Citat:
Prvobitno poslao korisnik noki
Kad smo tek stigli ovde, nama pozajmio kola jedan Makedonac sto zivi ovde blizu do nas.Posle 2-3 nedelje od prve moje plate kupili tojotu sa 230 000 milja za 1000 dolara,osiguranje smo placali samo 80 dolara(lajabiliti). Cele godine smo se mucili sa suprugom sa jednim kolima,pogotovo sto su nam radna mesta bila u sasvim suprotnim pravcima.Odlucimo da kupimo jos jedna - Ford Escape(2003godine) sa 100 000 milja(pa dodadosmo za njega vece osiguranje-ono za sudar,i nepogodu),pa pocesmo da placamo 160 dolara / mesecno za dvoje kola.Sledeci korak je bio da zamenimo moju tojotu,pa sam kupila nissan sa 150 000 milja(sva ova kola smo kupovali po ceni od 1000-3000 dolara)Od prosle godine u avgustu sam pocela aktivno da jurim dokumente za kupovinu kuce, pa smo to zavrsili ovog proleca i posle toga resili da kupimo malo bolja kola za mene.Pa tako sada vozim Suzuki Forenzu od 2007 godine i 70000 milja(trenutno placamo za osiguranje 300 dolara mesecno).Znaci sto bolja kola kupis hoces da stavis bolje pokrice,i cena osiguranja raste. Nikad nisam patila od toga da vozim najnovija kola.Bolje mi je ovako da vozim nekolko godina stara kola,da placam manje osiguranja,i da mi ostane vise para da izadjemo negde sa decom i da ulepsavam nas novi dom...
|
Ne znam s kim radis osiguranje ali cini mi se da te "malo" deru, moj zip code je jedan od najskupljih za garaziranje i placam $690 za sest meseci za dva auta, od kojih je jedan 2014-to (btw, za njega je osiguranje skoro duplo manje nego za stariji auto). Osiguranje je za oba 300/100, uninsured driver, deductible waiver za hit and run, road assistance, gap za kredit, 30 days rental for up to $50 per day...
Sto se tice te polemike oko starog/novog auta - manite se toga. Krediti za polovni auto imaju veci interest, veci su troskovi za odrzavanje, skuplje je osiguranje i imaju daleko manje taksene olaksice ako je neko privatnik... donesite odluku koja je primerena vasem budzetu, situaciji i informisanosti i manite se tudjeg zivota i odluka. Ljudi imaju pravo da kupe sta god hoce, njihove su pare - nisu ih ukrali... svako ima svoju racunicu i preference. - btw - ovo ja uopsteno oko komentara da li je nov auto budalastina ili ne