![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Posao profesora u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima
dobila sam zk I dosla u ameriku...momak mi je ostao u srbiji....kako on moze doci? ako se vencamo u srbiji? koliko bi morali da cekamo????
|
||||
|
||||
![]()
довољно дуго да се покајете што то нисте урадили на време, тј. пре интервјуа. у садашњој ситуацији, најбрже је док ти не добијеш држављанство. па израчунај...
|
|||
|
|||
![]()
e ovo i mene interesuje
![]() ja sam procitao na par mesta da iako smo napravili "gresku" zbog ne vencavanja pre intervjua,moguce je aplicirati za verenicku vizu...a tu su i ostali tipovi viza,turisticka,au pair itd... |
|
||||
|
||||
![]()
Samo mogu da vam kazem da ste napravili veliku glupost. Ukoliko niste zeleli da se vencate pre intervjua znaci da niste bili dovoljno sigurni, sad nema nazad. Jer proces "dolaska" traje oko 3 godine, a on/ona bi mogli da pocnu da rade nesto legalno tek posle 5 godina.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
||||
|
||||
![]()
Sto rekose Igor i Boki - kardinalna glupost.
Cekas drzavljanstvo pa onda mozete da preduzimate dalje korake. Ukoliko pokrenes proces dok si jos uvek permanent resident, samo mozes da napravis jos vecu gresku i produzis agoniju u nedogled. Za verenicku vizu petitioner treba da bude drzavljanin. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi smo imali jednu specificnu situaciju.Brak smo sklopili u oktobru,zabavljali smo se 7 godina pre toga.Intervju je bio zakazan za 20.januaar.Hteli smo da moja supruga dodje kasnije.Ali posto smo prijavili cinjenicu vencanja u kentakiju,ona se nasla na spisku taj dan,i bez popunjenog ds-260.Odlozen je intervju,jer ona nije bila tu.Razgovarali smo sa konzulom,i dodali je u ds-260.Tako da cemo imati kasnije intervju.Iz razgovora i informacija koje imamo,ja mislim da je najbolje da pozovete konzula da vam da tacne informacije.Ima opcija da sklopite brak,da se otvori opet ds -260,i da njemu naknadno bude zakazan intervju.Proverite.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
zanesena,
Vjencajte se cim prije i ti predaj za njega kao LPR (LegaL Permanent Resident) Cekace oko 2 godine, sto je opet manje nego da ti cekas da postanes US Citizen= 5 godina, pa onda predas za njega to je jos jedna godina najmanje. Total bi bio onda 6 godina. Napravljena je greska, to je nepobitno, ali sve se moze popraviti (uz malo cekanja)
|
||||
|
||||
![]()
Cekace oko 2,3 godine da udje u zemlju ali ce imati samo boravisnu vizu posle toga. Tek kad dobije drzavljanstvo supruznik ce dobiti zelenu kartu i mogucnost da se zaposli legalno.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
Cuo sam takodje da postoji i opcija spajanja porodica nakon intervjua tj. dobijanja GCa. E sada nacin na koji se to obavlja je angazovanjem advokata i odlazak u imigraciono, kao razlog bi se navodio nedostatak porodice, ljudska prava, nemogucnost funkcionisanja bez njih itd. Naravno morali bi biti vencani to je sigurno. E sada to znam da bi delovalo u slucaju otac ,majka...kako je za supruznika to je pitanje. Naravno i u tom slucaju sluzbe zadrzavaju pravo da vas odbiju. To je slucaj koji je palio na otac, majka ali za supruznike bi trebalo proveriti.
|
![]() |
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
aktiviranje zelene karte | wingreen | Vaša strana | 27 | 03.03.2022 02:01 |
Valjanost zelene karte | Marley | Stare teme | 2 | 07.04.2013 14:17 |
Od ilegalnog do legalnog statusa - procedura Zelene karte! | Marija | Prva koverta | 8 | 09.05.2008 19:45 |
![]() |