaki slucaj izvadio kartone primljenih vakcina za oboje pa ako nesto bude znacilo super, ako ne onda jbg (ode kinta)....Ne bih voleo da dajem kintu za vakcine koje smo vec primili kao deca. No videcemo sta i kako.
Upravo da ne bi placali vise nego sto je potrebno, ne oslanjajte se na vase kartone, ukoliko u poslednjih 10 godina niste primili MMR i anti Tetaus. Sezonsku vakcinu protiv gripa cete, u svakom slucaju, primiti. Bolje da ne cekate lekarski, nego pravac u dom zdravlja (Tetanus i grip, besplatno) i u Institut za javno zdravlje ili Torlak po MMR, gde je niza cena nego u ordinaciji na lakarskom pregledu.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 16.12.2016, 11:12
toske10 toske10 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.10.2016
US lokacija: Mount Prospect, IL
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Nama, u Novom Sadu, nisu hteli da daju tetanus i MMR u domu zdravlja. Te za čega vam treba, te jel imate napismeno da vam to treba, pa ne znam ja kako sad da vam dam tek tako, bla, bla... Mi kažemo - onda nam dajte tetanus na osnovu obavezne (redovne) vakcinacije svakih 10 godina - odgovor je nemamo trenutno vakcina. Mislimo se, čoveče, reci lepo ne dam i doviđenja. Dao nam je samo uput epidemiologu, pa da tamo vidimo šta možemo. Odemo do Instituta za javno zdravlje Vojvodine (Higijenski), gde je doktor bio veoma ljubazan, dao nam samo vakcinu protiv sezonskog gripa i rekao da će nam u domovima zdravlja teško dati tetanus i MMR jer to čuvaju za decu i hitne slučajeve, jedino da malo "pritisnemo" doktore i da se ubeđujemo sa njima ili da odemo do Beograda u Batut. Rekoh, lepo ću ja da platim k'o čovek u Smiljanićevoj sve što treba. Eto ukratko naše iskustvo sa vakcinama u Novom Sadu.
Reply With Quote
Staro 16.12.2016, 15:30
MMDJ MMDJ je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik toske10 Prikaz poruke
Nama, u Novom Sadu, nisu hteli da daju tetanus i MMR u domu zdravlja. Te za čega vam treba, te jel imate napismeno da vam to treba, pa ne znam ja kako sad da vam dam tek tako, bla, bla... Mi kažemo - onda nam dajte tetanus na osnovu obavezne (redovne) vakcinacije svakih 10 godina - odgovor je nemamo trenutno vakcina. Mislimo se, čoveče, reci lepo ne dam i doviđenja. Dao nam je samo uput epidemiologu, pa da tamo vidimo šta možemo. Odemo do Instituta za javno zdravlje Vojvodine (Higijenski), gde je doktor bio veoma ljubazan, dao nam samo vakcinu protiv sezonskog gripa i rekao da će nam u domovima zdravlja teško dati tetanus i MMR jer to čuvaju za decu i hitne slučajeve, jedino da malo "pritisnemo" doktore i da se ubeđujemo sa njima ili da odemo do Beograda u Batut. Rekoh, lepo ću ja da platim k'o čovek u Smiljanićevoj sve što treba. Eto ukratko naše iskustvo sa vakcinama u Novom Sadu.
Mislim da sam vec napisala ali da ponovim - i da su vam dali tetanus ne bi vam bio priznat i morali biste ga opet primiti! Ja sam u okviru redonve vakcinacije na svakih 10 goidna relativno skoro primila tetanus ali vakcina koju zahtevaju za imigraciju a koja sadrzi tetanus sadrzi jos nesto sto ova vakcina koju mi primamo portiv tetanusa ne sadrzi pa sam, iako sam imala dokaz da sam skorije primila Tetalpan, morala primiti i tu vakcinu koju mi ovde na faromu, jer se naravno ne razumemo, smatramo tetanusom a to je samo jedan deo te vakcine. Kao sto rekoh, sem ako deca nisu u pitanju, mislim da je gubljenje energije bilo sta od stare medicinske dokumentacije prikupljati.
Reply With Quote
Staro 16.12.2016, 23:30
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik MMDJ Prikaz poruke
Mislim da sam vec napisala ali da ponovim - i da su vam dali tetanus ne bi vam bio priznat i morali biste ga opet primiti! Ja sam u okviru redonve vakcinacije na svakih 10 goidna relativno skoro primila tetanus ali vakcina koju zahtevaju za imigraciju a koja sadrzi tetanus sadrzi jos nesto sto ova vakcina koju mi primamo portiv tetanusa ne sadrzi pa sam, iako sam imala dokaz da sam skorije primila Tetalpan, morala primiti i tu vakcinu koju mi ovde na faromu, jer se naravno ne razumemo, smatramo tetanusom a to je samo jedan deo te vakcine. Kao sto rekoh, sem ako deca nisu u pitanju, mislim da je gubljenje energije bilo sta od stare medicinske dokumentacije prikupljati.
Uz svo poštovanje, mislim da bi ovu informaciju trebalo još jednom proveriti jer je bilo članova koji su pisali da su primili tetanus u domu zdravlja. Koliko se sećam, niko do sada nije spomenuo da takva vakcina nije priznata.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 17.12.2016, 01:29
MMDJ MMDJ je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke
Uz svo poštovanje, mislim da bi ovu informaciju trebalo još jednom proveriti jer je bilo članova koji su pisali da su primili tetanus u domu zdravlja. Koliko se sećam, niko do sada nije spomenuo da takva vakcina nije priznata.
Ja samo mogu da kazem nek ne veruje ko nece. Ja sam tetanus primila 2011. u okviru redovne vakcinacije na svakih 10 godina a kada sam otisla sa tim receno mi je da je to samo deo vakcine koja se trazi tako da i tu vakcinu svakako moram primiti (dakle primila sam sve tri). Dakle, nije da se to ne priznaje vec je to samo deo vakcine pa se ova druga, koja sadrzi isto to ali i jos nesto, svakako mora primiti. Jedino ako je razlika u vakcini koju sam ja primila u okviru redovnog revakcinisanja, obzirom da sam je primila u jednom manjem mestu u Vojvodini, u odnosu na one koje se primaju u BG, ali cisto sumnjam a i, koliko se secam mada ne mogu da tvrdim, drugi clanovi su pisali o svojim pripremam za odlazak na lekarski a ne o tome kako su na lekarskom prosli. U svakom slucaju, mozda se javi neko ko me demantuje ali u mom slucaju je sigurno ovako bilo!
Reply With Quote
Staro 17.12.2016, 20:00
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.02.2013
US lokacija: Chicago Illinois
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno Cao guys - Hello ljudi

