![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Zasto ne promijeniti ime ako dijete to zeli? Znam jednu porodicu ciji je sin insistirao da mu promjene ime. Ako njemu/njoj smeta sto da ne?
Odakle ti ideja da su sve privatne skole religijske? Ako imas para z adobru privatnu skolu sto da ne? A ako usput nauci nesto o nekoj novoj religiji super za dijete. Sport ili instrument - to su kao vannastavne aktivnosti i ako ima neko da ga pokupi iz skole, gim sale, ako je dijete zainterseovano za taj sport / instrument, i ako imas da platis za sve to onda sto da ne? Ovo oko religije i tradicije cu preskociti, posto mi pratimo klingonski jezik kulturu i tradiciju. Ovo pitanje oko igranja sa djecom razlicite boje koze/religije ti je malo fasisticko pa cu ga preskociti. Ne bi da te uvrijedim. Gazirana pica sa pola kile leda? jel problem u ledu ili gaziranim picima? salim se. Nisam pobornik gaziranih pica i to bih ukinuo i djeci i odraslima. U nasoj kuci se svi izuvaju pa tako ce i ti gosti. Ovde su ti ljudi ok sto se toga tice. Kazes im da su to praivla kuce i oni to postuju. Pa ako ima druga koji ima crkvu zasto da ne. Od takvih ljudi mozes nauciti kako da ustedis na porezu. Ako ne postujes tudje praznike/religije tesko ces postovati i svoju. Opet jedno fasisticko pitanje pa sam okrenuo na salu ![]() Da dijete prespava kod nekoga ko nije baka/deda? Jako tesko. Pa zar se ovo radi i u ex-YU drzavicama? Pa maternji jezik obavezno pricati sa svojim djetetom i generalno u kuci. Znam par slucajeva kad su djeca bila zbunjena i bilo im je tekso da progovore i jedan jezik, pa su roditleji bili savjetovani da izaberu jedan jezik i da samo koriste jedan jezik sa djetetom. Uglavnom su se u tim slucajevima opredjelili za engleski. Svi ostlai ljudi koje ja poznajem ovdje pricaju u kuci na maternjem. Zamisli da posaljes dijete kod bake i dede i ono ne moze da prica sa njima. Ovo pitanje o udzbenicima istorije nsiam bas skonto najbolje. Mislis na mitove o Americi? Da li da vozi sa 16? Vidjet cemo. ![]() A ovo zadnje ti je opet po mom misljenju fasisticko pa necu to komentarisati. Citat:
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
| Tags |
| bebe, deca, odlazak, roditelji |
|
|