Citat:
Prvobitno poslao korisnik barajevo31
Imam još jedno pitanje. Jesu zime stvarno teške u Chicagu? Ja bih najradije negde u Kaliforniju ali koliko vidim najviše IT poslova ima u New Yorku i Chicagu, a pošto je Chicago jeftinije mesto za život počeo sam da se zanimam za tu opciju ali ne podnosim ostre zime pa me zanima da li je stvarno tako kao što svi pričaju? Znači tamo -20, zimske oluje i to.
|
Uporedi molim te broj oglasa na Craigslist za Chicago koji ima 3 miliona stanovnika i recimo Boston ili Washington DC koji imaju jedva 600,000, sve ce ti biti jasno
Ovde u DC je odlicna ponuda ali je dosta pozicija rezervisamo za citizen-e posto moras da imas odredjeni stepen "security clearance". Zivot je pak izgleda dosta skuplji u ova dva grada.. ovde (DC metro) je tesko naci jednosoban stan za manje od 1300 a da je u dobrom kraju.
NY, LA, SF su vec druga prica, ne znam mnogo o sansama u tako velikim gradovima ali siguran sam da su LA i SF svakako "safer bet" od Cikaga
Ja sam kao neki osednji programer sa 1.5 god radnog iskustva uspeo da nadjem sljaku u DC vec posle mesec dana po dolasku. Jeste bio ugovor na tri nedelje i jako bedno placen (12$/hr) ali sam prihvatio to dok mi ne iskrsne nesto bolje. Pravi posao sam nasao 2 meseca po dolasku, mnooogo poslatih CV-ja i samo 2 intervjua uzivo. Cak mi taj prvi poslic nije ni bio u CV-ju koji me je zaposlio
Moras jednostavno biti spreman na novi krug lutrije kad pocnes sa prijavama za posao. To je bar moje iskustvo.
Izdrzavam troclanu porodicu i vec posle evo.. 6 meseci, sam uspeo da posaljem zenu i dete da posete familije u Srbiji. Vrtic jos ne placamo ali planiramo od februara. Bice tesno ali ce i unapredjenje nadam se brzo stici..

a i zena bi trebalo da pocne da trazi posao.
Kao sto Dreamer rece, ako si OK programer, mislim da nemas puno razloga za brigu, pogotovu ako dolazis sam..
Pozdrav!