![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Muzičar u USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
@Mister-No
Pre jedno mesec dana smo poslali zahtev u imigraciono da sa P3 predje na F1. O studentskoj F1 smo vec pisali (ima cela tema posvecena studentskoj vizi pa tamo mozes da vidis detalje). Kako jos uvek nije dobio odgovor (ceka se na tu promenu pa 2-3 meseca u proseku) jos uvek ne znam da li je promena odobrena, ali to bismo trebali da saznamo do kraja februara. Ostale promene su odobravane odavde: J1 -> F1; H2B -> F1; B1 -> F1; H1B -> F1; P3 nije tako cesta viza, a ranije nije ljudima ni trebala promena jer su sa P3 zavrsavali sve sto je trebalo. Mozes postovati-pitati za jedno mesec dana u temi vezanoj za studentsku F1 vizu pa cu proveriti da li je ovom momku odobrena promena. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
postoji i O viza, takodje za muzicare (i ostale umetnike tj naučnike i sportiste), mada je nju dosta teze dobiti i traje 3 godine, al kad sam bila u americi, rekose mi ljudi da se i to moze srediti, samo je potrebno dosta vremena, papira i para (za advokata - pretpostavljam da to rade ovi sto se bas i ne uklapaju u opisani profil). jedni moji prijatelji su sad u procesu za O vizu, ali oni realno jesu to sto se od njih trazi, ja nazalost nisam. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ide poznata zvezda folka "X" na turneju za USA. Sa njom ide i buljuk "pomocnog osoblja"... Ti si recimo sminkerka u ekipi, ja se bavim scenskim aranzmanom, Djoka je pedikir, a Pera manikir osobi "X". Tu je jos gomila raznoraznih "muzicara" koji se shlepuju... Do menadzera turneje si dosla preko shuraka zetovog pashenoga i dala si mu dobar baksis da bas tebe ubaci da radis sminkeraj ![]() P.S. Ceo taj proces je prevelika avantura, cak i za moj ukus ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Da jeste avantura i to kakva, boli glava a u usima zvoni, al sta da se radi
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Elem, da malo "probudimo" temu
![]() Ima li neko proverene linkove nekih "berzi muzicara" u USA? Jedan kolega je na ovoj temi pominjao da je nabavio gomilu sajtova, ali nigde linkova. Obzirom da ne poznajem ni jednog muzicara u USA, ne znam kako da proverim da li je neki sajt autentican i koristan. Bilo bi lepo da se javi neko iz USA ko ima korisne linkove (ako se bavi muzikom), ili ako bar poznaje nekog ko se u USA bavi muzikom (ne mora biti imigrant). Sto se tice muzickih zanrova, ne interesuju me metal i narodnjaci. Ako dobijem GC, svirao bih blues, country, rock, funk, soul, pop... i ostale podzanrove. Volim i sviram muziku sa nasih prostora, ali ne bih svirao narodnjake. Nemojte da vas zbuni nick, kreirala ga je moja supruga ![]() Hvala unapred |
|
||||
|
||||
![]()
Našli smo jedan sajt za pretragu muzičara, možda će nekome pomoći. Ako je neko od kolega koji su već otišli u USA imao iskustva sa ovim sajtom, molim vas da napišete neke utiske.
![]() http://www.bandmix.com/?gclid=CK25_v...FUdZ3godFhIAQg |
|
|||
|
|||
![]()
Sta je sve potrebno od dokumenata da bih izvadio muzicku vizu?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() To ti je dovoljno Nadji nekog menadzera koji organizuje poslove za ove nase pevace u USA. Verovatno hoces da odes na muzicku radnu vizu u USA i izvadis socijalni broj i da polozis za kamion. Ako ti je to cilj onda treba dobro da se raspitas sta i kako moze |
![]() |
|
|
![]() |