![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Ovlascenje za preuzimanje licnih dokumenata u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Da li je neko imao licno situaciju ili zna kako je ovo uredjeno za placanje?
Mi cemo biti u Severnoj Karolini, a postoji mogucnost da supruga nastavi da radi za svoju firmu koja ima predstavnistvo i u Hjustonu u Teksasu. Trenutno ovi iz HR istrazuju kako ce se placati porez, ja sam na netu nasao da samo nekoliko drzava ima sporazume da ne oporezuju dvostruko, ali tu nisu ove dve. Malo je i drugacije jer se drzave ne granice, i nece se ici na posao u Teksas vec ce se raditi iz Severne Karoline... |
|
|||
|
|||
![]()
Ja zivim u NJ, a radim u NYC. Ove dve drzave em imaju sporazum, em se tim sporazumom vise isplati da zivis u NJ i radis u NYC, tako da ti sada nisam od pomoci. Ono sto znam je da u TX ne placas income tax, tako da bi trebalo da bude sve u redu.
EDIT: TX je jedna od 7 drzava bez income tax.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
||||
|
||||
![]()
Ako nije hitno, javiću sledećeg meseca kad odem u Texas
|
|||
|
|||
![]()
Problem je sto ne mogu da nadjem takav primer da se fizicki uopste nece boraviti u Teksasu, znam da nemaju income porez, ali ova iz HR zena kaze kao firma mora nesto da placa dva puta i u TX i u NC, a i zena ce kao morati, pa sad gledamo za koju platu ce pristati.
Nadam se da ce javiti za 10 dana, ali ako ne bude nista od toga, ti svakako napisi |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Odustajanje od GC i porez - pomoc | draganp | Vaša strana | 4 | 07.03.2018 23:38 |
Sadasnji zivot u USA-DA ili NE??? | nelson | Vaša strana | 49 | 15.10.2008 00:04 |
Neki drugi zivot... | nelson | Vaša strana | 7 | 02.10.2008 07:06 |
Kako izračunati i platiti tromjesečni porez ako radite kao 1099 kontraktor | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 26.06.2007 20:06 |
Kako se plaća porez u USA | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 16.05.2007 20:53 |
![]() |