ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi
Uspešan početak Krediti u USA Kreditna istorija Kreditne kartice Pomoć oko kredita

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 20.05.2014, 02:58
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik igormad Prikaz poruke
ja nisam mogao da otvorim secured credit card dok se nisam zaposlio, pokusavao sam na vise mesta.
Probaj u capital one banci, oni su malo fleksibilniji

inace posle tri meseca kreditne istorije sam uspeo da dobijem kredit za auto, sto je stvarno neverovatno. Mada, sada imam skoro 20 hard upita ali nema veze, skor je i dalje fair, isto mi nije jasno na koju foru.

Mislim da je pametno pokusavati i traziti, uopste nema pravila kako dele te kredite.
ако није тајна, под каквим си условима добио кредит за ауто? колика је камата и на који рок? знам да свако може да добије кредит, питање је само са којом каматом. један мој друг са лошом (или непостојећом) кредитном историјом ми рече да може да узме $7.000 кредит (не од банке, него ваљда од оних што дају зајмове за куповину аута), али би на крају са каматом требао да им врати $9.800 (не знам тачно на колики рок је зајам, чини ми се да је на две године, али нисам сигуран), па тако испада да је укупна камата 40%
Staro 20.05.2014, 10:05
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Naravno da su me ubili sa kamatom, 16%, na pet godina, bez co borrowera. Kredit moze da dobije svako sa losom ali dugom kreditnom istorijom, sa kratkom istorijom je stvarno veliki problem. Na 15 mesta su me odbili, na jednom mestu mi trazili vise od pola sume da dam u kesu, poslednji put je upalilo, dao sam 10% ucesca. Ali pre toga sam morao da im dostavim brdo dokumenata kao dokaz.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 20.05.2014, 14:49
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik RBSMC Prikaz poruke
Da li je neko imao slicno iskustvo?
Pre nedelju dana kod Bank of America sam otvorio racune i trazio secured cc i danas sam dobio pismo u kom kazu "Additional information is needed to complete your application for the BankAmeriCard Platinum Plus Visa". Tu traze podatke o godisnjem prihodu, mesecnim obavezama, ukupnoj imovini i sl. Da li su jos nekom to trazili i kako ste to prevazisli? Bojim se da ako stavim income 0 i troskove 0, da ce dame glat odbiju.Ispade da moram prvo da se zaposlim pa da trazim secured karticu.
No worries i mi smo prošli ovo isto kod BoA, tj. samo ja, suprugu je kartica odobrena bez dodatnih zahtjeva!? Ja sam nazvala broj koji je naznačen na tom "pismu". U biti, traže upravo to što i kažu, dodatne informacije... Pitali su me o primanjima ovdje, da li imam ikakav izvor primanja. Kad je već toliko inzistirala spomenula sam joj da imam zarađene još dvije plate u BiH koje mi trebaju biti isplaćene, pitala je koji iznos je u pitanju i imam li pristup tim sredstvima, ja potvrdila (iako u biti nemam, jer sam svjesno sve kartice ostavila roditeljima) i kao to je bilo to. To joj je bilo dovoljno da mi kaže da mi je kartica odobrena!?!?!? Malo mi je sve to bilo čudno, ali dobro, dobila sam karticu Lagano gradimo kreditnu istoriju i sve funkcioniše ok.

Moja preporuka ti je da ih nazoveš i vidiš šta traže i šta će ti reći, meni je kartica stigla nekih 7 dana poslije tog razgovora.

