ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Muzičar u USA » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 22.12.2012, 10:52
Mister-no Mister-no je offline
Član

Datum prijave: 20.12.2012
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Covek je ocito pitao za P3 umetnicku ("muzikantsku" vizu), a tu dolazi sve i svasta, a najmanje pravih muzicara. Zato i jesam stavio navodnike na "muzicar" u prethodnom postu. Totalno deseta konotacija, to sto vizu zovu muzikantska, s muzikom veze nema... To je nacin da ljudi dodju u USA, a da pri tom 99% njih nikad nisu ni bili muzicari... Jednom recju - TRIK za infiltriranje na americko tlo
Da tacno pitao sam za P vizu, kazes da se P dobija na sest meseci i moze produziti jos na sest, a kakva je nogucnost da se sa P vize prebacis na naku drugu?? U Americi naravno.
Reply With Quote
Staro 22.12.2012, 17:13
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

@Mister-No

Pre jedno mesec dana smo poslali zahtev u imigraciono da sa P3 predje na F1. O studentskoj F1 smo vec pisali (ima cela tema posvecena studentskoj vizi pa tamo mozes da vidis detalje). Kako jos uvek nije dobio odgovor (ceka se na tu promenu pa 2-3 meseca u proseku) jos uvek ne znam da li je promena odobrena, ali to bismo trebali da saznamo do kraja februara.

Ostale promene su odobravane odavde:
J1 -> F1;
H2B -> F1;
B1 -> F1;
H1B -> F1;

P3 nije tako cesta viza, a ranije nije ljudima ni trebala promena jer su sa P3 zavrsavali sve sto je trebalo. Mozes postovati-pitati za jedno mesec dana u temi vezanoj za studentsku F1 vizu pa cu proveriti da li je ovom momku odobrena promena.
Reply With Quote
Staro 23.12.2012, 14:44
shanzy shanzy je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.07.2011
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
@Mister-No

Pre jedno mesec dana smo poslali zahtev u imigraciono da sa P3 predje na F1. O studentskoj F1 smo vec pisali (ima cela tema posvecena studentskoj vizi pa tamo mozes da vidis detalje). Kako jos uvek nije dobio odgovor (ceka se na tu promenu pa 2-3 meseca u proseku) jos uvek ne znam da li je promena odobrena, ali to bismo trebali da saznamo do kraja februara.

Ostale promene su odobravane odavde:
J1 -> F1;
H2B -> F1;
B1 -> F1;
H1B -> F1;

P3 nije tako cesta viza, a ranije nije ljudima ni trebala promena jer su sa P3 zavrsavali sve sto je trebalo. Mozes postovati-pitati za jedno mesec dana u temi vezanoj za studentsku F1 vizu pa cu proveriti da li je ovom momku odobrena promena.
ej, cekaj, kako se uopste dobija p3 visa. ja sam muzicar(ka), znam da postoji ta viza, al sam nesto kapirala da je to za npr muzicare koji idu na turneju po americi, tipa ovi nasi poznati sto imaju koncerte za dijasporu, pa budu tamo po 2-3 meseca, a sad ti kazes da ima ljudi koji sa muzikom nemaju veze pa su dobili vizu. kako ide taj proces uopste? jel mi treba neki "poslodavac" odande ili ne?
postoji i O viza, takodje za muzicare (i ostale umetnike tj naučnike i sportiste), mada je nju dosta teze dobiti i traje 3 godine, al kad sam bila u americi, rekose mi ljudi da se i to moze srediti, samo je potrebno dosta vremena, papira i para (za advokata - pretpostavljam da to rade ovi sto se bas i ne uklapaju u opisani profil). jedni moji prijatelji su sad u procesu za O vizu, ali oni realno jesu to sto se od njih trazi, ja nazalost nisam.
Reply With Quote
Staro 23.12.2012, 18:19
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik shanzy Prikaz poruke
ej, cekaj, kako se uopste dobija p3 visa. ja sam muzicar(ka), znam da postoji ta viza, al sam nesto kapirala da je to za npr muzicare koji idu na turneju po americi, tipa ovi nasi poznati sto imaju koncerte za dijasporu, pa budu tamo po 2-3 meseca, a sad ti kazes da ima ljudi koji sa muzikom nemaju veze pa su dobili vizu. kako ide taj proces uopste? jel mi treba neki "poslodavac" odande ili ne?
Recimo da to ide ovako (bicu malo preterano slikovit, ali celu tu ludoriju ne znam kako drugacije da opisem):

Ide poznata zvezda folka "X" na turneju za USA. Sa njom ide i buljuk "pomocnog osoblja"... Ti si recimo sminkerka u ekipi, ja se bavim scenskim aranzmanom, Djoka je pedikir, a Pera manikir osobi "X". Tu je jos gomila raznoraznih "muzicara" koji se shlepuju...

