ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 17.05.2017, 05:18
bojan1981's Avatar
bojan1981 bojan1981 je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2016
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bor Prikaz poruke
Dobar dan, hvala vam na brzom odgovoru, puno ste mi pomogli. Mozete li mi odgovoriti ako je moguce na jos nekoliko pitanja. Probao sam pronaci odgovore ali bez uspjeha. 1. Nakon sto je odobrena viza i mi udjemo u US, da li je obezbijedjena bilo kakva pomoc od strane vlasti u US recimo? Supruga, dvoje djece i cemo se seliti zajedno pa me zanima kako funkcionise sve u vezi zdravstevnog osiguranja, skole, smjestaja pa i samoga posla tamo itd.
2. Da li mi mozemo da izaberemo gdje cemo uci i odsjesti u US?
3. Eventualno jos neka korisna (Iako je svaka informacija vise nego korisna) informacija ili savjet bi pomogla u svakom slucaju.

Hvala jos jednom. Sto se tice moga broja, pogledacu veceras kada dodjem kuci s posla pa cu vam ga javiti ali mislim da su zadnje cetiri cifre nesto 89xx.
Bicu kratak jer nemam previse vremena.
Nazalost nista vise od vize neces dobiti od USA kao pomoc. Sam moras naci avionske karte, odrediti grad gde ces, naci stan, opremiti ga, kola, izvaditi SSN...
Od trenutka viziranja pasosa sve ostaje na tebi.
Ako zatreba neka savetodavna pomoc stojim ti (vam) na raspologanju, jer upravo prolazim kroz prvi mesec u USA ne racunajuci WT program iz 2008 god.
25.11.2106. - Promenjen bračni status
30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260
09.01.2017. - Završen lekarski
17.01.2017. - Intervju
26.01.2017. - Stigli pasosi
25.04.2017. - Flight
Reply With Quote
Staro 22.05.2017, 19:17
stankoss stankoss je offline
Član

Datum prijave: 05.10.2016
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Pozdrav svima,

Evo da se i ja prijavim da smo pozeleneli (ja, supruga i dva klinca).
Samo iskustvo lekrskog i intervjua je manje-vise isti kao i kod svih ranije izvucenih dobitnika (opsirnije kada se malo osvestimo)….
Do tada puno srece svima i bez puno uzbudjenja i stresa jer na kraju sve bude OK.
Reply With Quote
Staro 22.05.2017, 20:22
zmija zmija je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2016
Nepromenjeno

Pozdrav, u Americi sam već 3 mjeseca, kakva je procedura, pošto sam našao djevojku ovdje a ona nema papire, da je oženim, tj da li je to uopšte moguće sa zelenom kartom dv1 sto ja imam
Reply With Quote
Staro 22.05.2017, 22:16
TOSIC TOSIC je offline
Član

Datum prijave: 20.10.2016
Nepromenjeno

Drugari,

Blizi se i moj odlazak za USA, pa par pitanja samo

Ici cu ipak za New York, pa me interesuje da li da menjam u ds260 adresu, ili neko je ranije napisao da to moze i na aerodromu da se uradi?

Hocu da sutra da platim fee za green card pa da li ce mi tamo traziti adresu ili ne ?

Planiram oko 15 juna da letim...

Pozdrav ljudiiii
Reply With Quote
Staro 22.05.2017, 22:55
Rufus Rufus je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2017
Nepromenjeno

Pozdrav svima I cestitke dobitnicima.
Novi sam na forumu,mislim skoro sam kreirao account,ali vec dugo znam za oval forum i citam i istrazujem(Prijatelj mi je aplicirao prosle godine,ali nazalost nije izvucen)Ja sam evo prvi puta aplicirao i dobio sam
Probao sam pronaci odgovor na ova pitanja ali bez uspjeha.
Evo ovako,imam zavrsene tri godine srednje (redovno) ,cetvrtu sam upisao vanredno i zavrsio.Odmah nakon srednje upisem fakultet (studiram poslovnu informatiku na Apeironu u B Luci),ostalo mi je jos par ispita da diplomiram.
Moj CN je nizak 3XXX,tako da ako posaljem DS 260 ovih dana najvjerovatnije cu biti pozvan na intervju negdje u oktobru,a diplomu bi trebao dobiti nekad do kraja decembra .
Ne znam sta je pametnije :da posaljem DS 260 kasnije,ill da posaljem uskoro pa da odgodim intervju(procitao sam negdje :Jelena 25 may 2016
Meni nisu hteli da odlože intervju, zvala sam dva puta i oba puta su me odbili i rekli da je bolje da dođem u zakazani termin.)
Kao sto vidite zelim da dodam I tu diplomu o zavrsenom fakultetu,posto mi najvjerovatnije nece priznati tu zadnju vanrednu godinu srednje skole.
Kad dobijem diplomu kontaktirao bi ih da mi otkljucaju account da mogu da dodam I to.
Sta mislite da li je to izvodljivo ?

