![]() |
|
|
|||||||
| Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
| Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi | ||||
| O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
I mi smo bili tamo na pregledu. Nisam jos napisao i objavio poduzi post o celokupnom dozivljaju, ali ako zelite da kovertu podignete isti dan, racunajte da bi moglo da potraje cekanje na rezultate urino-kulture, a samim tim i kompletna dokumentacija koja vam treba za intervju.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Dragi forumasi,
Ja takodje imam pitanje vezano za potvrdu da nisam krivicno osudjivan i za koju mi treba vasa pomoc. Dakle, ja sam bio u Americi 2008 preko H2B vize i proveo 15 meseci u kontinuitetu (produzavao vizu), pa me interesuje da li u tom slucaju je i meni potrebna potvrda da nisam bio osudjivan tokom boravka u Americi. I ako je jeste, da li neko zna kako se podnosi zahtev za izdavaneje potvrde. PS.Moja zena je nosilac vize Pozdrav i hvala na pomoci. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|
|||
|
|||
|
Da podijelim moje brige, a mozda neko ima i iskustvo ili savjet:
Moj broj je 259xx, a DS260 sam poslao 15 Septembra. Na osnovu neke dinamike, koliko mogo da zakljucim, u najboljem slucaju bi nas pozvali na razgovor sredinom aprila. Mozda i maj. Ono sto mi treba je kraj juna ili juli. Problem je sto smo mi vani (Afrika), i sto ce za taj period koliko moramo boraviti u Sarajevu djeca morati odustvovatu iz skole - dakle najmanje sedam dana. Nije kraj svijeta, ali nije ni sjajno, jer im moze dovesti u pitanje zakljucne ocjene i diplomu. Opcija 1: prisustvo prvobitno zakazanom terminu, djeca odsustvuju iz skole, pa sta bude - poslije se vadimo. Opcija 2: Odgadjanje interview-a za kraj juna / juli (ako bi u ambasadi uopste pristali na to da se odgodi za trazeni termin) , kada cemo biti u Bosni, i imati vremena za sve bez srkleta. Moj broj je prilicno visok (259xx), pa sa ovim rizikujem da ostanemo viza. Opcija 3: Promjena lokacije interview (za ovdje u Africi). Ovo se najmanje preporucuje iz vise razloga - mogucnost zaje.a je najveca, zemlja u kojoj se nalazimo uopste nije na listi za DV, ogromna je i vjerovatno je broj osoba koji ganjaju svakojake vize jako velik pa je tesko do termina, rizik da izvisimo zbog visokog broja... Sta bi vi uradili na mom mjestu? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Takodje, posto sam videla razlicite informacije na forumu u vezi sa navodnim problemima koje neko moze imati ako mu ime ili prezime sadrzi slovo Đ ili neko slicno slovo koje ne postoji u engleskom alfabetu, samo da potvrdim da sam i to zvala ambasadu da pitam i receno mi je da je sasvim svejedno da li ste umesto Đ pisali D ili Dj i da zbog toga ne mozete imati nikakvih problema. |
|
|
|||
|
|||
|
Da li neko zna sta treba upisati u DS-260 za vojnu sluzbu ako si sluzio civilno? Unapred hvala!
Citat:
Takodje, posto sam videla razlicite informacije na forumu u vezi sa navodnim problemima koje neko moze imati ako mu ime ili prezime sadrzi slovo Đ ili neko slicno slovo koje ne postoji u engleskom alfabetu, samo da potvrdim da sam i to zvala ambasadu da pitam i receno mi je da je sasvim svejedno da li ste umesto Đ pisali D ili Dj i da zbog toga ne mozete imati nikakvih problema. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nastavnom osoblju možeš reći koji je razlog odlaska, i s obzirom da su u pitanju okolnosti na koje ne možete uticati, a situacija (viza) jeste vrlo bitna, ne vidim nikakv razlog zašto bi djeci pravili probleme oko ocjena i diploma. Naročito ako su dobri učenici. Možeš naravno i da ne kažeš šta je razlog odlaska i izuzimanje djece sa nastave, odnosno reći u zadnjoj minuti šta je u pitanju. Pa sad, hoćeš li reći istinu ili reći da je u pitanju hitna porodična situacija...to vi skontajte. A možda se bez potrebe brineš. Može se desiti da ti razgovor zakažu nakon što školska godina prođe, dakle...dok su ti djeca na raspustu. |
![]() |
|
|