ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 23.11.2016, 06:39
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Botanika Prikaz poruke
Danas sam zakazala lekrski za petak u Skenderbegovoj 3. Rekli su mi da se placa iskljucivo u DINARIMA. Potrebno je da se donese karton vakcina i 4 slike.
I mi smo bili tamo na pregledu. Nisam jos napisao i objavio poduzi post o celokupnom dozivljaju, ali ako zelite da kovertu podignete isti dan, racunajte da bi moglo da potraje cekanje na rezultate urino-kulture, a samim tim i kompletna dokumentacija koja vam treba za intervju.
Reply With Quote
Staro 23.11.2016, 06:50
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzoni_MNE Prikaz poruke
Zdravo drugari. Intervju mi je bio zakazan za 20 oktobar. Sve sam bio prikupio od dokumenata. Kad ono na intervjuu, prozivaju me, traze da dostavim diplomu, ja dostavljam master (koji sam zavrsio u Novom Sadu, a inace sam iz Crne Gore u kojoj sam zavrsio osnovne studije), kad me konzulka pita za potvrdu od srpske policije da nisam osudjivan. Tu pocinje nocna mora. Naime, u Novom Sadu sam zivio samo 4 mjeseca koliko je bilo potrebno da se pohadja nastava. Kad sam tada prijavljivao boroaviste u novosadskoj policiji, dali su mi pogresan obrazac (na kome pise prijava boravista za strance) a za koji se ispostavilo da je zapravo za turiste i da vazi svega tri mjeseca. Ja u policiji i oni meni kazu da jedino mogu da mi dostave potvrdu da ne postojim u njihovom sistemu (sto nije isto kao i potvrda da nisam osudjivan) i da mi ona prijavnica nista ne znaci. Jos uvjek cekam tu potvrdu (evo 4 nedjelje) i kada je dobijem, mislim da ce me odbiti, iako nikad u zivotu nisam ni mrava zgazio. Bas bas losa situacija

Da li neko ima slicna iskustva????
Mislim da te nece odbiti ukoliko nemaju valjan razlog za to. Jednostavno, moraju da ispostuju proceduru koja je ista za ceo svet. Sada smo dve drzave i za DV-sistem je isto kao da si npr. iz Rumunije, a studirao (i ziveo) u Kini. Naoruzaj se strpljenjem i trazi sta god mogu da ti daju iz NS policije. Mislim da cak postoje dve 'stanice za dokumentaciju' u gradu, pa trazi i u jednoj i u drugoj dok ti ne daju sve sto ti moze pomoci.
Reply With Quote
Staro 23.11.2016, 07:57
Boris223 Boris223 je offline
Član

Datum prijave: 16.05.2016
Nepromenjeno

Dragi forumasi,

Ja takodje imam pitanje vezano za potvrdu da nisam krivicno osudjivan i za koju mi treba vasa pomoc. Dakle, ja sam bio u Americi 2008 preko H2B vize i proveo 15 meseci u kontinuitetu (produzavao vizu), pa me interesuje da li u tom slucaju je i meni potrebna potvrda da nisam bio osudjivan tokom boravka u Americi. I ako je jeste, da li neko zna kako se podnosi zahtev za izdavaneje potvrde.

PS.Moja zena je nosilac vize

Pozdrav i hvala na pomoci.
Reply With Quote
Staro 23.11.2016, 10:09
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Boris223 Prikaz poruke
Dragi forumasi,

Ja takodje imam pitanje vezano za potvrdu da nisam krivicno osudjivan i za koju mi treba vasa pomoc. Dakle, ja sam bio u Americi 2008 preko H2B vize i proveo 15 meseci u kontinuitetu (produzavao vizu), pa me interesuje da li u tom slucaju je i meni potrebna potvrda da nisam bio osudjivan tokom boravka u Americi. I ako je jeste, da li neko zna kako se podnosi zahtev za izdavaneje potvrde.

