![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
To je trenutna situacija, moze da stopira izdavanje viza, ne moze da ukine ceo proces tek tako. Ocigledno se koristi ova situacija za sporovodjenje mera koje se inace ne bi mogle desiti, ali to ne znaci da moze da ukine ceo program. Postoje institucije koje i njega mogu da blokiraju, kao sto se vec desavalo u skorije vreme.
Uostalom mi ovde mozemo samo da nagadjamo, i suvisno je voditi diskusiju u ovom pravcu, pre svega zbog ljudi koje ova situacija direktno pogadja... Ne vidim koja je poenta da se ljudima unosi nervoza kad se jos nista ne zna!? ![]()
u NYC od 2012. Last edited by milosx; 13.06.2020 at 07:30. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sto se tice Trumpa on ne samo da je jedva docekao da stopira izdavanje viza vec se na pocetku mandata zalozio i za komplet ukidanje DV. Ne ove, ne sledece godine vec za vecna vremena. Ali to mu Schumer nije dozvolio jer je uporavo on bio kreator DV lutrije tako negde 90tih. Dakle, da, Trump ne odlucuje sam, ali u uslovima korone koristi maksimalno svoje ingerencije i okomio se na vize.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Kao neko sa pravom glasa u Americi, pratim situaciju u zemlji i politicku scenu, i vrlo sam upucena... Nisu samo vize pogodjene, vec su stopirani i procesi za zelenu kartu, drzavljanstva... Uostalom, pitanje je koliko se zaista zalaze za ukidanje, a koliko zapravo skuplja jeftine poene. Lutrijom dovode pretezno obrazovane ljude, strucne kadrove, a da u njih cent ulozili nisu, sto to ne bi koristili i dalje...
|
|||
|
|||
![]()
Što se tiče stopiranja svega, problem za DV-2020 više nije ni ova Trumpova zabrana već to što se ambasade ne otvaraju.
Ako do kraja Juna ne budu slali 2NL tj. ne budu zakazivali intervjue za August, ostaće nam samo Septembar. Treba imati u vidu da oni trebaju da ponovo zakažu sve one kojima je intervju otkazan (mart, april, maj...). Po meni jedino rješenje za KCC je da pomjeri u sledećem bulletinu sa statusa current na npr 25.000(retrogression)... Da tačno izračunaju koga i kada mogu zakazati ako uopšte i bude zakazivanja jer se ambasade ne oglašavaju oko otvaranja. Ovo je godina sa najmanje izvučenih ikada i sve je išlo super do Korone. Sigurno da se ovakva godina neće više nikada ponoviti. ![]()
DV2019 - has not been selected DV2020 - SELECTED Case #: 2020EU00035XXX DS-260: 20-Mar-2020 Poslani dokumenti: 21-Mar-2020 Last edited by marko1995; 13.06.2020 at 09:11. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pa ambasade se ne otvaraju jer je Trump tako naredio, a ne sto one tako hoće. Ambasade su u nadleznosti federalne vlade, a na njenom celu je Trump. Nemojte nasedati ovim medijima koji tvrde da ne Trump ništa. O ne, ne. Njegova komada je izvrsna i sprovodice se. Make no mistake about that !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ko je odgovoran za to sve ja ne znam ali znam da je tako valjda moralo biti cijeli svijet je pokošen sa COVID19 i nemam razloga kriviti bilo koga za to, ako zbog zdravlja i sigurnosti sviju moraju ambasade biti zatvorene neka budu. Ja se nadam da će se sve ubrzo normalizovati i da neće pandemija imati veliki uticaj na DV-2021 kao što je to slučaj sa DV-2020.
|
|||
|
|||
![]()
De de ljudi pa sta i ako izvisimo? To je zivot, nigde ne pise da moras vizu da dobijes ako si izvucen. Zivot ide dalje, ko je izvucen i mislio da je resio zivotni problem, taj je lud! Sa 1000e u Srbiji se zivi bolje nego tamo sa 6.
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
dragi svi,
molim za pomoć...popunjavam ds260. traži se: 1. datum od kada živim na adresi, a živim ceo život na istoj - da li pišem datum rođenja? 2.išla sam u srednju školu u drugom gradu, ali nikada tamo nisam imala prijavljeno prebivalište - je l da to zanemarim i jedinu adresu koju popunjavam je ova gde sam prijavljena uvek -kod roditelja? 3.primary occupation: je l to naziv iz Ugovora o radu ili? 4. a job title? koja je razlika između primary occupation? 5.završila sam srednju školu početak školovanja i kraj, pišem kada sam počela i završila srednju ili pišem početak tj datum kada sam pošla u osnovnu školu? izvinite što smaram, ali mi uvek u glavi hiljadu zašto hiljadu zato... pozdrav ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ionako nije bitno da li ces poslati DS260 danas ili za mesec dana. Vredi procitati prethodne postove ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dakle da bi dobio response rate, morao bi da sabereš sve statuse tj. At NVC, Issued, Refused i AP, pa onda od tog broja da izračunaš procenat koji ima At NVC tj. koliko ljudi je izvučeno, a nije nastavilo proces. To je naravno najpreciznije na kraju fiskalne godine, kada se završi izdavanje viza. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV 2021 moja prica | uran | Prijava na Lutriju | 27 | 30.07.2020 09:28 |
Novi uslovi za apliciranje 2021.. | Sasha983 | Prijava na Lutriju | 11 | 15.07.2019 06:09 |
![]() |