Hvala unaprijed!
Reply With Quote
Staro 23.05.2017, 00:19
micicm micicm je offline
Član

Datum prijave: 24.10.2016
Nepromenjeno

Dragi ljudi,

Evo ukratko mog iskustva sa intervjua. Citao sam u par navrata ovde na forumu recenice tipa ''bukvalno je isto kao sto su svi pisali prethodno'' i ouvek pomislio, pa dobro napisi to isto, olaksaj coveku sumnje. Medjutim zaista sam se nakon svog intervjua uverio, da je moje iskustvo potpuno isto kao iskustva 80% clanova i dobitnika (naravno u psihicki i emotivni deo, ne ulazim).
Intervju mi je bio zakazan u 8:30. Ispred ambasade sam bio u 8:15. Inace citao sam izjave 'jedite pre nego sto stignete, tamo nema gde' i ima, Maxi je jako blizu i ima svega i Dream Coffee ako imate vremena. Elem stigao sam 15ak minuta ranije, ispred je bilo barem 30ak mladih ljudi cekajuci red za Work and Travel vizu. Ja se uredno javio gospodinu ispred, rekao mi je da sacekam da mu stigne spisak lutrijskih dobitnika. Vrlo ljubazan i duhovit covek. Sacekao jedno pola sata, bio prozvan (inace jos jedan par i jos jedna devjka su bili DV lottery dobitnici). Imali smo prednost u odnosu na ostale. Prosao kontrolu, ostavio tehniku i welcome. Prodje se jedno lepo uredjeno dvoriste i ulayi se u konzulat. Sa desne strane nema igla gde da se baci, prepuno mladih puni ocekivanja da ce otici na Work and Travel a levi deo samo nas 4. Dobio sam broj, odmah bio prozvan na salter 9 da ostavim pasos. Nakon toga cekanje i dolazak jos par ljudi koji su vec drzavljani sa nekim potpuno drugim zahtevima. Prozivka mog broja i opet na salter 9 kako bih predao dokumentaciju. Tu me je cekao nas konzul, vrlo prijatan sa uobicajnim pitanjima, sta sam zavrsio, kod koga idem, koji su mi planovi tamo i sta sam radio u Srbii. Od dokumenata sam prilozio najosnovnije (potvrde iz suda iz SUPA, izvod, drzavljanstvo, diplomu, mail o DS260, 2 slike, pisma preporuke sa faksa iz Italije posto sam tamo ziveo godinu dana) imao sam i dodatnu dokumentaciju za svaki slucaj ali mi nista nisu dodatno trazili. Nakon toga sam opet cekao jedno pola sata da platim 330$. U medjuvremenu se i levi deo prostroije punio. Ja opusteno citao novine, poneo i knjigu znajuci da nemam zasto da brinem. Zaista ljudi, nema nikakve potrebe da brinete! Svi su jako ljubazni i fini, sve ide po vec odredjenom automatizmu. Vi ste tu na traci i samo sparta. Nakon placanja takse, cekah opet jos nekih pola sata i eto poslednjeg koraka...Njihova konzulka. 'Hello, hello...How are you...Fine and ready dor USA'' polozio zakletvu, dao otiske, odgovrio na 3 pitanja (sta planirate da radite, da li ste nekada bili vani, da li osoba kod koje idete zna da dolazyite) to je to 'Congratulations..Thats all?...Teah...Like realy?..Yes, welcome to USA' Sacekah jos par minuta da bih se vratio do naseg konzula na 9. On me je obavestio da ce mi javiti kada dodjem po pasos a to je bilo za par dana nazad u ambasadu. Vratio mi je dokumenta i cao.
Zaista ljudi, tako lako. Ja nisam osetio nista, niti radost, niti zabrinutost, samo jedno veliko olaksanj. Na putu od ambasade do stanice sam hodao kao pihtijasta masa. Dakle bez brige, bez sekiracije. Sigurno prolazitem ako su stvari koje ste naveli istinite, a i ako nisu, jer ko je izvucen, debelo je proveren pre svega.
U ponedeljak sam pokupio pasos, opet cekao jedno sat vremena. Dobio koveru i uputstva i naopkon ugledao svoju vizu u paosu. E tada sam vec vristao, bezobzira na ljude oko mene.
Karta kupljena, Juna Las Vegas.
Pozdrav za sve clanove. Ovaj forum je majka i otac!
Reply With Quote
Staro 23.05.2017, 07:32
moniigor moniigor je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2017
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik stankoss Prikaz poruke
Pozdrav svima,

Evo da se i ja prijavim da smo pozeleneli (ja, supruga i dva klinca).
Samo iskustvo lekrskog i intervjua je manje-vise isti kao i kod svih ranije izvucenih dobitnika (opsirnije kada se malo osvestimo)….
Do tada puno srece svima i bez puno uzbudjenja i stresa jer na kraju sve bude OK.
Zdravo
sakam da prasam koj ti bese CN? odnosno me intersira do koi broj se stignati
Reply With Quote
Staro 23.05.2017, 08:00
KUPARA KUPARA je offline
Član

