![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Ulazak i izlazak iz USA GC i SSN » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Pa ne znam sta jos mozes u tih prvih 7 dana osim banke i SSN. Banka ce ti poslati kartice na kucnu adresu, mozda da posaljes pismo iz Srbije na tu adresu na kojoj ces biti u pocetku. Tako da vec iams nesto sa tom adresom. To ce ti trebati za otvaranje racuna.
Gdje dolazite u USA?
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Fokus i nije na tome da se nesto mora u tim prvim danima. To je onako usput ako se moze sta korisno uraditi. Bitno je ne uraditi nesto pogresno u celoj proceduri dolaska.
Znam dosta informacija sa foruma i ne ocekujem od njihove administracije nista ekspresno sto nisu ni drugi dobili. Bitno mi je da se svi posle 6 meseci nadjemo u USA. Cikago, Atlanta i Florida su u opticaju. Za sada najblizi smo Cikagu da idemo. |
|
|||
|
|||
![]()
zasto je toliko bitno otvoriti odmah po dolasku racun u banci?sta se time dobija?ukoliko nemas odmah posao koji te ceka da li je taj racun uopste bitan....ja zaista neznalacki pitam?ja bih eventualno otvorila stedni racun za novac koji donosim u USA.?i zasto je toliko bitna ta kreditna istorija?sta ako sve placas kesom u pocetku i ne treba ti banka?i naravno ne planiras nista da uzimas na kredit?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ne mozes da kupis ovde neki public card transport (ne primaju kes). itd...itd..."stedni racun" je saving account to ti je glupo ako nemas zaista neku znacajnu sumu novca. Otvori Checking account i to ti je to. Eventualno pogledaj da li ima negde "free checking" da ne naplacuju fee i sta ti smeta. Ja imam racun u US banci 5 godina i nikad mi nista nisu naplatili za to sto imam racun kod njih. Ja kes ovde nisam nikad koristio niti imao. Eventualno ti treba za neki automat tipa pranje vesa ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Trazi da ti daju privremenu ATM karticu i odmah tako koristi za pocetak. Neke banke imaju "rush service" da ti izdaju karticu za 2 dana ali kosta 5$. Hotel mozes da platis kesom ali najbolje je da platis i rezervises online. A stan da rentiras u ovom delu gde smo mi ne mozes dok ne nadjes posao. ![]() Mada mislim da ako nadjes neku oblast u kojoj nije tolika potraznja da su popustljiviji. U drugom slucaju dzaba ti i 40.000$ na racunu kad hoce da vide kontinuirani prihod u US $$ na racun u US banci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
a za stan sam cula da je ipak moguce rentirati ga i u pocetku ali platiti unapred 6 meseci...uostalom sve je to i stvar srece,ili podeliti sa cimerima koji tamo vec uzimaju veci stan a potrebni su im cimeri,pa se udruzite a imate svoju sobu kao u hotelu,a platite malo manje... bas lepo sto cete konacno rentirati stan,pretpostavljam da je za to vama uslov bilo zaposlenje...nadam se da vam se svidja tamo i da je vredno celog truda ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Lijepi Chicago
![]() @joga: sa debitnom karticom ti se ne gradi kreditna istorija. To sam samo predlozio bio da covjek otvori ako bude trebao zeni slati pare u Srbiju, a da je ona karticu ponese sa sobom. Ni ja skoro nikad nemam kesh sa sobom. Sve placam karticom. Toliko me nerviraju one kovanice da mi se uopste ne da peglati sa tim.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
ako U PERIODU od 5 godina ulazite u USA svakih 6 meseci makar i po jedan dan,a ONDA RECIMO MOZETE OSTATI ODJEDNOM 2 I PO GODINE I ISPUNJAVATE USLOVE ZA DOBIJANJE US PASOSA.Ko ne veruje neka procita aplikaciju za naturalizaciju.
|
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ulazak u SAD | steficacvek | Vodič za emigrante | 393 | 22.03.2023 22:54 |
Ulazak roditelja u USA | D$D | Porodične imigrantske vize | 49 | 05.10.2014 03:49 |
Ulazak u USA | juresmith | Stare teme | 1 | 16.11.2009 00:58 |
![]() |