Citat:
Prvobitno poslao korisnik nidal
Poslala sam pre nekoliko dana ds formular, međutim primetila sam da sam napravila grešku kod datuma završetka srednje škole. U svedočanstvu 4 godine stoji 15.jun, a na diplomi mi piše da je izdata 10 juna. Ja sam stavila da sam išla u školu do 16 juna. Znači ne poklapaju mi se datumi u formularu i dokumemtu. Da li je to greška ili mogu da objasnim na razgovoru?
|
Prošle godine kada sam popunjavao DS-260, ja nisam mogao da nađem svedočanstva i diplomu iz srednje škole i samim time nisam mogao da znam tačan datum završetka srednje škole.
Ja sam pri popunjavanju DS-260 stavio da sam u školu išao do 20.06. (jer je to tada bio uobičajeni datum za završetak školske godine), a naknadno sam pronašao svedočanstva i diplomu srednje škole, i na svedočanstvu za 4. razred pisalo mi je da je izdato 06.06., a diploma da je izdata 18.06.
Nisam otključavao DS-260, a na intervjuu mi nije napravljen nikakav problem, tj. nisu me ni pitali za ovo nepoklapanje. Bio sam uveren da me neće pitati za ovo nepoklapanje datuma, a i da su me pitali, ja bih rekao kao što jeste - nisam mogao da pronađem svedočanstva i diplomu iz srednje škole u trenutku slanja DS-260. Mislim da nema razloga da brineš i da ne treba da tražiš otključavanje DS-260, jer u pitanju je razlika od par dana u datumu i siguran sam da te neće ni pitati za to nepoklapanje. Ako se bojiš, ti traži otključavanje DS-260, pa ispravi datum - ali mislim da nema potrebe za to (iz ličnog iskustva potvrđujem da nisam imao nikakav problem u vezi indentične stvari).