![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
| Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Kako nemaju? Onaj ko ima ustedjevine, obicno postize da plati racune na vreme. Onaj koji kasni sa uplatama i zonglira na ivici naravno da ce da ima manji kreditni broj...
|
|
|
||||
|
||||
|
Tvoje postove je malo teze zaobici jer si na svakoj temi. Spamujes sa po dve-tri prosto prosirene recenice koje su mahom netacne...
Nastavi ti slobodno svojom metodom, ali nemoj druge da ubedjujes jer se to ovde zove "misleading". Clanovi se lako pogube kontradiktornim informacijama, a nije lepo da nekog savetujes netacnim informacijama. Niko ne pokusava da promeni tvoj metod, nego da ljudima da tacnu i kompletnu inforamciju a ne pogresan osvrt u one gore navedene 2-3 prosto prosirene... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Socijalno je neodgovorno davati netacne informacije na forumu. Nema to nikakve veze sa tolerancijom. Misljenje u smislu davanja pogresnih informacija nije prihvatljivo. "Misleading" nije pozeljan na ovom forumu, a kao dugogodisnji clan ovog foruma, osecam se odgovrnim da reagujem.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Poenta moje price je da ti, kao doktor nauka, mozes mnogo bolje da doprineses ovom forumu elaborisanim postovima umesto da ga zatrpavas hrpom kratkih poruka iz kojih vecina clanova ne moze da izvuce poruku. Ili nisu tacni, kao ovo sa checking-om i kreditnom istorijom, ili su previse kratki pa nema dovoljno informacija. Metodologija pisanja bi trebalo da ti da ti bude malo jaca strana, plus sto ovo nije Twitter nego forum. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Zasto pises u ime ostalih clanova? Kakav ti je to kolektivni mentalitet? Ja imam pravo da imam svoje misljenje. Ako se sukobi sa tvojim, i dalje imam na to pravo. Ne vidim sta ti nije jasno? Tebi nije jasno da ovo nije tvoj licni web sajt vec forum gde nas ima sa drugacijim misljenjem? |
|
|
||||
|
||||
|
Sta si sad ti, dusice, tu pobesnela, hajde smiri se. Daj napisi nam jos neko tvoje misljenje o kreditnim karticama, kad smo vec na ovoj temi. Evo, recimo: Koje boje bi bilo najbolje da je kreditna kartica da bi se sto pre izgradio skor?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Plus ako ti ide uz oci, divota. Jel se ljutis sto ti diram Magelana?
|
|
|
||||
|
||||
|
Ne vredi, kad tad svaka tema mora da se podigne na "licni" nivo i posle se nikom nije jasno zasto se teme zakljucavaju, clanovi udaljavaju itd.
Kao prvo, ja stvarno smatram da je smesno da ljudi koji nisu ni dosli u Ameriku ulaze u detalje oko toga kako ko obracunava Credit Score. Od trazenja posla, jurnjave za stanom, do uklapanja u novu sredinu - zar je sad bitno da se ulazi u ta crevca sa kojom karticom i koja agencija sta radi? Nemate vi ljudi tu nekog izbora - NECE da vam daju kredit dok nemate posao, niste niko i nista kad dodjete ovamo, ne postojite, vi ste neki socijalni broj koji je rodjen pre dva meseca. Chase ne daje secured, Wells Fargo mi rece (pitala za roditelje) da ne moze da se dobije secured sa SSN mladjim od 3 meseca i rekli mi da dodjem kad proslave "socijalni" rodjendan pa da sredimo. Experian sam zvala, imaju preko 80 proizvoda koji sluzi za obracunavanje Credit Score, stranke uzmu podatke pa onda imaju svoju evaluaciju. Cime se vi zamarate? Da bi ste dobili veci limit morate da pucate karticu do max (jer drugacije oni nece svoj liability da uvecavaju ako nema potrebe), njima je bitan njihov ratio credit/deposit, vama je bitan vas credit/zaduzenje pa sad ko prvi zakaci na catch 22: hoces veci limit - ne moze, ne treba ti, hoces novu karticu - ne moze, mnogo se zaduzujes na postojecoj... Ne razumem zaista - placajte racune na vreme, imajte dobar odnos sa bankom i kredit ce da bude dobar. Ne dolazite ovde da gradite Credit Score nego zbog drugih stvari. Kad bi se u tolike detalje ulazilo ovde oko intervjua za posao ili skolovanja, gde bi nam kraj bio... Osoba koju znam ima onu famoznu Amex za koju i ne mozes da apliciras, nego te oni zovu, a Chase mu jedva povecao limit na nekoj staroj VISA kartici sa $32k na $38k posle pola godine ubedjivanja i to za 19.99% interest rate. Sam vrag zna sta oni gledaju i kako, covek pravi milione i ne moze da izadje sa njima na kraj... Druga stvar - ja jedino na ovom Forumu citam ljude kako nabrajaju koje kartice imaju i na koliki limit, koliko imaju ovo, ono... Sta je sa vama ljudi? Pa koliko nekom treba da spoji dva i dva? Sta ko ima da zna gde vi imate kredit i koliko kartica? Ostavljate ovde kontakt, pisete blogove, imena, prezimena, gradovi, profesije?! Nemojte da vas zaboli gde vam nije mesto - zasto to kazem: koleginica mi nosi papirce sa sobom o identity theft, ne da su joj maznuli socijalni, nego i ime majke, security questions, uradili tax return i uzeli pare... Aman, smirite se malo. Dajte savete, manite se ko zna kakvog filozofiranja i otkrivanja licnih informacija. Nemojte da dolazite u situaciju i u koju sam ja dosla, da vas neko opseda i proganja, jer se "ne slaze sa vasim misljenjem" na Forumu, pocne da vas proganja na licnoj osnovi, pa da mora da radi policija i sve ostalo... nikad ne mozete da znate sta kome moze da padne na pamet, ne samo na ovom Forumu nego uopste. Uopste necu da komentarisem dalje niti da kod rasprava stajem ni na ciju stranu, davno je Stefica sve to prozvala Mimoza sindromom, imate ignore opciju pa je koristite malo vise (mada meni bas nesto i nije pomogla ), a isto tako imajte u vidu da ovde ima dosta intelegentnih ljudi koji citaju i sta pise i izmedju redova (hocu reci da im nisu potrebna prepucavanja da bi shvatili ko je ko ovde).
Last edited by Zana; 13.02.2014 at 04:40. Razlog: Visak slova :) |
![]() |
|
|