PS.Moja zena je nosilac vize

Pozdrav i hvala na pomoci.
Za period boravka u US mislim da Vam ne treba nikakva potvrda...u sistemu ste i vec sve znaju. A jos Vam je i zena nosilac...
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 23.11.2016, 10:16
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Ehehej drugari: dodjosmo, videsmo, prodjosmo. I slucajna_prolaznica i ja. Lako je sada napisati da samo treba biti opusten, kada sam se, sem sto se nisam javljao i izgrebao po licu od nervoze zadnjih par dana, ali ispada da nista od toga nije problem. Uskoro opsirnije, cak cu i kvacice na tastaturi da ukljucim.
Čestitam (sa sve uključenim kvačicama)!!!! Proslavite, pa čekamo opširniji izveštaj...
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 23.11.2016, 10:54
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Da podijelim moje brige, a mozda neko ima i iskustvo ili savjet:

Moj broj je 259xx, a DS260 sam poslao 15 Septembra. Na osnovu neke dinamike, koliko mogo da zakljucim, u najboljem slucaju bi nas pozvali na razgovor sredinom aprila. Mozda i maj. Ono sto mi treba je kraj juna ili juli.

Problem je sto smo mi vani (Afrika), i sto ce za taj period koliko moramo boraviti u Sarajevu djeca morati odustvovatu iz skole - dakle najmanje sedam dana. Nije kraj svijeta, ali nije ni sjajno, jer im moze dovesti u pitanje zakljucne ocjene i diplomu.

Opcija 1: prisustvo prvobitno zakazanom terminu, djeca odsustvuju iz skole, pa sta bude - poslije se vadimo.

Opcija 2: Odgadjanje interview-a za kraj juna / juli (ako bi u ambasadi uopste pristali na to da se odgodi za trazeni termin) , kada cemo biti u Bosni, i imati vremena za sve bez srkleta. Moj broj je prilicno visok (259xx), pa sa ovim rizikujem da ostanemo viza.

Opcija 3: Promjena lokacije interview (za ovdje u Africi). Ovo se najmanje preporucuje iz vise razloga - mogucnost zaje.a je najveca, zemlja u kojoj se nalazimo uopste nije na listi za DV, ogromna je i vjerovatno je broj osoba koji ganjaju svakojake vize jako velik pa je tesko do termina, rizik da izvisimo zbog visokog broja...

Sta bi vi uradili na mom mjestu?
Reply With Quote
Staro 23.11.2016, 13:00
MMDJ MMDJ je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzoni_MNE Prikaz poruke
Zdravo drugari. Intervju mi je bio zakazan za 20 oktobar. Sve sam bio prikupio od dokumenata. Kad ono na intervjuu, prozivaju me, traze da dostavim diplomu, ja dostavljam master (koji sam zavrsio u Novom Sadu, a inace sam iz Crne Gore u kojoj sam zavrsio osnovne studije), kad me konzulka pita za potvrdu od srpske policije da nisam osudjivan. Tu pocinje nocna mora. Naime, u Novom Sadu sam zivio samo 4 mjeseca koliko je bilo potrebno da se pohadja nastava. Kad sam tada prijavljivao boroaviste u novosadskoj policiji, dali su mi pogresan obrazac (na kome pise prijava boravista za strance) a za koji se ispostavilo da je zapravo za turiste i da vazi svega tri mjeseca. Ja u policiji i oni meni kazu da jedino mogu da mi dostave potvrdu da ne postojim u njihovom sistemu (sto nije isto kao i potvrda da nisam osudjivan) i da mi ona prijavnica nista ne znaci. Jos uvjek cekam tu potvrdu (evo 4 nedjelje) i kada je dobijem, mislim da ce me odbiti, iako nikad u zivotu nisam ni mrava zgazio. Bas bas losa situacija

Da li neko ima slicna iskustva????
Ja takodje mislim da su ti papiri dovoljni - nema te u sistemu i imas tu prijavnicu kakvu su ti dali, nisi je sam mogao birati!! Prikupi sve sto mozes i verujem da ce biti dovoljno!!
Reply With Quote
Staro 23.11.2016, 13:09
MMDJ MMDJ je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke
Evo konkretan odgovor ovde. Preko opcije Pretraga moguće je da ćete naći još informacija.
Hvala puno na odgovoru. Samo da potvrdim navode iz poruke na koju ste me uputili - i ja sam zvala (doduse u BG jer mi je tu sada predmet) i receno mi je da napisem da jeste sluzena vojska ali da u sva polja koja traze detalje (sem datuma naravno) napisem civilno.
Takodje, posto sam videla razlicite informacije na forumu u vezi sa navodnim problemima koje neko moze imati ako mu ime ili prezime sadrzi slovo Đ ili neko slicno slovo koje ne postoji u engleskom alfabetu, samo da potvrdim da sam i to zvala ambasadu da pitam i receno mi je da je sasvim svejedno da li ste umesto Đ pisali D ili Dj i da zbog toga ne mozete imati nikakvih problema.
Reply With Quote
Staro 23.11.2016, 13:16
MMDJ MMDJ je offline
Član