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 21.05.2014, 18:49
RBSMC RBSMC je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad/Zrenjanin
Nepromenjeno

Zvao sam taj broj i mene oladise za kreditnu karticu. Kazu mora mesecni prihod, nabolje od poslodavca. Bas su me iznervirali. Sad cu verovatno da probam kod druge banke.
15.05.2013. Stigla koverta u KCC
07.04.2014. Obavljen lekarski pregled
16.04.2014. Intervju uspešno obavljen
04.05.2014. Departure day
Reply With Quote
Staro 21.05.2014, 19:21
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Zvao sam taj broj i mene oladise za kreditnu karticu. Kazu mora mesecni prihod, nabolje od poslodavca. Bas su me iznervirali. Sad cu verovatno da probam kod druge banke.
Ne mogu da vjerujem, ali kao što rekoh, sve mi je to malo čudno kod njih. Neki dvostruki standardi ili šta već, jer izgleda da svaki službenik radi po svom nahođenju. Jedan ti kaže da možeš dobiti SCC, drugi da ne možeš. Moj suprug dobio bez problema, meni tražili dodatne infomacije, a eto tebe na kraju odbili ne razumijem.

Nadam se da ćeš imati više sreće kod druge banke.

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 22.05.2014, 04:51
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Ako je vec tako, onda Capital One Secured Card.

Ja sam se saBank Of America natezao dobrih mesec dana oko Secured Credit Card, i na kraju je dobio posle dve odbijenice
Reply With Quote
Staro 29.05.2014, 02:28
antonio antonio je offline
Član

Datum prijave: 07.07.2013
Nepromenjeno

Atlanta, Ga
Otvorio sam racun u Chase banci, bez da mi je stigao ssn ili plasticna green card, samo sa putovnicom...ali rekli su da im posaljem broj dok stigne.
Za sad najnormalnije korsitim racun, za kreditne kartice neznam, nisam ni pitao, to budem dok se zaposlim.
Reply With Quote
Staro 31.05.2014, 00:11
RBSMC RBSMC je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad/Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Da li je neko imao slicno iskustvo?
Pre nedelju dana kod Bank of America sam otvorio racune i trazio secured cc i danas sam dobio pismo u kom kazu "Additional information is needed to complete your application for the BankAmeriCard Platinum Plus Visa". Tu traze podatke o godisnjem prihodu, mesecnim obavezama, ukupnoj imovini i sl. Da li su jos nekom to trazili i kako ste to prevazisli? Bojim se da ako stavim income 0 i troskove 0, da ce dame glat odbiju.Ispade da moram prvo da se zaposlim pa da trazim secured karticu.
Citat:
Evo najnovijeg razvoja dogadjaja i dokaza da ni ovde ne funkcionise sve kako treba.
Odem danas da vidim zasto mi vec 20 dana ne stize debitna kartica na adresu kao sto su mi rekli u banci da ce stici kad sam otvarao racun. Pita me sluzbenica da li sam dobio privremenu karticu na sta sam ja odgovorio da nisam, a ona slozi facu u fazonu kako nisi nista mi nije jasno. Proveri u racunaru i kaze "pa da, razlog zasto ti kartica nije stigla je taj sto nije ni poslata" !!!
Dade mi zenska na licu mesta privremenu debitnu i kaze stici ce ti i trajna za 10tak dana.
Kad sam vec tu pitam ja i za kreditnu i objasnim kako sam zvao onaj broj i kako su me odbili i kazem kako sam eto kada su me pitali za prihode ja mislio da se to odnosi samo na USA i kako ustvari u Srbiji imam prihod tj. nadoknadu za slucaj nezaposlenosti jos narednih pola godine . Sluzbenica nakon toga nazove kol centar za kreditne kartice i kaze sad cemo to sve ponoviti njima i nakon toga - Cestitam odobrena vam je secured kreditna kartica!
15.05.2013. Stigla koverta u KCC
07.04.2014. Obavljen lekarski pregled
16.04.2014. Intervju uspešno obavljen
04.05.2014. Departure day
Reply With Quote
Staro 31.05.2014, 02:43
holmes holmes je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2013
US lokacija: Ispod palmi
Nepromenjeno

Uopste ne kontam u cemu je problem da daju secured kreditnu karticu, jer nemaju rizik. Das depozit, i dizes samo do visine depozita.
Reply With Quote
Staro 31.05.2014, 03:27
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Ni meni to nikako nije jasno, ali ko zna sta je u pitanju. Mozda ih drzava primorava na to.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja