ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Stare teme (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Uslovi za prijavu DV-2012 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=609)

stjuart83 12.09.2010 19:42

Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje, pa bih molio za odgovor.
Kada sam zavrsio osnovnu skolu pauzirao sam jednu godinu i posle upisao srednju zavrsio je pa fakultet... Da li meni moze da predstavlja problem za ucesce na lutriji to sto sam pauzirao godinu dana posle osnovne skole?
Unapred sam zahvalan na odgovoru!

Score 12.09.2010 20:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stjuart83 (Poruka 17958)
Pozdrav svima!
Imam jedno pitanje, pa bih molio za odgovor.
Kada sam zavrsio osnovnu skolu pauzirao sam jednu godinu i posle upisao srednju zavrsio je pa fakultet... Da li meni moze da predstavlja problem za ucesce na lutriji to sto sam pauzirao godinu dana posle osnovne skole?
Unapred sam zahvalan na odgovoru!

Ne brate, nema nikakve veze bitno je da imas 8 zavrsenih redovno, i 4 srednje i to redovno - ne vanredno. Fakultet nema mnogo veze kod kvalifikacija za ucesce na lutriji.

Vuvuzela 12.09.2010 21:01

Kako fakultet nema veze? Pa zar ne možeš vanredno završiti srednju i ako si završio fakultet aplicirati temeljem fakulteta??

Neverhood 12.09.2010 21:28

A mozes aplicirati i na osnovu zavrsenog fakulteta. Ali kao sto Score kaze ne smatra se privilegijom, ili ti, isto imas sanse da te izvuku ako si za nivo obrzovanja naveo fakultet kao i ako si naveo srednju skolu.

Score 12.09.2010 21:39

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Vuvuzela (Poruka 17961)
Kako fakultet nema veze? Pa zar ne možeš vanredno završiti srednju i ako si završio fakultet aplicirati temeljem fakulteta??

Ne bi bilo logicno da ne mozes da das diplomu fakulteta umesto diplome cetvorogodisnje skole. Oni tu srednjoskolsku diplomu traze kao minimum najverovatnije da bi bili sigurni da si "zaposljiv". Medjutim, ne treba stvari gledati logicno, nego na osnovu pravila koja su napisana i oslonjati se samo na to. u slucaju nejasnoca, uvek resitiu dilemu licnim kontaktom - moj savet. A pisano pravilo u vezi sa tvojim pitanjem glasi:
The law and regulations require that every entrant must have at least a high school education or its equivalent or have, within the past five years, two years of work experience in an occupation requiring at least two years’ training or experience. A “high school education or equivalent” is defined as successful completion of a twelve-year course of elementary and secondary education in the United States or successful completion in another country of a formal course of elementary and secondary education comparable to a high school education in the United States. Only formal courses of study meet this requirement; correspondence programs or equivalency certificates (such as the G.E.D.) are not acceptable.

Tvoja srednja skola je vanredna i kao takva ne bi prosla, ali ako imas zavrsen fakultet, to bi trebalo (kazem TREBALO) da im bude dovoljno, zar ne, medjutim to ne pise u pravilima...

Ninovranje 12.09.2010 21:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Vuvuzela (Poruka 17961)

Mislim da je minimalni uslov da si zavrsio srednju skolu 8 godina + srednju 4 godine, tj da minimum imas 12 godina skole, a to sto imas fakultet nema veze, e sad ako si srednju zavrsio vanredno pa onda imas fakultet, nigde ti na diplomi ne pise da imas srednju skolu vanredno, a takodje ti ni na diplomi fakulteta ne pise da li si isao kao finansiran iz budžeta ili samofinansirajuci???

Tako da zavisno koju skolu imate oznacite i tu stavku:

Osnovna škola - Elementary School
Srednja škola - High School Degree
Viša škola (2god) - Associate Degree
Fakultet (3bolonjska-4god) - Bachelor's Degree
Magistar - Master Degree
Doktor - Ph.D.

Ako imas fakultet ti ne pominju srednju nego stavi Bachelor's Degree i ispunjavas uslov,a ako imas samo srednju 4 godine stavi High School Degree pa takodje ispunjavas uslov.

Evo i link pa mozda vam i to nesto pomogne jer je vecim delom vec bilo price o tome:

http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=56

Ninovranje 12.09.2010 22:11

Epa nismo :woohoo: :no: :==D: :smrc: uvek ce postojati neko pitanje samo da se ne pogresi jer se svako od nas (izuzev vas koji ste dobili GC) boji da ga ne diskvalifikuju.

