![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da li si ti dobio ssn 8 dana od ulaska u zemlju ili 8 dana od popunjavanja obrasca u SSO? |
|
|||
|
|||
![]()
10 dana od ulaska u zemlju...9 od podnosenja zahteva..nego nigde ne pise tj ne nadjioh na netu na zvanicnim stranama taj deo kada najkasnije moze da se aplicira za ssn ...pisao sam i ambasadi u bg pa cemo videti od pon...nego ako je to na federalnom nivou onda je na celoj drzavi tako..bzv
|
|
|||
|
|||
![]()
I ja cu od ponedeljka da pokusam da zakazem termin u Federal buildingu tj. u U.S. Citizenship and Immigration Services pa cemo da vidimo. Zakazivanje se radi online na https://infopass.uscis.gov, ali trenutno nije moguce.
|
|
|||
|
|||
![]()
Taj datum na vizi označava do kada morate da je aktivirate ulaskom u zemlju. Nakon toga ona važi godinu dana od datuma ulaska, koji piše na pečatu. Ja sam ušao u zemlju dva dana pred istek roka za ulazak a u SSN office sam otišao 3-4 dana kasnije i nikakvih problema nije bilo.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dule86 a u kom si gradu podneo ssn zahtev? I kada je to bilo tacno
|
|
|||
|
|||
![]()
Čikago, odmah posle njihovog Božića. I dobio SSN par dana posle nove godine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Super sad mi je laknulo...nego nek proba devojka u drugu soc kanc da proba mozda joj ne kazu da mora federal building
|
|
|||
|
|||
![]()
Markoss dobra je ideja, ali nazalost u Des Moinesu ima samo jedna kancelarija od SSO.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nakon ulaska u SAD i dobijanja pecata u pasosu, viza se tretira kao Zeleni karton i vazi godinu dana.
Mozda sluzbenik toga nije svjestan (mada to pise na samoj vizi) tako da se vrati tamo, a ako ponovo odbiju da te prijave za SSN trazi da razgovaras sa sefom |
|
|||
|
|||
![]()
Evo da se i ja javim tacno jedan mesec i pet dana nakon sto sam usao u Americi stigla mi je zelena karta na adresi. Imao sam promenu adrese gde stanujem koju sam uradio jos u ambasadi na dan intervjua, ali sluzbenica tamo je greskom unela pogresni zip code koji ja nisam zabelezio i nisam se ni obideo da ga ispravim preko web stranice pa ipak mi je dokumenat stigao na adresi na vreme.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |