![]()  | 

| 

| 
	|||||||
| Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? | 
| Prva koverta » Koje formulare poslati, sa neta ili iz koverte (i kako ih popuniti) » Bitni linkovi | ||||
| O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se | 
  | 
| 
		 | 
	Thread Tools | Display Modes | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Dobio sam kovertu 30 aprila! redni broj 49** 

ovo mi je druga prijava preko interneta za tri godine (prosle godine sam zaboravio   a pre toga sam poslao jednom papirnu prijavuNisam nigde video da je neko o ovome pricao pa da pitam: da li se formulari mogu popunjavati rukom ili mora print/pisaca masina? posto jos uvek pise: print or type your answers.. jel slao neko rucno popunjene formulare? bas mi je smor da centriram stampac.. Pozdrav!  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

OK, nasao sam Pdf formulare koji se mogu popunjavati..  

![]() Hvala na svim informacijama koje ste svi vi dobitnici velikodusno podelili sa nama.  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

U svakom slucaju, srecno i sve najbolje...i da dodjes ovde sto pre... Puno pozdrava i sve najbolje!  
		 | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

@  zed 

CESTITAM!!!!!!!!! ![]() Nadam se da ces sve uspeti lepo da ispunis, vratis na vreme i da ces kroz celu proceduru proci bez po' muke! (nema ni razloga da ne bude tako!) ![]() Jos jednom, cestitam, pa pisi kako stvar tece! ![]() PozZz  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Ja sam prosle godine pogresila jedan formular, poslala mail u Kentucky i oni mi odgovorila da mogu slobodno da odstampam te sa neta i popunim ih. sve je bilo u redu, vize dobii, kao i SSN i zelene karte. pozdrav i srecno  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Da kazem i ja moje iskustvo sa formularima. 

Ja sam popunio na originalnim formularima, ali ne masinom, nego citko, stampanim slovima, hemijskom olovkom i sve je proslo ok.  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Ja sam napomenula da postoji razlika izmedju originalnih papira i onih sa neta...te ako je u pitanju samo kucanje na masini, onda bolje da se ne rizikuje...a takodje znam da i ambasada ima te obrasce. A posto smo videli da mogu i da se popune hemijskom, onda nema problema. 

U svakom slucaju, svima zelim puno srece i sve najbolje. Pozdrav!  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Stvar tece tako da sam sad skroz zbunjen, formulare sam skinuo sa zvanicnog sajta vlade USA i ne vidim razlog sto ih ne bi primili.. SEM sto ne mogu da nadjem papir formata LETTER!!!  

![]() ajd da pitam i ovo posto nisam 100% siguran ![]() u drugom delu DS-230 formulara ima polje "name of the petitioner".. Posto je dobila moja zena a idemo i ja i beba pretpostavljam da svi treba da pisemo njeno ime, ili gresim? Pozdrav!  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

E sad sam ja zbunjena: u cemu je problem da ne mozes da popunis papire koje si dobio? Plus tacno je to da su papiri drugacijeg formata...ja ti predlazem da, ukoliko si u zabuni, lepo pozoves ambasadu USA u Beogradu, imigracioni deo, te ce oni najbolje da ti kazu i koje dokumente trebas da popunis i na koji nacin (pisaca masina, rucno, preko kompa)...oni cak mogu da ti odgovore i na pitanja oko popunjavanja aplikacija... 

Ja sam moje dokumente popunila apsolutno isto kao Milosh, originale pisacom masinom na isti nacin na koji je i on popunio, i sve je proslo odlicno... Upravo gledam obrazac drugi deo DS-230, taj obrazac treba da se popuni jedan za nosioca aplikacije i svaki ponaosob za osobe koje idu s nosiocem aplikacije, to ti kaze u gornjem delu obrasca...znaci sada, posto je tvoja zena nosilac aplikacije, ona popunjava prvo jedan za sebe, a onda bi trebalo da isti ovakav obrazac se popunjava i za tebe i za bebu...koliko ste obrazaca dobili u originalu, mislim na obrazac DS-230...Ovde ima clanova na forumu koji su dobili zelene karte, a prosli su proceduru kao bracni parovi sa decom....ja cu da ih kontaktiram i zamolim da ostave svoj odgovor ovde...u medjuvremenu, ja bih ti preporucila da pozoves USA ambasadu i pitas ih o ovome, dobices najtacniji i najbrzi odgovor na sva pitanja....I ne zaboravi da stavis na svakom obrascu u gornjem desnom uglu tvoj broj...2009EU..... Broj telefona: Immigrant Visa Information call + 381 11 306 4660 or + 381 11 306 4662 Working hours: 09:00-16:00 E-mail: Consularbelgrd@state.gov Puno pozdrava i srecno!  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Mislim da bi moderatori trebali dobar deo ove konverzacije (od #5 posta) da prebace u Formulari, posto bi ovo trebalo da bude deo za obavestenja o prvim kovertama, a sad se prica razvija u pogresnom smeru 

I da obrisu ovaj moj komentar  
		 | 
  | 

| 

| 

|