Evo i ja bih imao jedno pitanje malo vezano za sliku, da li bas mora pozadina da bude bela??? Naime znam da nesme da bude sarena, a da li u obzir dolazi malo zelenkasta, ne mnogo i ne bas da je zeleno nego blago zelena??? Tamo sam procitao da treba biti ''neutral, light-colored background''. To znaci neutralna ili bela a ovo drugo ako ja mogu dobro prevesti kao svetlo obojena, tipa plavkasta, zelenkasta i tako slicna? Recimo neznam da li je tako ali kad se slikas kod fotografa za Licnu kartu ili Pasos, onda stanes do onu tablu koja je svetlo plave boje? Da li takva slika moze da se upotrebi? Ili iskljucivo bela pozadina?

Zana 12.09.2010 22:22

Pa sad :grin: imas obrazovanje koje imas - kako god da okrenes tu nesto nema mnogo razmisljanja niti mozes pogresno da odgovoris. Ne mozes da budes diskvalifikovan zbog "pogresnog odgovora" vec da ne ispunjavas uslove. Minimum od 12 godina redovnog skolovanja je prilicno jasno, zar ne?

Drugo - "neutral" ovde znaci "bez boje" i tu se podrazumevaju bela, crna, bez, i siva. Po "nasoj" definiciji ovde - "light" varijanta bi znacilo neznatno "sivkato" ili "braonkasto".

Vuvuzela 12.09.2010 22:52

Citat:

Tvoja srednja skola je vanredna i kao takva ne bi prosla, ali ako imas zavrsen fakultet, to bi trebalo (kazem TREBALO) da im bude dovoljno, zar ne, medjutim to ne pise u pravilima...
Moja srednja nije vanredna pa nemam s tim problema, reagirao sam na :

Citat:

Fakultet nema mnogo veze kod kvalifikacija za ucesce na lutriji.
Fakultet nema veze u smislu nekih povlastica kod izvlačenja, ali i te kako ima veze jer ti omogućuje prijavu iako imaš srednju školu završenu vanredno! Samo na to se odnosila moja opaska!

Citat:

Here we are again svake godine u isto vreme - a ja taman pomislila da smo razjasnili sve nedoumice oko neophodnog obrazovanja
Iako je sve do u detalje već razjašnjeno na ovom forumu, uvjeren sam da uskoro slijede tone pitanja od nove generacije DV2012 jer mnogi ne pročitaju sve, a došlo je i do nekih promjena pa će se i neki novi problemi pojavljivati !!

lenhi 13.09.2010 14:07

Kao prvo ovo sa procentima na glavi u vezi slike za prijavu koliko šta zauzima je po meni obična glupost. Kada bi svi mjerili i pridavali tome značaja više od pola prijava bi odmah otpalo.
Ono što bih ja ovaj put pitao je sledeće.
U zvaničnom uputstvu ove godine kao i prethodnih uz uputstvo ubace i najčešće postavljena pitanja. Da li se stariji forumaši sjećaju da li je u prethodnim uputstvima sledeće pitanje bilo kao i ovaj put:
IF I AM SUCCESSFUL IN OBTAINING A VISA THROUGH THE DV PROGRAM, WILL THE U.S. GOVERNMENT ASSIST WITH MY AIRFARE TO THE UNITED STATES, PROVIDE ASSISTANCE TO LOCATE HOUSING AND EMPLOYMENT, PROVIDE HEALTHCARE, OR PROVIDE ANY SUBSIDIES UNTIL I AM FULLY SETTLED?
No, applicants who obtain a DV are not provided any type of assistance such as airfare, housing assistance, or subsidies. If you are selected to apply for a DV, you will be required to provide evidence that you will not become a public charge in the United States before being issued a visa. This evidence may be in the form of a combination of your personal assets, an Affidavit of Support (Form I-134) from a relative or friend residing in the United States, and/or an offer of employment from an employer in the United States.

Znam da ste svi nosili razna pozivna pisma u ambasadu koja su stizala i kao obična e-mail poruka, a da li je isto ovako u uputstvu pisalo i ranije ili je ovo novost?
Po ovome obrazac I-134 je obavezan, a svi znamo kolika je on razlika da ga neko popuni i šta treba da garantuje od običnog e-maila gde će napisati da vas prima dok se ne snađete i bla bla slično tome!

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:55.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.