Citat:
Prvobitno poslao korisnik Morning Star
Pozdrav Magelan!Taman sam ti krenula pisati na ovoj temi u nadi da ces procitati kad ono vidim da si brzi od mene i da si se vec javio.Dakle...gdje da pocnem?Po struci sam strucni prvostupnik(baccalareus) sestrinstva sa 17 godina iskustva u struci.Da li mogu upisati Master of nursing i po zavrsetku istog aplicirati za green card?I da li mogu dobiti neku vrstu financijske pomoci sto nude fakulteti?Ili koje bi bilo dobro rjesenje da se docepamo USA,Australije ili Kanade preko moje struke?Kao sto sam napisala bila sam na IELTSU dva puta (L:9.0 R:9.0 W:6.0 S:6.5 a drugi put L:8:5 R:7.0 W:6.5 S:8.0).Da bi dosla do Australije preko njihovog skilled programa treba mi 7 iz svih komponenata IELTSA a ja ju nisam dobila iz writing parta.Tako da gledam sad na sve druge nacine i opcije koje mi se nude.Naravno nas prvi izbor je USA ali pristala bih ici i na Sjeverni pol samo da se vise maknemo odavdje.Cak sam nasla i nekoliko Nursing agencija koje dovode sestre ali mislim da nista od toga zbog visa retrogressiona.
Bilo kakva ideja je dobrodosla a vidim da si ti jako dobro upucen u ove sestrinske stvari.Valjda sam sve pitala a ako nisam javit cu se jos.
Hvala na pomoci...
|
Posto si vec polagala IELTS ja bih na tvom mestu prvu kartu bacio na Kanadu. Sestre su im uvek na "beloj" listi i ima posla.
Ukoliko ti je US "ultimate goal", postoji i tu resenje. Predate za Kanadu i taj proces traje do oko godinu dana. U isto vreme mozes da pokrenes proces "regrutovanja" za US. Iako je "visa retrogression" i dalje na snazi za sestre, apliciras i sacekas par godina da stignes na red. Za to vreme si u Kanadi, radis u struci i onda se samo prebacis u US, potpuno spremna - i sto se prakse tice i sto se jezika tice.
Moje je pitanje, da li si sigurna da je diploma koju ti imas tamo ekvivalent US ili Canadian BSN-a. Ja bih prvo to proverio jer koliko znam, oni to kod nas tamo nazivaju BSN, ali kad uradis evaluaciju ovde oni to ne prihvataju kao BSN i traze da dopunis kredite kako bi se postigao ekvivalent.