Citat:
Prvobitno poslao korisnik Marky
S obzirom da sam vec proveo neko vrijeme u SAD-u evo i moje iskustvo. HMO i PPO ne daju osiguranje dok niste tri mjeseca u zemlji (bar je tako vrijedilo za CA). Jedini nacin kako sam dobio osiguranje za sebe i obitelj je bila on-line prijava za KAISER PERMANENTE gdje sam naravno lagao da sam tri mjeseca u zemlji. Bio sam dva puta na sistematskom s klinkom i bili su skroz u redu. Prednost je bila sto imaju sve na jednom mjestu i nismo morali ici nigdje okolo.
|
Marky, dali si uzeo Kaiser osiguranje zato sto nisi pokriven preko poslodavca? Sto ti tocno pokriva Kaiser i kolko se placa mjesecno. Osobno me zanima za troclanu obitelj, znaci dvoje odraslih i jedno dijete. Nismo bolezljivi, rijetko idemo doktoru, sa klincom je isti slucaj, nikad gan ismo vodili doktoru radi bolesti, znaci zanima me HMO i kako ga dobiti. U zemlji smo vise od tri mjeseca.
Lucky i ko god zna, kazes da ti se zena porodila u Americi. To me strasno zanima u ovom trenutku, znaci koje osiguranje izabrati ako si ga moramo sami placati. Koliko vidim ima puno osiguravateljskih kuca i ralzika je u cijenama i pokrivenosti, kako izabrati osiguranje koje ce najbolje pokrivati osnovne preglede (znaci s pretpostavkom da nece biti hospitalizacije ili nekih tezih bolesti), zubara i godisnje preglede, te pokriti trudnocu i porod tako da sto manje novaca odlazi iz vlastitog djepa. Nakon cetri mjeseca muz ce dobiti osiguranje preko posla, onda moze dodati i mene i maloga. Ako sad uzmemo i placamo si nesto sami, kako se vrsi prebacivanje sa tog osiguranja na ono sa posla. Dali da pitamo preko koga ide osiguranje s posla pa da si isto uzmemo i sada ili to nije bitno.
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena

U Americi od 3.12.2008.