Evo da se ubacimo ovde. Naime mi smo primili vakcine pre 5 dana. Upravo gledam kartonce koje smo dobili iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Kartonce kaze: U koloni MMR - PRIORIX; Tetanus - TETAVAXAL T; Grip - VAXIGRIP. Ako vam ovo ista znaci eto sad imate

Pritom samo da napomenem da nas je doktor pitao koji je razlog primanja vakcina, a kad smo mu rekli da je u pitanju useljenicka za Ameriku onda dalje je sve sam znao.

Za nas 2 sve je izaslo oko 6.500rsd.

2014 - 2 prijave, duplo nista
2015 - 2 prijave, duplo nista
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 18.12.2016, 03:46
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

mislim da MMDJ misli na Tdap vaccine (koja je mix protiv tetanusa, difterije,i velikog kaslja=pertusisa)
Citat:
Tdap is a combination vaccine that protects against three potentially life-threatening bacterial diseases: tetanus, diphtheria, and pertussis (whooping cough).
Tu sam ja vakcinu primila 2008 kao booster/revakcinacija na faxu u USA i pokazala im kartoncic da sam primila na ljekarskom 2012 sto je bilo dovoljno da ne moram da primim je opet u Sarajevo. Djeluje 10 godina, pa nekad u avgustu sljedece godine mi je vrijeme za sljedecu.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 19.12.2016, 19:21
zmija zmija je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2016
Nepromenjeno