Datum prijave: 02.05.2017
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik micicm Prikaz poruke
...
Cestito! Kao sto sam vas citao nesto ranije na forumu, jel ste se ozenili ili?
DV-2020: HAS NOT BEEN SELECTED (x2)
DV-2021: HAS NOT BEEN SELECTED (x2)
DV-2022: HAS NOT BEEN SELECTED (x2)
DV-2023: HAS NOT BEEN SELECTED (x2)
DV-2024: HAS NOT BEEN SELECTED (x2)
DV-2025: HAS NOT BEEN SELECTED (x2)
DV-2026: HAS NOT BEEN SELECTED (x2)
Reply With Quote
Staro 23.05.2017, 09:43
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Rufus Prikaz poruke
Pozdrav svima I cestitke dobitnicima.
Novi sam na forumu,mislim skoro sam kreirao account,ali vec dugo znam za oval forum i citam i istrazujem(Prijatelj mi je aplicirao prosle godine,ali nazalost nije izvucen)Ja sam evo prvi puta aplicirao i dobio sam
Probao sam pronaci odgovor na ova pitanja ali bez uspjeha.
Evo ovako,imam zavrsene tri godine srednje (redovno) ,cetvrtu sam upisao vanredno i zavrsio.Odmah nakon srednje upisem fakultet (studiram poslovnu informatiku na Apeironu u B Luci),ostalo mi je jos par ispita da diplomiram.
Moj CN je nizak 3XXX,tako da ako posaljem DS 260 ovih dana najvjerovatnije cu biti pozvan na intervju negdje u oktobru,a diplomu bi trebao dobiti nekad do kraja decembra .
Ne znam sta je pametnije :da posaljem DS 260 kasnije,ill da posaljem uskoro pa da odgodim intervju(procitao sam negdje :Jelena 25 may 2016
Meni nisu hteli da odlože intervju, zvala sam dva puta i oba puta su me odbili i rekli da je bolje da dođem u zakazani termin.)
Kao sto vidite zelim da dodam I tu diplomu o zavrsenom fakultetu,posto mi najvjerovatnije nece priznati tu zadnju vanrednu godinu srednje skole.
Kad dobijem diplomu kontaktirao bi ih da mi otkljucaju account da mogu da dodam I to.
Sta mislite da li je to izvodljivo ?

Hvala unaprijed!
Tehnicki gledano, ti do decembra, odnosno do momenta dok ne dobijes diplomu, neces zadovoljavati trazene uslove. Dakle, ako bi u ovom momentu ispunio DS260, imas 3-godisnju srednju skolu, sto te diskvalifikuje.

E sad, i ja imam 3-godisnju srednju, ali i zavrsen fakultet (vani), tako da je taj dio OK.

Isto tako, promijenio sam datum interview-a sa 15.5 na 12.6, jer smo trenutno vani, tako sto sam nazvao ambasadu u Sarajevu (ovo mozes uraditi tek nakon sto ti je slucaj u ambasadi, a ne u KCC - do tada sve rijesavas sa KCC-om).

Ovo gore ti pisem cisto da vidis da su ovi u ambasadi u Sarajevu skroz OK (recimo na nekim forumima su mi rekli da u nekim zemljama uopste nece da razgovaraju o bilo kakvim promjenama).

Sve u svemu, moj prijedlog je da pokusas sto prije dobiti diplomu, i onda unesi u DS260 kao da imas zavrsen VSS (bachelor), i mirna Bosna. Recimo da je to u Decembru. U tom slucaju, imao bi razgovor recimo u aprilu.

Mozda mozes vidjeti sa fakultetom da ti dadnu neku 2-godisnju diplomu, kao visa skola, u medjuvremenu, ako si zadovoljio uslove, vjerujem da bi i to bilo dovoljno.

Iskreno, mislim da nemas razloga za brigu da neces doci na red. Moj broj je 259xx, a poslao sam DS260 u septembru.

Naravno, odluka je tvoja, a mozda se jos neko javi. U svakom slucaju, sretno.
Reply With Quote
Staro 23.05.2017, 14:41
Rufus Rufus je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2017
Nepromenjeno

LJ75 ti si u Americi vec?

Nisam uopste znao da ima veze da li si zavrsio redovno ili vanredno(nisam pazljivo procitao)ne bih ni aplicirao dok ne zavrsim fakultet.Znao sam da je uslov srednja cetiri godine.
Sta je tu je,kad sam vec bio te srece da me izvuku dao bih sve od sebe da dobijem GC .
Bio bi mnogo razocaran da me diskvalifikuju.

Cuo sam da su mnogo ljubazni u nasoj Sarajevskoj ambasadi,mozes da in zoves 100 puta I pitas sta zelis.

Hvala puno na brzom odgovoru
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja