![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Union jobs (sendikat) u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Danas je bio zadnji dan peak season, mada kazu da ce sledeca nedelja takodje biti dosta busy.
Ja sam odlucio da se vratim na full time posao i ako su mi ponudili da se kvalifikujem. Razlozi zbog kojih sam se odlucio na ovakav potez (mnogima nelogican) 1. Ukoliko se ne kvalifikujem vracam se na preload, sa 27 koliko sam trebao da budem placen na 14.5 na sat plus rad nocu... ( mada sam 99% siguran da bi se kvalifikovao) Sta znaci kvalifikacija? Period 30 radnih dana u kojem ne treba da se ima accident ili injury i treba da se bude brz u smislu da se zavrsi u nekom vremenu koje supervisor predvidja tzv scratch Ono sto nisam napomenuo je da sam ja jedini od sezonskih vozaca kome su ponudili da se kvalifikuje sad 2. Ne bi imao svoju rutu nego bi bio cover driver. Cover driver znaci da ja menjam rutu svake nedelje/ eventualno svake druge kada neko od vozaca uzme vacation. 3. Na mom full time poslu sam mnogo fleksibilniji sto se tice vremena, i radim sa nasim ljudima i kad god bi mi trebalo nesto mogao bi da racunam na dayoff i slicno 4. Long hours - svi smo mi dosli u ameriku i radimo uglavnom po 2 posla ali ovo ovamo je preterivanje pogotovu u toku peak season. Ovih mesec ipo dana sam bio samo kuca posao kuca. Samo sam nedelju imao off, doduse puno sati i svaki minut je placen sto je dobra stvar. 5. Payrate... Sve vreme su mi servirali jednu pricu i na kraju me izjeb*li za satnicu. Kao in house employee sam trebao da zaradjujem 27$ na sat, i na pocetku , tj samo u prvoj nedelji sam toliko zaradjivao, nakon toga mi se navodno promenio job code i zaradjivao sam 21$ na sat. Supervisor je podneo zahteve da se nadoknadi razlika za ovaj period ali od toga nista... Tako da kada preracunam sve duzni su mi nekih 1000$ za peak season, sto je stvarno sramota za kompaniju kao UPS. U sustini ne zna se ko sta radi u mom centru, i stvarno mi nije jasno kako zavrsavaju posao. 6. Bukvalno svako od vozaca koji su tu 20 25 godina su imali neke velike probleme nakon odredjenog perioda, jedan imao transplantaciju bubrega, jedan navodno nije postovao safety procedure i iskrivile mu se noge, jedan operisao kicmu 3x, povrede i slicno .... 7. Nije posao za nekog ko ima porodicu. Jednostavno ne moze da funkcionise porodicni zivot ovako. Ovo je posao za samce a ne za porodicne ljude... Dobre starne ovog posla vozaca u UPSu su vezane za long term i sindikat ( zabole ih za zaposlene realno) 8. Imam utisak da u UPSu kao vozaci rade ljudi koji bi bili klosari da nema tog posla... Svega sam bio ok sa nekoliko ljudi , uglavnom internacionalcima... ovi Amerikanci koji rade kao vozaci, svaka druga rec im je cursing word (fuc*, Shi*,Motherfuck*r i slicno) a i po ponasanju vidi se da nisu bas cisti 1. Imaju najbolje osiguranje u Americi Taj vozac koga sam naveo da je imao transplantaciju bubrega nije platio ni dolar za sve to 2. Sindikat- nakon 25 godina rada kao vozac mozete da se penzionisete, penzija bi bila oko 10.000 dolara na mesecnom nivou, sto zvuci neverovatno. jer bi se vise para uzimalo kao penzioner nego kada se radi ... Sve u svemu zbog trenutne situacije sa koronom i zbog nekih zdravstvenih problema trenutno ne mogu da nastavim da radim u UPSu kao vozac,a full time posao mi je sigurica i dobio sam unapredjenje, tako da cu zaradjivati otprilike isto kao vozac u UPSu u prvoj godini U Sustini probacu ovaj posao ponovo, verovatno tokom sledeceg peak season ili ukoliko imaju poziciju oktobra/septembra i ostacu kao full time vozac ako sve bude kako treba. Iskreno ne vidim razlog da zurim toliko ali imam 25 godina, neka odradim 25 i da se penzionisem sa 50, iskreno na konju sam. Sa tom penzijom mozes ziveti kao car ne samo u Srbiji, nego i u Americi... Mada kakve sam srece ne bi me cudilo da se taj sindikat raspadne bas pre nego sto se penzionisem i ne bude nista od toga ![]()
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DoD jobs or join the Army | konislav | Stare teme | 29 | 21.11.2009 05:35 |
![]() |