Pozelenio, al moram dostaviti jos prevod diplome i neki police records, iako sam dostavio iz suda dva papira da nisam krivicno i prekrsajno osudjivan
Reply With Quote
Staro 19.12.2016, 20:56
Kilimandzaro's Avatar
Kilimandzaro Kilimandzaro je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2016
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zmija Prikaz poruke
Pozelenio, al moram dostaviti jos prevod diplome i neki police records, iako sam dostavio iz suda dva papira da nisam krivicno i prekrsajno osudjivan
Cestitam Zmijo!
:1 081:

od 2004 -2015 on and off pokusaji
DV 2017 izvuceni br. 23**
14.05.2016. DS260 popunjen
22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar)
30.09.2016. lekarski
11. 10. 2016. intervju i pozeleneli
Reply With Quote
Staro 19.12.2016, 21:03
Sookie Sookie je offline
Drug član

Datum prijave: 11.08.2016
US lokacija: TBD
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Intervju iskustvo iz Sarajeva:

Prije svega, osoblje je jako ljubazno i opušteno. Za razliku od nas sa druge strane njihovog šaltera.

Nisam nešto puno morala čekati, sve je bilo gotovo za nekih satak.
Pri ulasku u ambasadu sam dobila broj po kojem su me prozvali na šalteru br. 2.
Tu sam predala dokumente koje je službenica tražila. Tražila je jedan po jedan i ja sam joj te dodavala.
Na uputama je pisalo da treba donijeti orginal dokumente, ovjerene kopije orginala i još jedan obični set kopija.
Obični set kopija nije ni pogledala.
Uzela je sve orginale, sem diploma. Tu je uzela ovjerene kopije i pitala me gdje je prevod za njih. S obzirom da nigdje nisam pročitala da treba prevod diploma, ja naravno prevoda nisam ni imala, pa mi je rekla da ću im to morati naknadno dostaviti.
Dokument o kojem sam se najviše brinula da će biti problem, za sada uopšte nije problem. Već samo diploma.
Na tom šalteru br. 2 sa provela nekih 10-tak minuta. Pored papira, uzeli su i otiske prstiju.

Zatim me poslala na šalter br. 1 gdje sam platila 330$.

Nako plaćanja sam čekala nekih 10-15 min, pa su me imenom (ne više brojem) prozvali na šalter br. 3.
Tu se razgovor odvijao na engleskom. Prvo je od mene traženo sa se zakunem da su svi podaci u papirima i informacije koje iskažem u roku razgovora tačne.
Nakon toga je išla neka priča oko tog prevoda diploma. Pitala me gdje bih išla, koga imam u Americi i to je to.
Ostatak razgovora se odnosio na daljne upute, kako da što brže dostavim prevod diplome. Naime....sve stavim u kovertu sa mojim imenom i da je ostavim stražarima ispred ulaza u ambasadu.

Na moje pitanje šta ovo sve znači za moju vizu, rekla mi je da sam na čekanju (on hold) ali da sam je tehnički dobila, jer kao nema ništa što na neki način kvari pozitivan ishod.
Međutim...ja ništa to ne vjerujem dok ne dobijem pasoš sa udarenom vizom unutra.

Na kraju sam dobila kartončić žute boje sa uputama, da se registrujem na stranici
https://ais.usvisa-info.com/bs-ba/iv
i registrujem kao za neki novi razgovor, odnosno mjesto gdje ću podići pasoš i usljenenički paketić.
Rekla mi je da se što prije registrujem, što sam i uradila kada sam došla kući, međutim....pri kreiranju naloga na ovoj gore navedenoj stranici sistem mi govori da moj broj predmeta još uvijek nije spreman za daljnu obradu.
Probat ću sutra opet. Možda oni u ambasadi nisu svoj dio završili danas.

Uglavnom...to je to što se tiče intervju iskustva u Sarajevu.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja