![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Minimalni boravak nakon dobitka GC » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Mozda je najbolje investirati parhiljada dolara u neki auto i ziveti u njemu dok se negde ne ukacis na neki posao. Po meni bolje i to nego dati $5000 dolara da udjes u neki stancic i onda da cekas posao koji tu mozda nece ni doci.
![]() Mnogi Amerikanci zive tako, a vidim i po Evropi se osnivaju tent kampovi polako... Nravno pre sletanja poslati par 100 CV u neki region i po mogustvu zakazati razgovor na skype.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ok, a ako je situacija da nemaš baš nikog nigde, koju adresu navesti za prijem dokumenata? ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ovo je moja situacija. Znam par ljudi u Americi, ali nisam sa njima blizak, te ih ne bih pitao za pomoć. Jednostavno, nisam navikao ni ovde da mi bilo ko pomaže, iako je tamo, pretpostavljam, svaka pomoć dobrodošla. A i mesta gde oni žive mi nisu u užem izboru.
Imam završeni fakultet, koji u USA ne vredi ništa, pa ne znam šta bih tamo radio u smislu posla, ukoliko me uopšte ikada izvuku i taj proces oko dobijanja GC dovedem do kraja. A ako se to desi, maštam o tome da mi jedina pomoć pri dolasku u Ameriku bude ovaj forum. Ah, da i Amerike nikad video nisam, tako da i ne znam šta da tamo očekujem. Verovatno ne izgleda kao u seriji JAG ![]() U suštini neko može sve da ti izrežira - i dolazak, stan, posao, kola, ali ne i tvoje impresije i očekivanja po dolasku. Pritom, verujem da je uz legalna dokumenta kao što je GC život lakši. Mislim, ako su toliki ljudi na crno tamo i nekako se krpe i ne vraćaju se, onda...
DV 2019 - 2 prijave (has not been selected) DV 2020 - 2 prijave (has not been selected) DV 2021 - 1 prijava (has not been selected) DV 2022 - 1 prijava (has not been selected) DV 2023 - 1 prijava (has not been selected) DV 2024 - 1 prijava (has not been selected) |
|
||||
|
||||
![]()
Da li salju dokumenta na PO box? To je bar lako otvoriti.
|
|
||||
|
||||
![]()
mislim da i hotel moze da bude sasvim legitimna i legalna rezidenca. Ajde da kazemo nekih $50 dnevno nije tragedija.
Ustvari kad bolje razmislim ona je i jedina logicna rezidenca, pa ne moze bas lako covek sa aerodroma otici odmah da iznajmi stan ?
|
|||
|
|||
![]()
Pa slušaj ja sam se ove godine prvi put prijavio i nemam nikoga tamo znači idem sam, malo sam i “istraživao” i ako budem izvučen naću smeštaj preko Airbnb za prva 2 meseca, lakše mi je to za početak nego odavde za stan neki da se cimam ili nešto a cene na Airbnb su jeftinije nego u hotelu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
Oktobar 2015 - Prva prijava za GC Maj 2016 - Izvucen! Jul 2016 - Predati papiri Decembar 2016 - Zakazan intervju za Februar 2017 Februar 2017 - Prosao intervju Mart 2017 - Pozeleneo ![]() Avgust 2017 - Sleteo u Orange County, CA! |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam adresu naveo hotel u Bostonu i nije bilo problema (iz razloga što u vrijeme intervjua još nisam znao gdje ću boraviti kad odem). Na aerodromu kad sam sletio sam promijenio adresu, dasao sam službeniku napisanu novu adresu da unese u sistem, na koju će mi doći dokumenti. I sve je bilo ok.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Njemacka vs. Amerika | Lilya4ever | Vaša strana | 48 | 02.11.2018 17:54 |
Prijava ako nemam nikog u US i pitanja vezana za Floridu | Lilya4ever | Vaša strana | 1 | 28.08.2017 17:41 |
Jedina zelja-Amerika | lah11 | Vaša strana | 3 | 17.06.2014 07:52 |
DV2012 promenjena procedura - nema vise koverti? | kovacevs | Prva koverta | 65 | 07.07.2011 01:02 |
![]() |