Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne
Lover, samo da znas da za cenu jedne aplikacije mozes na mnogim univernzitetima da se o istom trosku prijavis na tri departmana. Ja sam studirala ludih 90 tih kad smo prve godine imali restrikcije od po sest sati, izlazili smo non stop, tako da su mi prve dve godine ocene bile djene djene. A i bila sam u bedaku jer mi je tata umro nesto pre nego sto sam otisla na fax. Nakon trece sam dala gas, a zadnje dve imam sve desetke i devetke tako da sam na kraju zavrsila sa 8.38. I zvali su me da ostanem na faxu. Vise od mene u mojoj generaciji i mojoj grupi je imao samo dekanov sin ( 8.41). Imala sam neke profe koje nikom nisu davale ni osmice a kamoli nesto vise. Magistarske 9.67, a doktorske 3.75 ( 15 ispita - 13 A i dva komada B u prvom semestru dok nisam usla u stos). A ceo zivot sam bila ekstremni streber pre tog jednog dogadjaja u mom zivotu.
Kazes "not curved". I npr. 8.38/10.00
A ja sam GRE matematiku imala 780/800 ako sw dobro secam a verbalni 450. Nista to nisam spremala, nisam imala,veemena za to. A writing 4/6. A uslov je bilo zbir da je veci od 1200
!Al sam imala 16 objavljenih radova, drzala 7 predmeta na faxu, 300 studenata po semestru.
A ja lose memorisem gluposti, bolja sam u problem solving- u. Ako se ispit streba ja ne mogu to sve da strpam u glavu. Ako se racuna, tu sam na konju.
|
Vidis, i kod mene se sudbina slicno poigrala. Spadam u generaciju gdje su se vrsili eksperimenti, i same pripreme za Bolonju. Prve dvije godine su mi bile jako lose ocjene, izmedju 6-7, dok kasnije na trecoj i cetvrtoj, kada smo krenuli na usmjerenje ocjene su bile 8-9 i pokoja 10-ka. Kako nisam imao vremena da ponistavam ispite, jer smo imali jako puno(36+dipl.), nastavljao sam polagati do kraja. Apsolvirao sam u roku i islo mi je dobro sve do, dva ispita pred kraj, kada mi je otac umro. Tada sam morao upisati obnovu jer nisam imao snage uciti. Nakon odredjenog vremena, sam stisnuo zube i ispolagao te ispite i diplomirao. Inace prosjek mi je 7,32 na 37 ispita. Nakon faksa sam se ozenio i nasao posao, ali zbog materijalne situacije nisam isao dalje.