Nepromenjeno

Da li neko zna sta treba upisati u DS-260 za vojnu sluzbu ako si sluzio civilno? Unapred hvala!
Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke
Evo konkretan odgovor ovde. Preko opcije Pretraga moguće je da ćete naći još informacija.
Hvala puno na odgovoru. Samo da potvrdim navode iz poruke na koju ste me uputili - i ja sam zvala (doduse u BG jer mi je tu sada predmet) i receno mi je da napisem da jeste sluzena vojska ali da u sva polja koja traze detalje (sem datuma naravno) napisem civilno.
Takodje, posto sam videla razlicite informacije na forumu u vezi sa navodnim problemima koje neko moze imati ako mu ime ili prezime sadrzi slovo Đ ili neko slicno slovo koje ne postoji u engleskom alfabetu, samo da potvrdim da sam i to zvala ambasadu da pitam i receno mi je da je sasvim svejedno da li ste umesto Đ pisali D ili Dj i da zbog toga ne mozete imati nikakvih problema.
Reply With Quote
Staro 23.11.2016, 13:44
Sookie Sookie je offline
Drug član

Datum prijave: 11.08.2016
US lokacija: TBD
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75 Prikaz poruke
Da podijelim moje brige, a mozda neko ima i iskustvo ili savjet:

Moj broj je 259xx, a DS260 sam poslao 15 Septembra. Na osnovu neke dinamike, koliko mogo da zakljucim, u najboljem slucaju bi nas pozvali na razgovor sredinom aprila. Mozda i maj. Ono sto mi treba je kraj juna ili juli.

Problem je sto smo mi vani (Afrika), i sto ce za taj period koliko moramo boraviti u Sarajevu djeca morati odustvovatu iz skole - dakle najmanje sedam dana. Nije kraj svijeta, ali nije ni sjajno, jer im moze dovesti u pitanje zakljucne ocjene i diplomu.

Opcija 1: prisustvo prvobitno zakazanom terminu, djeca odsustvuju iz skole, pa sta bude - poslije se vadimo.

Opcija 2: Odgadjanje interview-a za kraj juna / juli (ako bi u ambasadi uopste pristali na to da se odgodi za trazeni termin) , kada cemo biti u Bosni, i imati vremena za sve bez srkleta. Moj broj je prilicno visok (259xx), pa sa ovim rizikujem da ostanemo viza.

Opcija 3: Promjena lokacije interview (za ovdje u Africi). Ovo se najmanje preporucuje iz vise razloga - mogucnost zaje.a je najveca, zemlja u kojoj se nalazimo uopste nije na listi za DV, ogromna je i vjerovatno je broj osoba koji ganjaju svakojake vize jako velik pa je tesko do termina, rizik da izvisimo zbog visokog broja...

Sta bi vi uradili na mom mjestu?
Ja bih išla sa opcijom br. 1.

Nastavnom osoblju možeš reći koji je razlog odlaska, i s obzirom da su u pitanju okolnosti na koje ne možete uticati, a situacija (viza) jeste vrlo bitna, ne vidim nikakv razlog zašto bi djeci pravili probleme oko ocjena i diploma.
Naročito ako su dobri učenici.
Možeš naravno i da ne kažeš šta je razlog odlaska i izuzimanje djece sa nastave, odnosno reći u zadnjoj minuti šta je u pitanju. Pa sad, hoćeš li reći istinu ili reći da je u pitanju hitna porodična situacija...to vi skontajte.

A možda se bez potrebe brineš. Može se desiti da ti razgovor zakažu nakon što školska godina prođe, dakle...dok su ti djeca na raspustu.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja