![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Upis dece u školu » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ne bih da otvaram novu temu, mislim da se pitanje uklapa u ovu. Ako sve bude kako treba, i moji ce od septembra u US skolu. Cerka ovde zavrsava 8. razred, pa pretpostavljam da tamo krece u high school, jel tako? Ima li nekih posebnih testova za upis? Kako izgleda u skoli i sta se uci? Koji predmeti. Ja nikako ne kapiram kako to sve izgleda. Kako se to biraju predmeti? Moze li se negde naci nastavni program?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ne mogu vam vise reci jer je razlicita praksa od state-a do state-a ali generalno ljudi nisu imali puno problema sa tim zato izgleda i nema puno iskustava ovde na temi. Pozdrav i srecno |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
U svakom slucaju, cim stignete tamo, neka vam jedna od prvih adresa bude skola, odn. neka mjesta imaju i internacionalni centar za skolstvo (bar se tako kod nas zove), a oni ce vas uputiti za dalje. U ovom momentu je najbitnije da jako pazljivo odaberete adresu stanovanja i skolu. Sretno. |
|
|||
|
|||
![]()
zdravo svima interesuje me upis deca u skoli ja imam 5 godisna cerka i planiram u julu da idem u chicago pa ako neko zna da mi kaze od kolko godine deca idu u skoli i kakva je procedura oko zapizivanje hvala puno
|
|
||||
|
||||
![]()
U skolu se polazi sa 5 godina, a u prethodnim postovima imate iskustva i smernice sta i kako da radite povodom polaska u skolu.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ima li nekog da zna kako izleda u high school? Koji predmeti se uce? Koliko ih ima? |
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam da li sam na pravom topic-u , ali bolje da pitam
![]() Da li je potrebno donositi diplomu srednje skole u USA, tj. da li je potrebna kao dokaz u slucaju trazenja nekog posla gdje se ne zahtijeva vise od srednje skole ? |
|
||||
|
||||
![]()
Koji je poslednji rok za upis dece u srednju školu?
U pitanju su prvi i drugi razred srednje po našem sistemu.
|
|||
|
|||
![]()
Kako mislis poslednji rok? Imigranti upisuju decu u skolu tokom cele godine zavisno kad se dosele u USA, a skolska godina pocinje razlicito zavisno od state (na Floridi sam cula vec 10-12. avgusta, a DC, NYC krajem avgusta/pocetkom septembra kao i kod nas). Nejbolje je obratiti se skolskom districtu kome ce deca pripadati.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da li je neko vadio i u kojoj formi potvrdu da je dete prelezalo varicele. Vidim da je vakcinacija protiv "chickenpox" obavezna za upis u skolu u nekim distriktima, a nasa deca se uglavnom protiv toga ne vakcinisu vec ih nazalost preleze (ja da sam znala na vreme svoje dete bi vakcinisala jer je to jedna bespotrebna komplikacija). Kako da dokazem da je moje dete to prelezalo (bojim se da ce sumnjicavo da gledaju na neku potvrdu maticnog lekara vec da ce mi biti potreban neki cvrsci dokaz)?
Hvala ako neko zna. |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Upis u jaslice/vrtic/predskolsko | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 3 | 13.06.2014 17:38 |
Iskustva u vezi obrazovanja dece (vrtić, škola), | curlika | Vaša strana | 40 | 28.11.2012 16:52 |
U danasnjim B92 vestima:oprezno sa slikanjem dece u kadi!!(?) | Score | Vaša strana | 54 | 18.01.2011 16:03 |
![]() |