Do menadzera turneje si dosla preko shuraka zetovog pashenoga i dala si mu dobar baksis da bas tebe ubaci da radis sminkeraj

P.S. Ceo taj proces je prevelika avantura, cak i za moj ukus
Reply With Quote
Staro 23.12.2012, 23:34
shanzy shanzy je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.07.2011
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Recimo da to ide ovako (bicu malo preterano slikovit, ali celu tu ludoriju ne znam kako drugacije da opisem):

Ide poznata zvezda folka "X" na turneju za USA. Sa njom ide i buljuk "pomocnog osoblja"... Ti si recimo sminkerka u ekipi, ja se bavim scenskim aranzmanom, Djoka je pedikir, a Pera manikir osobi "X". Tu je jos gomila raznoraznih "muzicara" koji se shlepuju...

Do menadzera turneje si dosla preko shuraka zetovog pashenoga i dala si mu dobar baksis da bas tebe ubaci da radis sminkeraj

P.S. Ceo taj proces je prevelika avantura, cak i za moj ukus
ahahah pa da logicno, ja bih se setila znas kad - nikad )) uh, sad samo treba da razmislim koga poznajem, a ide na turneju pa da mu se privalim malo se salim, ali nije neizvodljivo. hvala na informaciji
Reply With Quote
Staro 26.12.2012, 16:07
Mister-no Mister-no je offline
Član

Datum prijave: 20.12.2012
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Da jeste avantura i to kakva, boli glava a u usima zvoni, al sta da se radi
Reply With Quote
Staro 11.11.2013, 18:16
Priceza's Avatar
Priceza Priceza je offline
Član

Datum prijave: 16.08.2013
US lokacija: Misliću o tome sutra
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno Linkovi?

Elem, da malo "probudimo" temu

Ima li neko proverene linkove nekih "berzi muzicara" u USA? Jedan kolega je na ovoj temi pominjao da je nabavio gomilu sajtova, ali nigde linkova. Obzirom da ne poznajem ni jednog muzicara u USA, ne znam kako da proverim da li je neki sajt autentican i koristan.

Bilo bi lepo da se javi neko iz USA ko ima korisne linkove (ako se bavi muzikom), ili ako bar poznaje nekog ko se u USA bavi muzikom (ne mora biti imigrant).

Sto se tice muzickih zanrova, ne interesuju me metal i narodnjaci. Ako dobijem GC, svirao bih blues, country, rock, funk, soul, pop... i ostale podzanrove. Volim i sviram muziku sa nasih prostora, ali ne bih svirao narodnjake.

Nemojte da vas zbuni nick, kreirala ga je moja supruga

Hvala unapred
Reply With Quote
Staro 30.11.2013, 01:36
Priceza's Avatar
Priceza Priceza je offline
Član

Datum prijave: 16.08.2013
US lokacija: Misliću o tome sutra
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Našli smo jedan sajt za pretragu muzičara, možda će nekome pomoći. Ako je neko od kolega koji su već otišli u USA imao iskustva sa ovim sajtom, molim vas da napišete neke utiske.

http://www.bandmix.com/?gclid=CK25_v...FUdZ3godFhIAQg
Reply With Quote
Staro 07.09.2015, 22:17
Nidzajox Nidzajox je offline
Član

Datum prijave: 06.09.2015
Nepromenjeno

Sta je sve potrebno od dokumenata da bih izvadio muzicku vizu?
Reply With Quote
Staro 07.09.2015, 22:32
Markonato Markonato je offline
Drug član

Datum prijave: 26.04.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nidzajox Prikaz poruke
Sta je sve potrebno od dokumenata da bih izvadio muzicku vizu?
Da izgledas u pasosu kao Zdravko Colic
To ti je dovoljno
Nadji nekog menadzera koji organizuje poslove za ove nase pevace u USA.
Verovatno hoces da odes na muzicku radnu vizu u USA i izvadis socijalni broj i da polozis za kamion. Ako ti je to cilj onda treba dobro da se raspitas sta i kako moze
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja